Τι κοστίζει περισσότερο στην ανακαίνιση μιας κουζίνας;

Κόστος ανακαίνισης κουζίνας…Τα ερωτήματα έρχονται σαν πλημμύρα όταν σκέφτεστε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιού θέλουν να μάθουν: πόσο θα κοστίσει, πώς μπορώ να εξοικονομήσω χρήματα και ταυτόχρονα να έχω ένα εξαιρετικό αποτελέσματα;

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα πιο ακριβά πράγματα σχετικά με την ανακαίνιση της κουζίνας σας, καθώς και πολλές συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει το κόστος είναι το πόσο μεγάλη είναι η ανακαίνιση της κουζίνας σας. Σίγουρα το μέγεθος της ανακαίνισης. Εάν σκοπεύετε να κάνετε μικρές αλλαγές ή να αλλάξετε μόνο ορισμένα στοιχεία στην κουζίνα σας, το μέσο κόστος είναι πολύ μικρότερο από το να κάνετε μεγαλύτερες αλλαγές, όπως να ξαναφτιάξετε τους πάγκους, τα πατώματα, τα ντουλάπια.

Πού πάει η πλειοψηφία των χρημάτων;

Το πιο ακριβό στοιχείο οποιασδήποτε ανακαίνισης κουζίνας είναι συνήθως τα ντουλάπια. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι νέες συσκευές και οι πάγκοι είναι η επόμενη μεγαλύτερη δαπάνη.

Εάν η ανακαίνιση της κουζίνας σας απαιτεί ηλεκτρολογικές εργασίες, τότε το κόστος του συνολικού έργου ανεβαίνει αρκετά. Οι υδραυλικές και οι ηλεκτρολογικές εργασίες μπορούν γρήγορα να γίνουν ένα από τα μεγαλύτερα έξοδά σας αν δεν είστε προσεκτικοί.

Το μέγεθος της κουζίνας σας, η έκταση της αναδιαμόρφωσής, ακόμη και η πόλη στην οποία ζείτε θα αλλάξουν κατά πολύ αυτούς τους αριθμούς.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε το κόστος αναδιαμόρφωσης της κουζίνας σας. Οι ακόλουθες 5 συμβουλές εγγυημένα θα σας βοηθήσουν να πετύχετε την κουζίνα των ονείρων σας με έναν λογικό προϋπολογισμό.

Ορίστε έναν προϋπολογισμό από την αρχή

Πριν παραγγείλετε οποιοδήποτε υλικό, είναι σημαντικό να καθίσετε και να ορίσετε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό. Υπολογίστε πόσο θα κοστίσουν όλα όσα θέλετε. Είναι εντός προϋπολογισμού; Ποια στοιχεία στη λίστα σας είναι τα πιο σημαντικά για εσάς;

Μην μετακινείτε συσκευές ή το νεροχύτη

Οτιδήποτε συνδέεται με γραμμή φυσικού αερίου, ρεύματος ή νερού θα πρέπει να μείνει ως έχει, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για την ανακαίνιση της κουζίνας σας. Η μετακίνηση αυτών των γραμμών απαιτεί την πρόσληψη ενός ακόμη επαγγελματία, ηλεκτρολόγου ή υδραυλικού, για να ανακατευθύνει τις γραμμές. Συνήθως το κόστος αυτό είναι αρκετά μεγάλο. Εκτός αν το νέο σχέδιο της κουζίνα σας πραγματικά απαιτεί την μεταφορά συσκευών, υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αναβαθμίσετε την κουζίνα σας χωρίς να αλλάξετε την συνολική εικόνα.

Αντικαταστήστε τα ντουλάπια μόνο εάν το χρειάζεστε πραγματικά

Τα ντουλάπια είναι το μεγαλύτερο κόστος στην ανακαίνιση μιας κουζίνας. Ένας λόγος που τα ντουλάπια έχουν υψηλή τιμή είναι ότι προορίζονται να επιβιώσουν περισσότερο από το ψυγείο, αλλά και τον φούρνο. Τα ντουλάπια μπορούν να φαίνονται υπέροχα για 15-20 χρόνια ή περισσότερο. Πριν επενδύσετε σε νέα ντουλάπια, ελέγξτε το τρέχον ντουλάπι σας και δείτε εάν μπορούν να επισκευαστούν αντί να αντικατασταθούν. Εάν οι πόρτες του ντουλαπιού εξακολουθούν να ανοίγουν και κλείνουν σωστά, δεν έχουν σημάδια παραμόρφωσης ή μούχλας και είναι γενικά πλήρως λειτουργικές, πιθανότατα δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν ακόμα.

Η επισκευή παλαιών ντουλαπιών είναι λιγότερο δαπανηρή και μπορεί να δώσει στα ντουλάπια σας μια εντελώς νέα και λαμπερή εμφάνιση. Η αλλαγή υλικού και η προσθήκη μιας νέας στρώσης βαφής σας δίνει την εμφάνιση νέων ντουλαπιών με λιγότερο κόστος.

Εάν είναι εφικτό αγοράστε σε τιμές χονδρικής

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για τις ανακαινίσεις σας και δεν σας πειράζει να κάνετε μόνοι σας κάποιες εργασίες, μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό χρημάτων αγοράζοντας τα υλικά σας σε τιμή χονδρικής. Η αγορά υλικών από το ίδιο μέρος όπου ψωνίζουν οι εργολάβοι θα σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα. Η αγορά πάγκων, δαπέδων, ντουλαπιών και άλλων αναβαθμίσεων σε τιμή χονδρικής θα αφαιρέσει ένα μεγάλο κομμάτι από τον συνολικό λογαριασμό σας.

Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούν να γίνουν πιο εύκολα. Εάν, για παράδειγμα, σας αρέσει η διάταξη των ντουλαπιών της κουζίνας σας , τότε είναι δυνατό να αφήσετε τα ντουλάπια στη θέση τους και απλώς να αντικαταστήσετε τις πόρτες. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, που δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ πριν, έχουν μείνει έκπληκτοι με τη διαφορά που μπορεί να κάνει μόνο η αλλαγή αυτής της πτυχής της κουζίνας τους. Βάψτε τους τοίχους, αλλάξτε τους πάγκους εργασίας και προσθέστε ένα νέο backsplash. Πριν το καταλάβετε, δεν θα αναγνωρίσετε καν την υπάρχουσα κουζίνα σας!

Αλλά, τι γίνεται αν πρόκειται για ολοκληρωτική ανακαίνιση, δηλαδή σχεδιάζετε μια ανακατασκευή κουζίνας από την αρχή; Λοιπόν, εδώ είναι μερικοί τομείς που σίγουρα θέλετε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να τους σκεφτείτε:

Έπιπλα Κουζίνας

Όσον αφορά την επιλογή ντουλαπιών κουζίνας , υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες διαφορετικοί τύποι εκεί έξω. Από όμορφα ντουλάπια σέικερ σε στιλ country μέχρι γυαλιστερές, φωτεινές μονάδες laminate και μαύρα ματ μινιμαλιστικά ντουλάπια.

Τα σχέδια των ντουλαπιών ποικίλλουν – ακόμη και για μη εξατομικευμένες κουζίνες. Τα ντουλάπια κουζίνας για αποθήκευση τροφίμων γνωστά και ως pantry, για παράδειγμα, γίνονται πιο περιζήτητα – ειδικά για όσους θέλουν οργάνωση και αποτελεσματικότητα στην κουζίνα.

Πάγκοι κουζίνας

Υπάρχει επίσης μια τεράστια γκάμα επιλογών στους πάγκους κουζίνας αυτές τις μέρες. Από το μάρμαρο μέχρι άλλες σύνθετες πέτρες, το σκυρόδεμα, το ξύλο και ακόμη και τον ανοξείδωτο χάλυβα, δεν φαίνεται να υπάρχει περιορισμός στον τύπο των υλικών.

Επειδή τοποθετείτε οριζόντια, θα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα εντοπίζουν οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην κουζίνα σας, οπότε πρέπει βρείτε αυτό που θα σας αρέσει.

Δάπεδο κουζίνας

Το δάπεδο της κουζίνας σας πρέπει να είναι ανθεκτικό σκεφτείτε όλο αυτό το χυμένο φαγητό, τα ζεστά υγρά και τα ακατάστατα πόδια περνούν μέσα από αυτό! Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και όμορφο επίσης. Υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά υλικά για δάπεδα κουζίνας αυτές τις μέρες.

Σκεφτείτε σκληρό ξύλο με φινίρισμα πολυουρεθάνης για την καταπολέμηση των διαρροών, για παράδειγμα. Έπειτα, υπάρχουν όμορφα κεραμικά πλακίδια – αν κάνει πολύ κρύο, σκεφτείτε να τοποθετήσετε την ενδοδαπέδια θέρμανση για το χειμώνα. Τα δάπεδα από ασβεστόλιθο και τραβερτίνη είναι όμορφα τόσο για μοντέρνες όσο και για κουζίνες εξοχικού στιλ, ενώ το βινύλιο εξακολουθεί να είναι δημοφιλή. Το τελευταίο υπάρχει σε άπειρο αριθμό σχεδίων. Αυτό περιλαμβάνει πλακάκια, σανίδες και πάνελ που μιμούνται το ξύλο και το πέτρινο πλακάκι – και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά.

Φωτισμός κουζίνας

Όλες οι κουζίνες επωφελούνται από τον φωτισμό LED κάτω από τα ντουλάπια. Προσθέτει μια ζεστασιά σε μια κουζίνα (αν είναι ζεστό λευκό), αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φωτισμός εργασίας. Το τελευταίο είναι ανεκτίμητο όταν πρόκειται για την προετοιμασία και την ανάγνωση των συστατικών ή ακόμα και απλώς για οδηγίες συσκευασίας.

Ο χαμηλός κρεμαστός φωτισμός πάνω από ένα κεντρικό πάγκο κουζίνας μπορεί επίσης να φαίνεται υπέροχος. Αυτό θα μπορούσε να έχει τη μορφή ενός μεγάλου φωτός ή τριών μικρότερων ταιριασμένων μενταγιόν σε μια γραμμή.

Κόστος ανακαίνισης κουζίνας

Φυσικά, ο τύπος της ανακαίνισης κουζίνας που θα ξεκινήσετε εξαρτάται από το πόσα χρήματα επιθυμείτε να ξοδέψετε για αυτήν εξαρχής.

Μετά το σχέδιο και τα έπιπλα, υπάρχει το δάπεδο που πρέπει να σκεφτείτε, καθώς και οι τοίχοι (συμπεριλαμβανομένων των πλακιδίων). Τα υδραυλικά και τα φωτιστικά. Πιθανόν να θελήσετε να αλλάξετε και τις ηλεκτρικές σας συσκευές σας για να μην επανατοποθετήσετε παλιές συσκευές σε μια νέα κουζίνα πράγμα που μπορεί να αφαιρούσε λίγη από τη μαγεία του νέου σας δωματίου.

Γραφτείτε στο Newsletter μας