Τα καλύτερα αξεσουάρ κουζίνας που σας βοηθούν να διατηρείτε τα πάντα σε τάξη

Το χάος φαίνεται να έχει “εγκατασταθεί” στην κουζίνα σας και δεν υπάρχει τρόπος να το τερματίσετε;

Ξεκινήστε επανεξετάζοντας τον εξοπλισμό επίπλων, συρταριών και λοιπών αντικειμένων, αποκτώντας αξεσουάρ που σας βοηθούν να δημιουργήσετε αρμονία στο χώρο της κουζίνας. Από τώρα και στο εξής θα έχετε τα πάντα υπό έλεγχο!

Τα ντουλάπια, που είναι σωστά τοποθετημένα είναι το κλειδί για την αποθήκευση κουζίνας και για αυτό πρέπει να το οργανώσετε καλά. Ως σημείο εκκίνησης είναι καλύτερα να μην αναμιγνύετε διαφορετικά αντικείμενα και σκεύη στα ντουλάπια, αν δεν θέλετε η ακαταστασία να κυριαρχεί στο χώρο σας. 

Εκτός από την ταξινόμηση, τη μείωση, και την ιεράρχηση, όσων πρέπει να αποθηκεύσετε, θα χρειαστείτε στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το εσωτερικό τους λειτουργικό. 

Όπως τα ράφια που διπλασιάζουν το χώρο μέσα στις μονάδες για την τοποθέτηση των βάζων ή των διαχωριστικών για τα πιάτα.

Μία συμβουλή: εάν έχετε ένα γωνιακό έπιπλο εξοπλίστε το με δίσκους ή αφαιρούμενες μονάδες που σας επιτρέπουν να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτό που βρίσκεται στο πίσω μέρος.

Τα συρτάρια

Σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να καταλήξει σε αυτούς τους χώρους όπως η εύρεση τροφίμων, πρέπει να το αποτρέψετε αυτό να συμβεί ξανά, ξεκινήστε κάνοντας ένα καλό καθαρισμό. Στη συνέχεια βάλτε τα κατάλληλα αξεσουάρ στα συρτάρια σας: ένα δίσκο για να οργανώσετε μαχαιροπίρουνα, διαχωριστικά, για να οργανώσετε το εσωτερικό κ.λπ. μία συμβουλή: υπάρχουν επεκτάσιμες βάσεις μαχαιροπήρουνων που προσαρμόζονται στις μετρήσεις του συρταριού σας.

Τα ράφια

Είναι ένας ελαφρύς και διακοσμητικός τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους τοίχους, ειδικά σε μικρές κουζίνες όπου η υπερβολική χρήση των ντουλαπιών είναι συντριπτική. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι ανοιχτά είναι σημαντικό να μην τα γεμίσετε, έτσι ώστε να μην μεταφέρουν ένα αίσθημα αναταραχής.

Υπάρχουν πολλές ιδέες για εφαρμογή:

Δημιουργία μεγάλων ραφιών από τοίχο σε τοίχο, χρήση διαφορετικών υλικών και υποστηρίξεων κ.λπ.

Κρεμάστρες – στηρίγματα

Είναι πολύ πρακτικά κομμάτια για να έχετε πάντα διαθέσιμα σκεύη κουζίνας, αφού εκμεταλλεύονται το κενό που έχετε στον τοίχο, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό είναι. Σε αυτόν τον τύπο κρεμάστρας μπορείτε να τοποθετήσετε υφάσματα, τη συλλογή μαχαιριών, σε (μαγνητισμένο στήριγμα) ποτήρια κ.λπ.

Στο εμπόριο υπάρχει μεγάλη ποικιλία μοντέλων για να διαλέξετε: με πολλά άγκιστρα ή μόνο ένα, κατασκευασμένο από ξύλο, μέταλλο κ.λπ.

Κάτω από το νεροχύτη

Σε αυτό το χώρο μπορείτε να αποθηκεύσετε τα σκεύη και τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε πιο συχνά: πανιά καθαρισμού, σαπούνι πιάτων, κ.λπ.

Και για να το κάνετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρειάζεστε ένα αξεσουάρ που κρατά τα πράγματα σε τάξη.  Όπως η αφαιρούμενη βάση από ανοξείδωτο ατσάλι, με άφθονο χώρο για τα πάντα. 

Μία συμβουλή: Εάν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι μην ξεχάσετε να βάλετε μία κλειδαριά ασφαλείας για να μην τα ανοίξουν!

Κλείνοντας: τα ψηλά συρτάρια είναι πολύ πρακτικά στην κουζίνα, επειδή παρέχουν αρκετό χώρο για να αποθηκεύετε ογκώδη αντικείμενα όπως κατσαρόλες και ταψιά. Ωστόσο θα πρέπει να οργανώσετε αυτόν τον εσωτερικό χώρο για να διασφαλίσετε ότι τα πράγματα δεν θα είναι εκτός “τάξης”.

Πώς? Με στοιχεία οριοθέτησης του χώρου και υποστηρίγματα για τα καπάκια των ταψιών για παράδειγμα.

Εάν πρόκειται να τοποθετήσετε τα πιάτα σε ένα από αυτά τα μεγάλα συρτάρια, χρησιμοποιήστε περιστρεφόμενους ή κυλινδρικούς διοργανωτές που εμποδίζουν την κίνηση των πιάτων κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο. 

Μία συμβουλή: εγκαταστήστε μπάρες για τα ταψιά που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε στις πλευρές τους και να αποφύγετε το ξύσιμο. 

Εάν τοποθετήσετε το ένα μέσα στο άλλο τοποθετήστε διαχωριστικά από τσόχα η σιλικόνη.

Γραφτείτε στο Newsletter μας