Τεχνικά Χαρακτηριστικά επίπλων κουζίνας

Καλό είναι να είμαστε πάντα ενήμεροι για αυτό που αγοράζουμε. Να ξέρουμε τι πρέπει να συγκρίνουμε, τι πρέπει να προσέξουμε και όταν τελικά καταλήγουμε σε αγορά να είναι θέμα επιλογής και όχι τύχης. Έτσι λοιπόν σας παρουσιάζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά – προδιαγραφές που αποτελούν εγγύηση ώστε η κουζίνα σας να είναι πάντα διαχρονική και χωρίς προβλήματα.

Όλα τα παρακάτω θα τα συναντήσετε σε όλα μας τα προϊόντα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά επίπλων κουζίνας 1

ΚΟΥΤΙΑ ΒΑΣΕΩΣ – ΚΡΕΜΑΣΤΑ

Μοριοσανίδα Ε1 τριών στρώσεων (Shelman, Ακρίτας)  επικαλυμμένη με επίστρωση μελαμίνης από τις δύο πλευρές, επιφάνειας σαγρέ για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις φθορές. Ο σκελετός του ερμαρίου (πλαϊνά, πάτοι, καπάκια) θα είναι κατασκευασμένος από 18mm πάχος μελαμίνης καθώς και η πλάτη του από 8mm πάχος μελαμίνης για μεγαλύτερη σταθερότητα και αντοχή σε μεγάλα φορτία. Ο σκελετός θα είναι λυόμενος και θα μοντάρετε με γαλβανιζέ βίδες και εσωτερικές καβίλιες όπως επίσης τα πλαϊνά, ο πάτος και το καπάκι του ερμαρίου θα έχουν ειδικά διαμορφωμένη κινησιά για την υποδοχή της πλάτης (υπάρχει κενό ανάμεσα στην πλάτη και τον τοίχο 8mm) . Όλα τα εμφανή μέρη (εμπρός μέρος από το κουτί, ράφια)  θα είναι συγκολλημένα με PVC (REHAU Γερμανίας) πάχους 2mm. Υπάρχει δυνατότητα συγκόλλησης σε όλα τα εμφανή μέρη (εμπρός μέρος από το κουτί, ράφια) με PVC SOFT (φούσκα για το ερμητικό κλείσιμο της πόρτας και την αποφυγή θορύβου κατά το κλείσιμο)  REHAU Γερμανίας. Τα υπόλοιπα μη εμφανή μέρη θα συγκολλούνται με PVC (REHAU Γερμανίας)  πάχους 0,45 mm. Η συγκόλληση γίνεται με Γερμανικές θερμοσκληρυνόμενες  κόλλες πολυουρεθάνης  (HENKEL)  που είναι άκρως ανθεκτικές στην θερμότητα και την υγρασία. Το ερμάριο θα περιέχει εσωτερικά ράφια πάχους 18mm ή 25mm ανάλογα με το άνοιγμα με δυνατότητα μετακίνησης ανά 32 mm με την χρήση ανοξείδωτων μεταλλικών στηριγμάτων.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά επίπλων κουζίνας 2

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ

Η επιλογή της χρήσης μηχανισμών FGV (Ιταλίας) και BLUM (Αυστρίας) γίνεται από την ανάγκη για την καλύτερη δυνατή ποιότητα, πιστοποιημένη ασφάλεια και διάρκεια μέσα στο χρόνο.

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά επίπλων κουζίνας 3

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Τα πιστοποιητικά DINENISO 9001:2000, Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας. DINENISO 14001:2004, Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. OHSAS 18001:1999, Υγιεινής και Ασφάλειας Συστημάτων Διαχείρισης που καλύπτουν όλα τα επώνυμα υλικά (Shelman, Ακρίτας, Rehau, Ferrari, Blum) που χρησιμοποιούνται στα στάδια της παραγωγής εξασφαλίζουν την αντοχή των υλικών και την εγκυρότητα των μοντέλων τους δίνοντας μεγάλη διάρκεια ζωής στα έπιπλα κουζίνας που παράγονται.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά επίπλων κουζίνας 4

ΥΓΕΙΑ

Σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει στην Ελλάδα, στη Γερμανία υπάρχει ένας πολύ αυστηρός νόμος που καθορίζει το ποσό της φορμαλδεΰδης που μπορεί να εκλύεται. Η μελαμίνη που σέβεται τις προδιαγραφές που καθορίζονται από το Γερμανικό δίκαιο είναι ως εκ τούτου πολύ πιο φιλική για την ανθρώπινη υγεία και ορίζεται ως ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε1: Η εταιρία ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ χρησιμοποιεί μόνο αυτές.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά επίπλων κουζίνας 5

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Η τοποθέτηση των επίπλων κουζίνας γίνεται από έμπειρο προσωπικό που εργάζεται στην εταιρία (όχι εξωτερικούς τοποθέτες) για να διασφαλιστεί το καλύτερο αποτέλεσμα όχι μόνο στο χώρο παραγωγής αλλά και στην τοποθέτηση. Η τρόπος ανάρτησης των κρεμαστών γίνεται με αναρτήρες τριών ρυθμίσεων.