Το κόκκινο χρώμα στην κουζίνα

Το κόκκινο χρώμα στην κουζίνα

Είναι ένα χρώμα συνώνυμο με το πάθος και τη ζωντάνια… Ένα χρώμα που σε βάζει σε καλή διάθεση! Μη διστάσετε λοιπόν για ένα δευτερόλεπτο και τολμήστε να χρησιμοποιήσετε το κόκκινο στην κουζίνα σας. Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που αναμφίβολα θα ενεργοποιήσει την θετική σας διάθεση.
Πολύ μοντέρνο, σε αυτό το δωμάτιο, το κόκκινο βοηθά στην τόνωση της δημιουργικότητας και κάνει το δωμάτιο πολύ ζεστό και φιλικό.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες ιδέες προτάσεις για να φέρετε μία αναζωογονητική τάση στο χώρο της κουζίνας.

Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο στην κουζίνα

Το κόκκινο χρώμα είναι μερικές φορές ιδιαίτερα έντονο αλλά και εντυπωσιακό, γιατί δεν ξέρουμε πάντα με τι χρώματα να το “συνθέσουμε” στην κουζίνα.

Το κόκκινο και το μαύρο

Το κόκκινο και το μαύρο είναι ένας τέλειος συνδυασμός για τη σύγχρονη κουζίνα. Ωστόσο, ένας συνδυασμός που πρέπει να επιλεχθεί με προσοχή.

Κόκκινο και γκρι

Το κόκκινο σας επιτρέπει να προσθέσετε μία πινελιά σε μία μοντέρνα κουζίνα σε συνδυασμό με το γκρι, μπορεί να δώσει μία ιδιαίτερη βιομηχανικού τύπου ατμόσφαιρα στην κουζίνα σας.

Κόκκινο και άσπρο

Συνδυάστε τη ζωντανή και εμπνευσμένη προσωπικότητα του κόκκινου με την αγνή λευκή κλασική απόχρωση. Σκεφτείτε επίσης την επένδυση μικρών συσκευών όπως φρυγανιέρα, καφετιέρα, αρτοπαρασκευαστή αλλά και μεγάλες συσκευές όπως ένα ψυγείο ρετρό σε χρώματα του κόκκινου.

Μία σκούρα κόκκινη κουζίνα

Για πολύ μοντέρνο στυλ μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα κόκκινου χρώματος σε λακαρισμένο υλικό και να επιλέξετε τοίχους και αξεσουάρ σε ουδέτερα χρώματα που θα κάνουν τα στοιχεία της κουζίνας σας να ξεχωρίζουν. Επιλέξτε “σκοτεινές” αποχρώσεις όπως το μπορντό. Αυτά είναι χρώματα που συνδυάζονται πολύ εύκολα με κλασσικές αποχρώσεις όπως το γκρι και το λευκό.
Είναι μια πρόταση που ολοένα και περισσότεροι σχεδιαστές κουζινών προτείνουν για την βελτίωση – αναβάθμιση των σπιτιών και στα καταστήματα.

Προσθέστε πινελιές κόκκινου σε μία μαύρη κουζίνα.

Για να φέρετε μία αυθεντική και δυναμική πινελιά στην κουζίνα μπορείτε να προσθέσετε πινελιές κόκκινου σε μία μαύρη κουζίνα. Μία εμφάνιση που είναι πολύ μοντέρνα και διαχρονική! Η καλή ιδέα; Δημιουργήστε ένα κόκκινο πλαίσιο αν έχετε ανοιχτή κουζίνα για να δημιουργήσετε διαχωρισμό μεταξύ του χώρου της κουζίνας και του καθιστικού.
Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αυτό το πλαίσιο σε ένα τοίχο, για να δημιουργήσετε ένα οπτικό εφέ και να δώσετε την εντύπωση ότι η οροφή είναι υψηλότερη.

Μερικά κόκκινα έπιπλα ώστε να λάμψει η κουζίνα σας!

Για να γεμίσετε την κουζίνα μπορείτε επίσης να αναμιξετε πολλά χρώματα στα στοιχεία της κουζίνας. Για να φωτίσετε μία κουζίνα με σκούρα έπιπλα προσθέστε μερικά ντουλάπια σε έντονο κόκκινο χρώμα. Πράγματι, μία κουζίνα με μαύρη εμφάνιση μπορεί να σκοτεινιάσει γρήγορα το δωμάτιο και να μην είναι πολύ ζέστη, ειδικά αν δεν είναι πολύ ευρύχωρη.
Σε αυτές τις περιπτώσεις επιλέξτε ένα πολύ φωτεινό κόκκινο!

Μερικά κόκκινα ντουλάπια για μία pop κουζίνα

Για μία ποπ ατμόσφαιρα παίξτε με το χρώμα! Σε μια πολύχρωμη κουζίνα, δύο ντουλάπια κουζίνας συναντούν το πολύ φωτεινό κόκκινο για μία αυθεντική εμφάνιση. Μη διστάσετε να αναμίξετε αυτό το χρώμα με φωτεινές αποχρώσεις όπως πράσινο μήλου, ροζ φούξια, κίτρινο, τυρκουάζ μπλε.
Αυτή είναι μία υπέροχη ιδέα για μία μικρή κουζίνα, σε ένα στούντιο, ή ένα μικρό φοιτητικό διαμέρισμα.

Ένα κόκκινο splashback

Είστε ενοικιαστής και θέλετε να προσθέσετε ένα κόκκινο χρώμα στην κουζίνα σας; Υπάρχουν πολλές λύσεις για να φέρετε αυτή την απόχρωση στην κουζίνα! Σκέφτηκα αυτοκόλλητα splash backs που προσθέτουν αμέσως μία πρωτότυπη πινελιά στην κουζίνα σας. Είναι εύκολο να αφαιρεθούν, ώστε να μπορείτε να τολμήσετε ένα παθιασμένο κόκκινο στο δωμάτιο χωρίς ιδιαίτερα κόστη…