Τα οφέλη από την καλλιέργεια φυτών στην κουζίνα

Η κουζίνα είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την καλλιέργεια φυτών . Στα περισσότερα σπίτια, η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο με άφθονο φυσικό φως. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να καλλιεργούν βότανα στην κουζίνα τους. Ένα περβάζι παραθύρου κουζίνας μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για την καλλιέργεια μαϊντανού και ρίγανης σε δοχεία.

Τα καλά νέα είναι ότι η κουζίνα μπορεί επίσης να είναι κατάλληλη για την καλλιέργεια μιας μεγάλης ποικιλίας φυτών διαμερισμάτων. Στις παρακάτω γραμμές, θα ανακαλύψετε ότι η καλλιέργεια φυτών στην κουζίνα σας δεν είναι μόνο διασκεδαστική αλλά θα σας φέρει και πολλά οφέλη. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να βρείτε χώρο για φυτά στην κουζίνα, αν ακολουθήσετε μερικές απλές συμβουλές.

Πλεονεκτήματα της καλλιέργειας φυτών στην κουζίνα

Η καλλιέργεια φυτών στην κουζίνα σας είναι μια δραστηριότητα που έχει πολλά πλεονεκτήματα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς τα φυτά μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας.

Βελτιωμένη ποιότητα αέρα

Τα φυτά μπορούν να κάνουν εξαιρετική δουλειά φιλτράροντας τις οσμές των τροφίμων και μπορούν επίσης να αυξήσουν τα επίπεδα οξυγόνου. Επιπλέον, τα φυτά μπορούν επίσης να καθαρίσουν τον αέρα από επιβλαβείς χημικές ουσίες που βρίσκονται συχνά σε προϊόντα καθαρισμού.

Ρυθμισμένη υγρασία

Εάν ψήνετε συχνά, ο αέρας στην κουζίνα σας μπορεί συχνά να αισθάνεται ξηρός. Η προσθήκη ορισμένων φυτών στην κουζίνα σας μπορεί να το διορθώσει, καθώς τα φυτά διώχνουν το μεγαλύτερο μέρος του νερού που τους δίνεται, ρυθμίζοντας έτσι τα επίπεδα υγρασίας του εσωτερικού σας χώρου.

Βελτιωμένη ατμόσφαιρα

Είναι γνωστό ότι τα φυτά προκαλούν χαλάρωση, οξύνουν την εστίαση και δημιουργούν μια συνολική αίσθηση-καλή ατμόσφαιρα. Είτε η μαγειρική είναι χόμπι είτε αγγαρεία, σίγουρα θα απολαύσετε περισσότερο τον χρόνο σας στην κουζίνα αν περιτριγυρίζεστε από κάποια φυτά.

Πώς να προσθέσετε περισσότερα φυτά στην κουζίνα σας

Η κουζίνα είναι ένας ιδιαίτερα λειτουργικός χώρος και υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε χώρο για τα φυτά στην κουζίνα. Ίσως χρειαστεί να επανεκτιμήσετε τον κατακόρυφο χώρο σας και τους δυσπρόσιτους χώρους που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ. Εδώ είναι μερικές ιδέες:

Κάθετος κήπος

Σίγουρα, δεν καλύπτονται όλοι οι τοίχοι σας από έπιπλα κουζίνας και συσκευές. Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα κομμάτι τοίχου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρεμάσετε μερικά φυτά. Υπάρχουν πολλά συστήματα κάθετου κήπου που μπορείτε να αγοράσετε από καταστήματα κηπουρικής, αλλά μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας σύστημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράφια ή μια παλέτα ως βασική δομή και να γεμίσετε όλο τον διαθέσιμο χώρο ραφιών με διαφορετικούς τύπους δοχείων φυτών.

Κρεμαστά δοχεία

Οι κρεμαστές ζαρντινιέρες χρησιμοποιούνται συνήθως για φυτά με καταρράκτη. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από φυτά με καταρράκτη για να διαλέξετε, με τις φτέρες να είναι η πιο δημοφιλής επιλογή. Τα κρεμαστά terrarium είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Δεδομένου ότι είναι κλειστά περιβάλλοντα, τα terrarium δεν θα βοηθήσουν πολύ στον καθαρισμό του αέρα και στη ρύθμιση της υγρασίας. Ωστόσο, είναι πολύ ευχάριστα από αισθητική άποψη.

Το επάνω μέρος των ντουλαπιών τοίχου σας

Δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε πράγματα πάνω από τα ντουλάπια γιατί θα φαινόταν άσχημα. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χώρο για ορισμένα φυτά. Μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε φυτά που αγαπούν τη σκιά, αλλά αυτή είναι σίγουρα μια ιδέα που μπορείτε να εξερευνήσετε.

Γραφτείτε στο Newsletter μας