Το μινιμαλιστικό στυλ στην κουζίνα

Ποιος λέει ότι το μινιμαλιστικό στυλ δεν μπορεί να βρεθεί στην κουζίνα; Μάθετε πώς να σχεδιάσετε μία μινιμαλιστική κουζίνα με άποψη.

Μία φωτεινή κουζίνα είναι μία πραγματική πηγή ευεξίας και χαράς για αυτό δεν διστάζουμε να επιλέξουμε μεγάλα παράθυρα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την αντικατάσταση τους. Εξάλλου όταν η πρώτη δέσμη φωτός της ημέρας κατακλύζει το χώρο της κουζίνας, αποκτά μία γαλήνια ατμόσφαιρα αυξάνοντας τη θετική διάθεση και τη δημιουργικότητα σας!

Ο χώρος

Είτε είστε μόνοι, ή πολύτεκνη οικογένεια

μια ευρύχωρη κουζίνα είναι πολύ καλύτερη, εάν η κουζίνα σας είναι σχετικά μικρή, μπορείτε να την  αναδιατάξετε έτσι ώστε να φαίνεται μεγαλύτερη, ειδικά με πρακτική και έξυπνη αποθήκευση. 

Για μία μινιμαλιστική κουζίνα, φροντίζουμε να μην έχουμε πάρα πολλά έπιπλα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την αντικατάσταση του τραπεζιού στην κουζίνα με μία πολυχρηστική νησίδα με λίγα σκαμπό στην μία πλευρά. Ο πάγκος εργασίας, η νησίδα, όλα πρέπει να είναι σε πλήρη ευταξία και να παρουσιάζονται μόνο τα απολύτως απαραίτητα, για την εκτέλεση των μαγειρικών συνταγών, η για την απόλαυση των γευμάτων. (σερβίτσια, ποτήρια)κ.α

Φροντίζουμε ότι κανένα αντικείμενο δεν υπερφορτώνει τις επιφάνειες. Ένα καλάθι με φρούτα, ένα βάζο με λουλούδια στην επιφάνεια εργασίας μπορεί να είναι περισσότερο από αρκετό για να διακοσμήσει την κουζίνα σας.

Για όσο το δυνατόν πιο λιτή και “άδεια” 

επιφάνεια, επιλέγουμε τις σύγχρονες ενσωματωμένες συσκευές (φούρνος, φούρνος μικροκυμάτων, πλυντήριο πιάτων) και για τις μικρές συσκευές όπως η τοστιέρα το μπλέντερ ή ο βραστήρας όπου θα αποθηκεύονται στα ντουλάπια σας με ευταξία. 

Ένα άλλο βασικό στοιχείο μιας μινιμαλιστικής κουζίνας; Τα ντουλάπια χωρίς λαβές! Η επιλογή ντουλαπιών χωρίς ορατές λαβές, παρέχει μια ανεμπόδιστη, καθαρή και τακτοποιημένη γραμμή. Ποιο αισθητικό από οτιδήποτε άλλο αυτό το τέχνασμα σας επιτρέπει να έχετε οπτικά μια ιδιαιτέρως εκλεπτυσμένη κουζίνα.

Ο φωτισμός 

Μπορεί επίσης να είναι έξυπνο να επιλέγετε φωτιστικά εσοχής . Χωρίς να κρέμονται από την οροφή, εξασφαλίζοντας κορυφαία αισθητική απόδοση.

Το Χρώμα

Η ηρεμία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μία από τις βασικές λέξεις μιας μινιμαλιστικής διακόσμησης.

Για μία μινιμαλιστική κουζίνα επιλέγουμε δύο έως τρεις διαφορετικές αποχρώσεις το πολύ. 

Οι πρώτες ύλες 

Το μινιμαλιστικό στυλ υποστηρίζει τη φυσικότητα και τις πρώτες ύλες. Είτε πρόκειται για μινιμαλιστική κουζίνα, σαλόνι, η υπνοδωμάτιο, ενσωματώστε πάντα ένα ή περισσότερα φυσικά  στοιχεία όπως ξύλο η πέτρα. Επιλέξτε σκαμπό από σκούρο η ανοιχτό ξύλο ή ξύλινα ντουλάπια, ή ένα τμήμα από τοίχο με τούβλα.

Σερβίροντας

Η Μινιμαλιστική κουζινα συνοδεύεται πάντα με κομψά σκεύη σερβιρίσματος. Φροντίζουμε τα πιάτα, τα μαχαιροπήρουνα, οι κούπες των ροφημάτων, να είναι φινετσάτα,

μονόχρωμα και από πορσελάνη.

Βάλτε λίγο πράσινο

Και φυσικά, δεν ξεχνάμε να “προσκαλούμε” τη φύση στην κουζίνα μας! Απαραίτητα στους εσωτερικούς  χώρους, γιατί τα φυτά, είναι τόσο σημαντικά για τα οφέλη της ψυχικής ισορροπίας-ευεξίας που χαρίζουν!

Συμπερασματικά

Το μινιμαλιστικό στυλ στην κουζίνα, μπορεί να προσφέρει σε μικρές κουζίνες έξυπνους και άνετους χώρους, για την εκτέλεση των μαγειρικών συνταγών και την απόλαυση των γευμάτων της ημέρας. Σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη λειτουργικότητα, με χαμηλό κόστος μιας και που απουσιάζουν, από άποψη και φιλοσοφία πολλά ενδεχομένως μη απαραίτητα αντικείμενα, διατηρώντας τις λιτές γραμμές, την πρακτικότητα και εξασφαλίζοντας ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Γραφτείτε στο Newsletter μας