Tα 6 πιο συνηθισμένα λάθη κατά τον σχεδιασμό μιας κουζίνας

Μην αφήσετε την κουζίνα των ονείρων σας να μετατραπεί σε καταστροφή.

H ανακαίνιση ή η κατασκευή κουζίνας είναι μια μεγάλη και πολλές φορές δαπανηρή δουλειά, επομένως είναι πολύ σημαντικό εκ των προτέρων να βεβαιωθείτε ότι όποιες αλλαγές σκοπεύετε να κάνετε προσθέτουν αξία στο σπίτι σας και έχουν στυλ.

Ενώ πολλοί από εμάς έχουμε τις δικές μας ιδέες για το τι μας αρέσει και πώς θέλουμε να φαίνονται τα πράγματα, υπάρχουν μερικά λάθη που είναι αρκετά συχνά κατά τον σχεδιασμό μιας κουζίνας.

Ακολουθεί μια λίστα με τα 6 κοινά λάθη.

ΛΑΘΟΣ 1: ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΩΜΑ

Η επιλογή μιας πολύχρωμης κουζίνα δεν είναι λάθος, αλλά θέλει πολύ προσοχή ο τρόπος που θα εισάγεται τα χρώματα. Καλύτερα να επιλέξετε ουδέτερα φωτιστικά, ντουλάπια και συσκευές και μετά να εισάγετε χρώμα μέσω του φωτισμού, των σκαμπό, των διακοσμητικών αντικειμένων όπως ένας πίνακας και των αξεσουάρ.

Αυτά μπορούν να αλλάξουν πολύ εύκολα και χωρίς μεγάλο κόστος.

ΛΑΘΟΣ 2: ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΛΑΘΟΣ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Το μάρμαρο και η φυσική πέτρα είναι πολυτελή υλικά και υπέροχες επιλογές για πάγκους κουζίνας , αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, ποιος έχει τον χρόνο να καθαρίσει κάθε λεκέ ακριβώς την στιγμή που θα συμβεί ώστε να μην προκαλέσει ζημιά στον μαρμάρινο πάγκο;

Επιπλέον, η φυσική πέτρα θα εμφανίσει γρήγορα σημάδια φθοράς, εάν συχνά έχει μπολ, πιάτα, κατσαρόλες και τηγάνια πάνω της. Είναι προτιμότερο να δοκιμάσετε υλικά όπως ο γρανίτης ή ο χαλαζίας.

ΛΑΘΟΣ 3: ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΧΩΡΟ

Εάν τοποθετείτε μια νέα κουζίνα, είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τον διαθέσιμο χώρο ανάμεσα στα συρτάρια, τις πόρτες και τις συσκευές ώστε να μπορείτε να εντάξετε σωστά τα χερούλια και τα πόμολα, καθώς και είναι πολύ σημαντικό να υπολογίσετε και πόσο χώρο χρειάζεστε για να ανοίξετε ένα συρτάρι ψυγείου ή πλυντηρίου πιάτων.

Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε αρκετό χώρο ώστε κάθε συρτάρι και πόρτα να μπορεί να είναι ανοιχτή χωρίς κανένα να χτυπά το άλλο.

ΛΑΘΟΣ 4: ΜΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΥΛΑΠΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ

Αφήνοντας ένα κενό μεταξύ της κορυφής του ντουλαπιού σας και της οροφής όχι μόνο δημιουργείται ένας χώρος που συγκεντρώνει σκόνη και βρωμιά, αλλά μπορεί να σας κάνει να νιώθετε την οροφή χαμηλότερη και το δωμάτιο πιο στενό.

Για πιο σωστή εμφάνιση που δεν δημιουργεί γωνίες που πιάνουν σκόνη, επεκτείνετε το ντουλάπι σας μέχρι το ταβάνι.

ΛΑΘΟΣ 5: ΚΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Οι κουζίνες χρειάζονται εξαιρετικό φωτισμό για το μαγείρεμα και το καθάρισμα. Αν θέλετε ένα κρεμαστό φωτιστικό, το μεγαλύτερο είναι το καλύτερο.

Εάν η κουζίνα σας δεν έχει παράθυρα (το οποίο συμβαίνει σε ορισμένα διαμερίσματα) ή δεν είναι σωστά φωτισμένη, επενδύστε σε φωτισμούς όπως LED ή strip task φωτισμό.

ΛΑΘΟΣ 6: ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΡΑΦΙΑ

Ενώ τα ανοιχτά ράφια είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να επιδείξετε μια αγαπημένη συλλογή από χρωματικά συνδυασμένα σκεύη τσαγιού, δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικά όταν πρόκειται για την καθημερινή χρήση της κουζίνας.

Μια καλή κουζίνα έχει ένα ομοιόμορφο μείγμα από κρυφά και ανοιχτά ράφια και αποθήκευση, έτσι όλα τα πράγματα που χρησιμοποιούνται συχνά βρίσκονται σε εύκολα προσβάσιμα σημεία, ενώ τα πράγματα που χρησιμοποιούνται για ειδικές περιστάσεις να βρίσκονται τακτοποιημένα σε πιο backstage σημεία.

Γραφτείτε στο Newsletter μας