Το μαξιμαλιστικό στυλ στην κουζίνα 

Σε μία μαξιμαλιστική κουζίνα, ανοίγουμε, δείχνουμε, εκθέτουμε, τολμάμε  χρώματα και μοτίβα, ή vintage πινελιές.

Και πάνω από όλα, για να πετύχουμε μία ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσα στο μοντέρνο και το παλιό!

Το κλειδί για το μαξιμαλιστικό στυλ στην κουζίνα είναι η συλλογή. Δεν υπάρχει θέμα να βάζουμε τα πάντα, αντικείμενα, σκεύη, σε ανοιχτά ράφια.

Όχι, το μαξιμαλιστικό στυλ στην κουζίνα δεν συνεπάγεται την απαραίτητη  μείωση της παλέτας του ουράνιου τόξου. Σε μια μαξιμαλιστική κομψή έκδοση, αναμιγνύουμε, συσσωρεύουμε και συνδυάζουμε, vintage πολυελαίους, πολύχρωμα πλακάκια. κ.α

Μία άλλη ιδέα για να κάνετε τις αντιθέσεις να λάμψουν σε μία μαξιμαλιστική κουζίνα είναι να ποντάρετε στο μέταλλο. Χαλκός, ή ορείχαλκος είναι ιδανικά για τα ζεστά τους χρώματα.

Επίσης τα ανοιχτά ράφια με συλλογές ετερογενών αντικειμένων συνδυάζοντας το vintage με το σύγχρονο. Ολα τα συστατικά είναι εκεί για να επιβεβαιώσουν απλά το μαξιμαλιστικό στυλ στην κουζίνα χωρίς δισταγμό!

Το μαξιμαλιστικό στυλ είναι επίσης η ποικιλομορφία, ο συνδυασμός, η αντιστοίχιση και η συσσώρευση.

Επομένως κανείς δεν θα σας εμποδίσει να αρνηθείτε το μαξιμαλιστικό στυλ σε μία κουζίνα με απαλά χρώματα. Αλλά για τους λάτρεις των χρωμάτων, τώρα είναι η ώρα να τολμήσετε τα πάντα! Βάλτε σε βάζα λουλούδια, “παίξτε”με τα φωτεινά χρώματα, και τοποθετήσετε πολύχρωμα κουτιά και vintage φωτιστικά σώματα. Όλα ταιριάζουν όλα μπορούν να συνδυαστούν!

Τι γίνεται όμως αν ένα μέρος του μυστικού για τη μαξιμαλιστική κουζίνα βρίσκεται στο πλακάκι; Το επιλέγουμε πολύχρωμο και γεμάτο με σχέδια.

Και για τους λάτρεις των υπαίθριων αγορών και τους συλλέκτες των vintage;

Η κουζίνα με μαξιμαλιστικό στυλ είναι η τέλεια επιλογή για την εμφάνιση μιας συλλογής από αντίκες, ποτήρια, πιάτα της γιαγιάς, ή ακόμη και μία σειρά από ψάθινα καλάθια. Επίσης τα ξύλινα ράφια και τα ανοιχτά ντουλάπια όλα λειτουργούν σε ένα “οργανωμένο χάος” με αισθητική.

Και για όσους δεν θέλουν να το  παρακάνουν, ένας απλός τρόπος για να δημιουργήσετε μία μαξιμαλιστική κουζίνα είναι να φτιάξετε ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια, με εκτεθειμένα τα αξεσουάρ της κουζίνας, ή την τοποθέτηση γάντζων, για τα σκεύη, τις πετσέτες, ή τις κούπες του τσαγιού και του καφέ.

Συμπερασματικά

Ο μαξιμαλισμός είναι το αντίθετο του μινιμαλισμού. Μιλάμε λοιπόν για περισσότερα αντικείμενα, περισσότερο χρώμα και περισσότερη έκφραση.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπεριλάβετε αντικείμενα που σας ευχαριστούν πραγματικά, ανεξάρτητα από το αν ταιριάζουν μεταξύ τους απόλυτα. Το μόνο που έχει σημασία είναι το σπίτι σας να είναι φιλόξενο, οικείο και σύμφωνα με τις επιθυμίες σας!

Συνδυάζοντας τα χρώματα,τα αντικείμενα, το μαξιμαλιστικό στυλ σχεδίασης είναι κάτι περισσότερο από μία συσσώρευση… Η μαζική διακόσμηση, οι έντονοι χρωματισμοί, τα πολλά αντικείμενα και σχέδια, δημιουργούν ένα ενδιαφέρον περιβάλλον αν όχι πρόκληση. Ενώ τα αντικείμενα μπορεί προφανώς να αποκλίνουν μεταξύ τους, τίποτα δεν είναι διάσπαρτο, αλλά είναι όλα “παντρεμένα” μεταξύ τους με διακοσμητικά στοιχεία. Διασφαλίζοντας πάντα ότι τα διακοσμητικά στοιχεία συνδέονται και με κάτι άλλο στο χώρο της κουζίνας.

Τέλος το μαξιμαλιστικό στυλ στην κουζίνα είναι το δικαίωμα στο οργανωμένο χάος, διατηρώντας τις ισορροπίες, εκφράζοντας την “ελευθερία” μέσα από τα αντικείμενα που τοποθετούνται χωρίς αυστηρή ταξινόμηση, επιτρέποντας να απολαμβάνετε την κουζίνα σας χωρίς διακοσμητικούς περιορισμούς.QA

Γραφτείτε στο Newsletter μας