Τι χρώματα να επιλέξετε για έπιπλα κουζίνας

Τι χρώματα να επιλέξετε για έπιπλα κουζίνας

Μία από τις αποφάσεις που πρέπει να λάβετε κατά την επίπλωση του νέου σπιτιού σας είναι αυτή των χρωμάτων.

Αυτό δεν είναι ασήμαντο ζήτημα καθώς γενικά τα χρώματα των τοίχων και των επίπλων θα πρέπει να παραμείνουν τα ίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα, Επομένως συνίσταται να αποφεύγεται τις βιαστικές επιλογές.

Το θέμα είναι αυτή την τέλεια ισορροπία μεταξύ των προτιμήσεών σας και των βασικών κανόνων για τη σύνδεση υλικών και χρωμάτων. Σε αυτό το άρθρο σας δίνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να βρείτε την ιδανική λύση.

Στην περίπτωση της κουζίνας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συνδυαστεί η επιλογή των έντονων χρωμάτων με την πρακτικότητα, καθώς είναι ένα περιβάλλον όπου ορισμένοι κανόνες δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Διακοσμήστε την κουζίνα ξεκινώντας από το πάτωμα

Στην κουζίνα είναι προτιμότερο να μη χρησιμοποιείτε χάλια, ή άλλο ύφασμα, το αντιολισθητικό χαλί κάτω από το νεροχύτη, είναι προτιμότερο καθώς είναι  πολύ πιο πρακτικό και λειτουργικό.

Χρώματα

Με βάση το στυλ δαπέδου, θα μπορείτε να αποφασίσετε καλύτερα ποια χρώματα θα χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα.

Είναι το δάπεδο της δεκαετίας του 60; Μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο βιομηχανικό στυλ, επίσης θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα εφέ με αποχρώσεις του πράσινου, του λευκού και του ξύλου.

Αν, από την άλλη πλευρά τα πλακίδια δεν έχω συγκεκριμένο στυλ, τότε αξίζει να τολμήσετε με φωτεινά χρώματα για την κουζίνα σας.

Ξεκινώντας με την κυρία δομή του δωματίου, μπορείτε να αποφασίσετε να στοιχηματίσετε διαβαθμίσεις αυτού του χρώματος ή χρησιμοποιήστε συμπληρωματικά χρώματα σε ολόκληρη την επιφάνεια,  ή μόνο σε ορισμένα έπιπλα.

Εάν η κουζίνα είναι μικρή, οι πόρτες και οι κορυφές ανοιχτού χρώματος είναι καλύτερες

Ουδέτερες αποχρώσεις κάνουν την κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη, οπότε αν τα τετραγωνικά μέτρα είναι λίγα είναι καλύτερα να επιλέξετε ανοιχτόχρωμες πόρτες και κορυφές που δίνουν μεγαλύτερη φωτεινότητα και αντίληψη μεγαλύτερου πλάτους.

Επιπλέον, αν δεν έχετε ένα πιο ομαλό περιβάλλον, προτείνουμε να μην αναμειγνύετε διαφορετικά στυλ και να προτιμάτε μόνο ένα, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη αρμονία στην κουζίνα.

Επιλέξτε ένα συνδυασμό των χρωμάτων

Ανοιχτά μοντέρνες απλίκες για την κουζίνα ο συνδυασμός δύο χρωμάτων είναι ένα από αυτά. Βασικά επιλέγετε ένα μοντέλο με διπλό φινίρισμα ουδέτερο χρώμα και συμπαγές χρώμα.

Για παράδειγμα σκεφτείτε ένα σκούρο χρώμα για τις μονάδες βάσης και ένα ελαφρύ για τις μονάδες τοίχου: αυτό δίνει ένα ,”λεπτό” αποτέλεσμα στην κουζίνα, προσφέροντας περισσότερη δυναμική στο περιβάλλον.

Εναλλακτικά η πιο κλασική επιλογή για την κουζίνα είναι “τρίχρωμη σημαία,” προσδιορίζεται σαν ένα κυρίαρχο χρώμα, ένα χρώμα στήριξης και ένα χρώμα για τα αξεσουάρ.

Ανάλογα με  αυτό το κυρίαρχο χρώμα πρέπει να είναι και το χρώμα των επίπλων, καθώς πρέπει να αντικατοπτρίζει το χρώμα των τοίχων.

Εάν τα έπιπλα έχουν ζεστό χρώμα, το χρώμα της επένδυσης πρέπει να έχει κρύα απόχρωση ή μπορείτε να επιλέξετε φωτεινά και πιο σημαντικά χρώματα.

Να δώσουμε μερικά παραδείγματα είναι πρώτα απαραίτητο να γνωρίζετε το χρώμα της κουζίνας, μπορεί να επηρεάσει το αντιληπτικό επίπεδο με το  γενικότερο χρώμα του σπιτιού και κατά συνέπεια είναι καλύτερα να αποφύγετε τα χρώματα που είναι πολύ συνυφασμένα.

Η επιλογή ενός χρώματος για την κουζίνα σημαίνει ότι προτιμάτε ελαφρύ και ουδέτερο χρώμα ή ένα κορεσμένο με  μεγαλύτερο χαρακτήρα. Σε αυτή την περίπτωση όλα εξαρτώνται από το στυλ.

για ελάχιστες κλασικές οι σύγχρονες κουζίνες οι αποχρώσεις του λευκού ή του ανοιχτού ξύλου μπεζ και γκρι.

Όποια και αν είναι η απόφαση σας, έχετε πάντα υπόψη σας την ισορροπία μεταξύ άλλων των αξεσουάρ κουζίνας. Δώστε στα μάτια σας μία κουζίνα, όπου είναι κομψή, για να περάσετε χρόνο και να δημιουργήσετε τις πιο όμορφες αναμνήσεις με τα πιο θετικά συναισθήματα.

Γραφτείτε στο Newsletter μας