Συμβουλές σχεδίασης για ντουλάπια κουζίνας χωρίς λαβές.

Λειτουργική, εκλεπτυσμένη και κομψή, μια κουζίνα χωρίς χερούλια είναι η τέλεια επιλογή για τη δημιουργία μιας σύγχρονης κουζίνας. Διαθέσιμα σε μια σειρά φινιρισμάτων από γυαλιστερό έως ματ, τα ντουλάπια χωρίς λαβή αποτελούν την επιτομή της πολυτέλειας και θα φαίνονται υπέροχα στην κουζίνα σας.

Πώς λειτουργούν οι κουζίνες χωρίς χερούλι;

Χωρίς λαβές, τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας ανοίγουν με ένθετες αυλακώσεις  ή μέσω μηχανισμών. Αυτά συνήθως λειτουργούν μέσω ειδικών, ελατήριων δρομέων και λαβών και συχνά χρησιμοποιούν μικρούς μαγνήτες για να βοηθήσουν τις πόρτες ή τα συρτάρια να παραμείνουν κλειστές.

Οπτικά, οι κουζίνες χωρίς χερούλια λειτουργούν τόσο καλά σε μια σύγχρονη κουζίνα , επειδή κάθε ντουλάπι συνδυάζεται άψογα μεταξύ τους, δημιουργώντας μια ομαλή μετάβαση σε όλο το χώρο και κάνοντας τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος, πιο ανοιχτός και πιο κομψός. Οι κουζίνες χωρίς χερούλια επωφελούνται από τις αδιάκοπες γραμμές, προσφέροντας βελτιωμένη εμφάνιση. Είναι ιδανικές για σχεδιασμό κουζίνας ανοιχτού τύπου και θα κάνουν την κουζίνα να φαίνεται ακόμα πιο ευρύχωρη. Ταιριάζουν  ιδιαίτερα καλά σε γυαλιστερά φινιρίσματα και μπορούν να προσφέρουν μια υψηλής τεχνολογίας, minimal αισθητική.

Τα πρακτικά οφέλη

Τα ντουλάπια κουζίνας  χωρίς λαβές έχουν επίσης πολλά πρακτικά πλεονεκτήματα. Χωρίς λαβές σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερα πράγματα στα οποία μπορεί να χτυπήσουν τα παιδιά και είναι επίσης πολύ πιο δύσκολο για τα άτακτα χεράκια τους να τα ανοίξουν. Σε αντίθεση με τα ντουλάπια με λαβές, δεν έχετε τόσα κενά για να κρυφτεί η βρομιά – αν και ορισμένοι μπορεί να ισχυριστούν ότι οι πόρτες και τα συρτάρια μπορεί να φαίνονται λίγο πιο βρόμικα, λόγω των δακτυλικών αποτυπωμάτων και των σημαδιών που αφήνουν τα χεριά.

Οι αγαπημένες μας συμβουλές για αυτήν την ολοένα και πιο δημοφιλή εμφάνιση ντουλαπιών κουζίνας χωρίς λαβές είναι οι παρακάτω.

Προσθέστε φως

Ο ενσωματωμένος φωτισμός μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τις κουζίνες χωρίς χερούλια να λάμψουν – ειδικά αυτές με γυαλιστερά φινιρίσματα. Τα ενσωματωμένα φώτα του ντουλαπιού θα δώσουν μια όμορφη  λάμψη που αντανακλάται και δίνει έμφαση στο σχεδιασμό της κουζίνας σας. Το κομψό και μοντέρνο στιλ φωτισμού βοηθά επίσης στην υπόλοιπη αισθητική του δωματίου. Επιπλέον ο καλός  φωτισμός θα βοηθήσει στο μαγείρεμα και θα δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα ενώ μαγειρεύετε ή γευματίζετε με την οικογένεια.

Τραβήξτε αλλού την προσοχή

Τα σχέδια κουζίνας χωρίς λαβές δημιουργούν την τέλεια ευκαιρία για να αποθηκεύσετε πράγματα χωρίς να το καταλάβει κανείς. Ένας κεντρικός πάγκος με ντουλάπια χωρίς λαβές είναι μια κομψή λύση αποθήκευσης. Οι επισκέπτες σας δεν θα συνειδητοποιήσουν ότι ο πάγκος σας είναι και αποθηκευτικός χώρος.

Κρατήστε την ακαταστασία στο ελάχιστο

Καθώς τα ντουλάπια κουζίνας χωρίς χερούλια δημιουργούν μια κομψή εμφάνιση, είναι σημαντικό να κρατάτε μακριά την ακαταστασία για να συμβαδίζετε με τη minimal αισθητική. Θα χρειαστείτε αποθηκευτικό χώρο για τα μαγειρικά σας σκεύη και τις συσκευές  που διαφορετικά θα είχατε σε επιφάνειες.

Εάν σκέφτεστε έναν πλήρη επανασχεδιασμό της κουζίνας, σκεφτείτε εάν θα έχετε αρκετά συρτάρια και ντουλάπια για να κρατάτε τις επιφάνειες καθαρές και πόσες από τις συσκευές σας μπορείτε να εντοιχίσετε.

Παίξτε με το ύψος

Αν ανησυχείτε ότι όλες οι επίπεδες επιφάνειες μπορεί να κάνουν τα πράγματα να φαίνονται κάπως ‘ίδια’, αλλά εξακολουθείτε να μην θέλετε να προσθέσετε δουλειά, παίξτε με το ύψος των ντουλαπιών σας χωρίς λαβές. Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα πάγκο με χαμηλότερο ύψος ή εισάγετε μια υπερυψωμένη μπάρα πρωινού. Αυτό θα δημιουργήσει ενδιαφέρον χωρίς να κάνει το χώρο σας να φαίνεται ακατάστατος.

Προσθέστε υφή

Ενώ ο σχεδιασμός μιας κουζίνας χωρίς λαβές έχει συνήθως μια μινιμαλιστική αισθητική, μπορείτε να προσθέσετε κάποια υφή και ενδιαφέρον στο δάπεδό σας, είτε πρόκειται για πλακάκια με υφή είτε για laminate δάπεδο για να φέρετε ένα ανάγλυφο αποτέλεσμα.

 

Γραφτείτε στο Newsletter μας