Τα μυστικά μιας “ευχάριστης” κουζίνας

αξεσουάρ κουζίνας

Μεγάλη ή μικρή ποτέ δεν είναι αρκετή, η οικογενειακή κουζίνα πρέπει να είναι πρακτική, καλά μελετημένη αλλά και διακοσμημένη σωστά. Είναι ένα δωμάτιο που όλη η οικογένεια λατρεύει να συγκεντρώνεται. Και δεν είναι πάντα προφανές ότι είναι για όλα τα γούστα.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες διακοσμητικές ιδέες, που πρέπει να    θυμάστε και να υιοθετήσετε σε περίπτωση που επιθυμείτε να   επενδύσετε στην κουζίνα σας.

Πρακτική και έξυπνη αποθήκευση

Η οργανωμένη κουζίνα μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη. Σας κάνει να θέλετε να περάσετε χρόνο εκεί, για να προετοιμάσετε σωστά τα γεύματα κάθε μέρα για την οικογένεια. Προτιμήστε την αποθήκευση σε εύκολη πρόσβαση για τα σκεύη. Τα ράφια στην επιφάνεια εργασίας θα αποτρέψουν την αδιάκοπη μπρος-πίσω μετακίνηση. Τα ράφια  ήταν πολύ μοντέρνα εδώ και μερικά χρόνια. Μπορείτε να βάλετε ορισμένα σκεύη εκεί, καθώς και βάζα χύμα φαγητού, γλάστρες με σκεύη. ( σπάτουλες, σύρμα) Επίσης σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε συρτάρια μεγάλου μεγέθους για να αποθηκεύσετε τις ηλεκτρικές συσκευές όπως φριτέζες, τοστιέρες, αποχυμωτές, κ.α. αυτές οι χρήσιμες οικιακές συσκευές γεμίζουν εύκολα τον χώρο της κουζίνας ειδικά όταν βρεθούν στην επιφάνεια εργασίας. Συνίσταται επομένως να σκεφτείτε να τα αποθηκεύσετε σε κατάλληλους χώρους.

Σε μία κουζίνα η διάταξη σχήματος L

Είναι πολύ συνηθισμένη. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι χάνετε χώρο στη σωστή γωνιά του πάγκου εργασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το χώρο για να τοποθετήσετε το νεροχύτη σας σε αυτό για να  μη χάνετε πολύτιμο χώρο.

Εάν έχετε τη δυνατότητα να κατασκευάσετε την κουζίνα σας, προτιμήστε ένα σχέδιο εργασίας που παίρνει όλο το μήκος των τοίχων της κουζίνας και εξετάστε την εγκατάσταση μιας νησίδας. Εξοπλίστε την με άφθονο χώρο αποθήκευσης για να την κάνετε πιο χρήσιμη και πρακτικη.

Φωτεινά χρώματα

Τίποτα σαν τα φωτεινά και ζωντανά χρώματα για να κάνουν μία κουζίνα φιλική! Εάν το μαύρο και το άσπρο χρησιμοποιούνται συχνά σε αυτό το χώρο του σπιτιού πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν είναι και το ιδανικό…

Επιλέξτε φωτεινά χρώματα όπως κόκκινο, κίτρινο, μπλε, για να διακοσμήσετε και να επιπλώσετε την κουζίνα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρώματα στα έπιπλα για μία απόλυτα μοντέρνα εμφάνιση.

Εάν διστάζετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρώματα μπορείτε να προσθέσετε εναλλακτικά διακοσμητικά στοιχεία, όπως αφίσες, ένα μαύρο πίνακα κ.α

Μπορείτε επίσης να βάψετε ένα ολόκληρο τοίχο σε έντονο χρώμα, ή να δημιουργήστε ένα τυπικό διαχωρισμό από το σαλόνι.

Δημιουργήστε μία τραπεζαρία για όλη την οικογένειά τους και τους φίλους σας

Φαγητό με την οικογένεια ή ποτό με τους φίλους σας, αυτή είναι μία ευχάριστη δραστηριότητα. Σκεφτείτε το δημιουργώντας μία τραπεζαρία στην κουζίνα σας. Εάν έχετε ένα κεντρικό πάγκο η νησίδα, μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε τραπεζαρία για να πάρετε μία μικρή απόλαυση εν κινήσει η να πιείτε ένα ποτό ενώ προετοιμάζετε το δείπνο.  Είναι επίσης το ιδανικό μέρος για πρωινό, ειδικά όταν υπάρχει λίγος χρόνος την εβδομάδα. Εγκαταστήστε μερικές πολυθρόνες ή σκαμπό μπαρ  μπροστά από την νησίδα. Δεν υπάρχει κεντρική νησίδα; Κανένα πρόβλημα!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουφέ που μπορεί να λειτουργήσει ως πρόσθετο “σύστημα” εργασίας αλλά και ως διαχωρισμός μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού.  Επίσης ένα στρογγυλό τραπέζι είναι ιδανικό για μικρούς χώρους.

Διακοσμήστε την κουζίνα σας όπως κάθε δωμάτιο του σπιτιού

Είναι ένα δωμάτιο που περνάτε πολύ χρόνο, αλλά το οποίο σπάνια επενδύετε σε αυτό την απαραίτητη διακόσμηση! Είναι καιρός να αλλάξει αυτό! Αφήστε την έμπνευση και τη δημιουργικότητα σας να “μιλήσει μόνη” της κατά τη διακόσμηση της κουζίνας.

Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά τοίχου, όπως αφίσες, αυτοκόλλητα κ.α.

Συμπερασματικά

Επενδύοντας στον τομέα της διακόσμησης στο χώρο της κουζίνας, εξασφαλίζετε μία πιο αισιόδοξη νότα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των γευμάτων, αλλά και όταν φιλοξενείτε  τους φίλους σας για ένα brunch ή καφέ!

Επίσης όταν επιτυγχάνεται η απαραίτητη οργάνωση και λειτουργικότητα, ο χώρος αποκτά μεγαλύτερη αξία και άνεση.