Βιομηχανικό στυλ στην κουζίνα

Δεν είναι πάντα εύκολο να δημιουργήσετε ένα βιομηχανικό στυλ στην κουζίνα! Αλλά χάρη σε μερικές λεπτομέρειες, μερικά καλά έπιπλα και μερικές καλές συμβουλές, μπορείτε να φέρετε μία ατμόσφαιρα από μία άλλη εποχή!

Για να δημιουργήσετε μία βιομηχανική κουζίνα που σας δίνει την εντύπωση ότι μαγειρεύετε σε έναν ιδιαίτερα δημιουργικό χώρο το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι προφανώς να επιλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα βιομηχανικού τύπου. Ανάμεσα στα υπέροχα κλασικά βιομηχανικά στυλ στην κουζίνα, μην χάσετε τις ψηλές οι χαμηλές καρέκλες σε μαύρο μέταλλο, ιδανική για τη δημιουργία μιας μικρής γωνίας που είναι φιλική και ιδιαίτερα κομψή. Για να προσθέσετε χαρακτήρα στη βιομηχανική σας κουζίνα, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μία παλιά ξύλινη πόρτα και να την μετατρέψετε σε μία όμορφη επιφάνεια εργασίας!

Σημαντικά στοιχεία για να λάβετε υπόψη

Το βιομηχανικό στυλ είναι ένα στυλ του οποίου η λέξη κλειδί είναι η λειτουργικότητα. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μία βιομηχανική διακόσμηση στην κουζίνα σας, επενδύστε μόνο στα έπιπλα που θα χρειαστείτε, ένα μεγάλο τραπέζι, καρέκλες, φωτισμός και αυτό είναι! Ο χώρος δεν θα είναι γεμάτος και θα παραμείνει ανοιχτός.

Για να δώσετε ένα βιομηχανικό στυλ στην κουζίνα σας, πρέπει επίσης να μάθετε να “δοκιμάζετε” διάφορα υλικά.

Και εκεί, δεν πρέπει να υπάρχει κανένας δισταγμός. Όταν μιλάμε για βιομηχανικά υλικά εννοούμε το ξύλο και το μέταλλο.

Έτσι για μία βιομηχανική κουζίνα, εμπιστευτείτε τον συνδυασμό ξύλου και μεταλλικών επίπλων. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πρώτες ύλες είτε να επιλέξετε έπιπλα και διακοσμητικά αξεσουάρ βαμμένα στα χρώματα της επιλογής σας. Παρόλα αυτά, πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στην επιλογή των χρωμάτων.

Πράγματι, το βιομηχανικό στυλ είναι ένα μάλλον εκλεπτυσμένο στυλ στη βάση του. Ο κανόνας σε μία βιομηχανική κουζίνα είναι επομένως να επιλέξετε ουδέτερα χρώματα που θυμίζουν μέταλλο, το γκρι το λευκό και το μαύρο, θα δημιουργήσουν μία πολύ όμορφη παλέτα χρωμάτων που είναι ταυτόχρονα και κομψή.

Για μία εκλεπτυσμένη βιομηχανική διακόσμηση, μπορείτε, για παράδειγμα να επιλέξετε γκρίζα έπιπλα κουζίνας και στη συνέχεια να επιλέξετε καθίσματα σε διαφορετικά χρώματα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε να μπείτε στον πειρασμό να βάλετε μικρές πινελιές από λίγο πιο ζεστά χρώματα για να ενισχύσετε επιπλέον τους χρωματισμούς, το κίτρινο και το κόκκινο μπορούν να “κυριαρχήσουν”.

Μη διστάσετε να “επενδύσετε” ακόμη και στην ανακύκλωση! Για παράδειγμα μπορείτε να βρείτε παλιά ξύλινα έπιπλα και να προσθέσετε μεταλλικές λαβές σε αυτά, να “ζωντανέψετε” για παράδειγμα τις παλιές καρέκλες από την αποθήκη η το εξοχικό.

Επίσης μπορείτε να αγοράσετε παλιές βρύσες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950 ψάχνοντας σε υπαίθριες αγορές.

Συμπερασματικά

Ακατέργαστο ξύλο, σίδερο, ατσάλι, καθαρές γραμμές, προσεγμένος σχεδιασμός, και έμφαση στην τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, ώστε να επιτευχθεί ο κατάλληλος φωτισμός και να λάμψει η βιομηχανική διακόσμηση και επίπλωση στο χώρο της κουζίνας σας. Εφόσον επενδύσετε

στο βιομηχανικό στυλ στο χώρο της κουζίνας μπορείτε να “αισθανθείτε” την ατμόσφαιρα περασμένων δεκαετιών  δημιουργώντας κάτι μοναδικό και ιδιαίτερα φινετσάτο, ώστε να δημιουργείτε τις μαγειρικές συνταγές, έχοντας μία μοναδική παλέτα από χρώματα και συνδυασμούς υλικών

(Ξύλο, μέταλλο) που πρωταγωνιστούν, και εντυπωσιάζουν την οικογένεια και τους καλεσμένους σας!

Γραφτείτε στο Newsletter μας