Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε ντουλάπια κουζίνας

Τα ντουλάπια είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό στην κουζίνα σας – είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο τραβάει το βλέμμα σας όταν μπείτε στο δωμάτιο. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε τα τέλεια.

Οι κουζίνες είναι κατασκευασμένες για να αντέχουν, επομένως το καθήκον σας είναι να βρείτε ντουλάπια με τα οποία θα είστε ευχαριστημένοι για τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας τα μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις εσωτερικής διακόσμησης που μπορείτε να πάρετε.

Επιλέξτε υλικό

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας, είναι το υλικό που θέλετε. Ενώ το ξύλο είναι ο πιο δημοφιλής τύπος, υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να διαλέξετε, με κάθε τύπο να έχει τα δικά του πλεονεκτήματα.

Σκληρό ξύλο

Εξαιρετικά δημοφιλές, το σκληρό ξύλο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και επισκευάζεται εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επειδή η σκληρή ξυλεία συλλέγεται φυσικά από δέντρα, κάθε πάνελ μπορεί να διαφέρει ελαφρώς σε χρώμα και κόκκους, κάτι που τους δίνει ρουστίκ εμφάνιση.

Κόντρα πλακέ

Τα ντουλάπια κουζίνας από κόντρα πλακέ είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και είναι καλά στην υγρασία. Τα ντουλάπια από κόντρα πλακέ επισκευάζονται εύκολα εάν προκληθούν ζημιές σε αυτά. και είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα σκληρού ξύλου, καθιστώντας τα μια πολύ δημοφιλή επιλογή.

Μοριοσανίδα

Κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά, όπως ροκανίδια, τα ντουλάπια από μοριοσανίδες είναι μια πιο προσιτή επιλογή από το σκληρό ξύλο και το κόντρα πλακέ. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε μόνο μοριοσανίδες υψηλής ποιότητας, καθώς οι τύποι χαμηλότερης ποιότητας δεν είναι πολύ ανθεκτικοί.

Laminate

Το laminate είναι κατασκευασμένο από τρία στρώματα για να δημιουργήσει ένα ανθεκτικό υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως για τις πόρτες ντουλαπιών. Τα ντουλάπια laminate είναι φθηνότερα, αλλά όχι τόσο ανθεκτικά όσο τα ξύλινα, αλλά αισθητικά ταιριάζουν σε μοντέρνες κουζίνες και διατίθενται σε μια σειρά χρωμάτων.

Επιλέξτε τις πόρτες σας

Αφού επιλέξετε το υλικό του ντουλαπιού σας, ήρθε η ώρα να επιλέξετε τους τύπους της πόρτας σας. Εάν προτιμάτε την κομψή και σοφιστικέ εμφάνιση, οι επίπεδες πόρτες ντουλαπιών από laminate είναι ο καλύτερος τρόπος. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε γυαλιστερό ή διακριτικό ματ.

Εάν έχετε επιλέξει ξύλινα ντουλάπια κουζίνας, τότε το δημοφιλές σχέδιο Shaker , γνωστό για την κομψότητα και την απλότητά του, θα μπορούσε να είναι κατάλληλο για εσάς.

Εναλλακτικά, εάν θέλετε να φαίνονται τα μαγειρικά σας σκεύη, θα μπορούσατε να επιλέξετε διαφανείς γυάλινες πόρτες στα επάνω ντουλάπια σας.

Επιλέξτε χρώμα

Το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσετε το χρώμα. Εάν θέλετε να το διατηρήσετε απλό και κλασικό, τότε τα μαύρα, άσπρα ή γκρι ντουλάπια είναι μια ιδανική επιλογή και θα σας επιτρέψουν να ενσωματώσετε χρώματα στα αξεσουάρ της κουζίνας σας ή σε έναν τοίχο .

Ωστόσο, τα χρωματιστά ντουλάπια κουζίνας μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν τον χώρο σας. Παστέλ μπλε, γκρι, ροζ και λιλά θα μαλακώσουν τον χώρο, ενώ τα ντουλάπια με πράσινο, βαθύ μοβ ή μπορντό θα μεταμορφώσουν την κουζίνα σας σε έναν εκλεπτυσμένο και δραματικό χώρο.

Η προσθήκη χρωματιστών ντουλαπιών στην κουζίνα σας είναι εύκολη και θα μπορούσατε ακόμη και να αγκαλιάσετε τη δίχρωμη τάση. Απλώς επιλέξτε πιο σκούρα ντουλάπια βάσης και πιο ανοιχτόχρωμα από πάνω, για να κάνετε την κουζίνα σας να φαίνεται ελαφριά και ευρύχωρη.

Εξετάστε τις επιλογές αποθήκευσης

Δεν μπορείτε ποτέ να έχετε πολύ αποθηκευτικό χώρο στην κουζίνα! Ο αποθηκευτικός χώρος είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Όταν αγοράζετε ντουλάπια κουζίνας, σκεφτείτε να επενδύσετε σε μερικά ντουλάπια γωνίας, καθώς ουσιαστικά διπλασιάζουν τον χώρο του ντουλαπιού σας και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για την αποθήκευση ογκωδών αντικειμένων όπως κατσαρόλες και τηγάνια.

Εάν δεν έχετε χώρο, τότε μια πτυσσόμενη διάταξη ντουλαπιών θα μπορούσε να είναι η τέλεια λύση αποθήκευσης.

Σκεφτείτε ακόμη να εγκαταστήσετε ένα συρτάρι πιάτων που είναι αρκετά βαθύ και ανθεκτικό ώστε να χωράει τα πιο βαριά πιάτα, ενώ τα καθιστά εύκολα προσβάσιμα κατά το μαγείρεμα.

Οι τελευταίες πινελιές

Αφού επιλέξετε το υλικό του ντουλαπιού σας, το στιλ της πόρτας, το χρώμα και τις επιλογές αποθήκευσης, το μόνο που μένει να λάβετε υπόψη είναι οι τελευταίες πινελιές, που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη!

Θα χρειαστεί να επιλέξετε τα χερούλια της πόρτας της κουζίνας σας : θα επιλέξετε με πόμολο ή χωρίς λαβή; Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κλείνουν οι πόρτες των ντουλαπιών αθόρυβα ή κλειδαριές ασφαλείας για παιδιά αν έχετε μικρά παιδιά.

Γραφτείτε στο Newsletter μας