Τι κοστίζει περισσότερο στην ανακαίνιση μιας κουζίνας;

Κόστος ανακαίνισης κουζίνας…Τα ερωτήματα έρχονται σαν πλημμύρα όταν σκέφτεστε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιού θέλουν να μάθουν: πόσο θα κοστίσει, πώς μπορώ να εξοικονομήσω χρήματα και ταυτόχρονα να έχω ένα εξαιρετικό αποτελέσματα;

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα πιο ακριβά πράγματα σχετικά με την ανακαίνιση της κουζίνας σας, καθώς και πολλές συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει το κόστος είναι το πόσο μεγάλη είναι η ανακαίνιση της κουζίνας σας. Σίγουρα το μέγεθος της ανακαίνισης. Εάν σκοπεύετε να κάνετε μικρές αλλαγές ή να αλλάξετε μόνο ορισμένα στοιχεία στην κουζίνα σας, το μέσο κόστος είναι πολύ μικρότερο από το να κάνετε μεγαλύτερες αλλαγές, όπως να ξαναφτιάξετε τους πάγκους, τα πατώματα, τα ντουλάπια.

Πού πάει η πλειοψηφία των χρημάτων;

Το πιο ακριβό στοιχείο οποιασδήποτε ανακαίνισης κουζίνας είναι συνήθως τα ντουλάπια. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι νέες συσκευές και οι πάγκοι είναι η επόμενη μεγαλύτερη δαπάνη.

Εάν η ανακαίνιση της κουζίνας σας απαιτεί ηλεκτρολογικές εργασίες, τότε το κόστος του συνολικού έργου ανεβαίνει αρκετά. Οι υδραυλικές και οι ηλεκτρολογικές εργασίες μπορούν γρήγορα να γίνουν ένα από τα μεγαλύτερα έξοδά σας αν δεν είστε προσεκτικοί.

Το μέγεθος της κουζίνας σας, η έκταση της αναδιαμόρφωσής, ακόμη και η πόλη στην οποία ζείτε θα αλλάξουν κατά πολύ αυτούς τους αριθμούς.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε το κόστος αναδιαμόρφωσης της κουζίνας σας. Οι ακόλουθες 5 συμβουλές εγγυημένα θα σας βοηθήσουν να πετύχετε την κουζίνα των ονείρων σας με έναν λογικό προϋπολογισμό.

Ορίστε έναν προϋπολογισμό από την αρχή

Πριν παραγγείλετε οποιοδήποτε υλικό, είναι σημαντικό να καθίσετε και να ορίσετε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό. Υπολογίστε πόσο θα κοστίσουν όλα όσα θέλετε. Είναι εντός προϋπολογισμού; Ποια στοιχεία στη λίστα σας είναι τα πιο σημαντικά για εσάς;

Μην μετακινείτε συσκευές ή το νεροχύτη

Οτιδήποτε συνδέεται με γραμμή φυσικού αερίου, ρεύματος ή νερού θα πρέπει να μείνει ως έχει, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για την ανακαίνιση της κουζίνας σας. Η μετακίνηση αυτών των γραμμών απαιτεί την πρόσληψη ενός ακόμη επαγγελματία, ηλεκτρολόγου ή υδραυλικού, για να ανακατευθύνει τις γραμμές. Συνήθως το κόστος αυτό είναι αρκετά μεγάλο. Εκτός αν το νέο σχέδιο της κουζίνα σας πραγματικά απαιτεί την μεταφορά συσκευών, υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αναβαθμίσετε την κουζίνα σας χωρίς να αλλάξετε την συνολική εικόνα.

Αντικαταστήστε τα ντουλάπια μόνο εάν το χρειάζεστε πραγματικά

Τα ντουλάπια είναι το μεγαλύτερο κόστος στην ανακαίνιση μιας κουζίνας. Ένας λόγος που τα ντουλάπια έχουν υψηλή τιμή είναι ότι προορίζονται να επιβιώσουν περισσότερο από το ψυγείο, αλλά και τον φούρνο. Τα ντουλάπια μπορούν να φαίνονται υπέροχα για 15-20 χρόνια ή περισσότερο. Πριν επενδύσετε σε νέα ντουλάπια, ελέγξτε το τρέχον ντουλάπι σας και δείτε εάν μπορούν να επισκευαστούν αντί να αντικατασταθούν. Εάν οι πόρτες του ντουλαπιού εξακολουθούν να ανοίγουν και κλείνουν σωστά, δεν έχουν σημάδια παραμόρφωσης ή μούχλας και είναι γενικά πλήρως λειτουργικές, πιθανότατα δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν ακόμα.

Η επισκευή παλαιών ντουλαπιών είναι λιγότερο δαπανηρή και μπορεί να δώσει στα ντουλάπια σας μια εντελώς νέα και λαμπερή εμφάνιση. Η αλλαγή υλικού και η προσθήκη μιας νέας στρώσης βαφής σας δίνει την εμφάνιση νέων ντουλαπιών με λιγότερο κόστος.

Εάν είναι εφικτό αγοράστε σε τιμές χονδρικής

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για τις ανακαινίσεις σας και δεν σας πειράζει να κάνετε μόνοι σας κάποιες εργασίες, μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό χρημάτων αγοράζοντας τα υλικά σας σε τιμή χονδρικής. Η αγορά υλικών από το ίδιο μέρος όπου ψωνίζουν οι εργολάβοι θα σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα. Η αγορά πάγκων, δαπέδων, ντουλαπιών και άλλων αναβαθμίσεων σε τιμή χονδρικής θα αφαιρέσει ένα μεγάλο κομμάτι από τον συνολικό λογαριασμό σας.

Γραφτείτε στο Newsletter μας