Συμβουλές καθαρισμού κουζίνας

καθαρισμος κουζινας

Ότι αγαπάμε αξίζει να ζει παντοτινά και για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει να το φροντίζουμε..

Σας παρουσιάζουμε μερικές μικρές συμβουλές καθαρισμού για να διατηρήσετε τους αγαπημένους σας χώρους για πάντα ζωντανούς.

Ξύλινες επιφάνειες

Ξύλινες επιφάνειες

Απαλά με ένα καθαρό υγρό πανί και προσεκτικά με ένα στεγνό. Αποφύγετε τη χρήση απορρυπαντικών ή σπρέι που μπορεί να καταστρέψει τη φωτεινότητα στο βερνίκι.

laminate

Laminate επιφάνειες

Καθαριότητα με ένα υγρό πανί ή με απορρυπαντικά για να πλένονται επιφάνειες, δεν πρέπει να περιέχονται λειαντικά ή διαλύτες με βάση την αλκοόλη.

 

Λακαριστές Επιφάνειες

Λακαριστές Επιφάνειες

Καθαριότητα με ένα μαλακό πανί και υγρό απορρυπαντικό. Ξεπλύνετε προσεκτικά με ένα στεγνό πανί. Μην χρησιμοποιείτε λειαντικά, διαλύτες ή προϊόντα με βάση το αλκοόλ.

 

Συμβουλές καθαρισμού κουζίνας 1

Πάγκοι Εργασίας

Οι πάγκοι εργασίας Laminate, θα πρέπει να καθαρίζονται με υγρό σφουγγάρι και ένα κανονικό υγρό απορρυπαντικό. Αποφύγετε τη χρήση πολύ λειαντικών προϊόντων. Δεν χρησιμοποιούμε συσκευές καθαρισμού με ατμό.

Οι ανοξείδωτοι πάγκοι έχουν την τάση να βάφονται από ασβεστόλιθο του νερού, αλλά σήμερα υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα που αφαιρούν εύκολα τους λεκέδες. Επιπλέον, δεν χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά με χλωριούχο βάση ή απορρυπαντικά που κατασκευάζονται από τις ενώσεις του και λειαντικά προϊόντα (κρέμες, τα απορρυπαντικά σε σκόνη, μεταλλικά σφουγγάρια, κ.λπ.), δεδομένου ότι ο χάλυβας μπορεί να γρατζουνιστεί εύκολα.

Τέλος, για τον καθαρισμό του μαρμάρου, γρανίτη και νοβοπάν χρήση μόνο  νερού και σαπούνι, αποφεύγουμε τα υγρά απορρυπαντικά. Είναι αναγκαίο να αρθούν αμέσως οι υγρή λεκέδες, διότι μετά από λίγο χρόνο οι διάφορες ουσίες μπορούν να διεισδύσουν στους πόρους του υλικού. Ωστόσο στην περίπτωση κηλίδων τρίβουμε με ανθρακούχο νερού. Αφήστε το να δράσει και στη συνέχεια να το αφαιρέσετε με ένα κανονικό υγρό σφουγγάρι νοικοκυριού. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να επαναληφθεί η θεραπεία στεγάνωσης με τα κατάλληλα προϊόντα.

 

Συμβουλές καθαρισμού κουζίνας 3

Διάφορα

Μεντεσέδες: Οι μεντεσέδες στα έπιπλα κουζίνας για να λειτουργούν σωστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα πρέπει στο κλείσιμο το πορτάκι να εφαρμόζει απόλυτα με το κάσωμα να αποφεύγεται η τοποθέτηση κουτιών ή φιάλες των απορρυπαντικών και άλλων χημικών προϊόντων δίπλα σε αρθρώσεις, διότι μπορεί να προκληθεί οξείδωση τους στο χρόνο.

Ακμές: Θραύση ή αποκόλληση τους οφείλεται κυρίως στη θερμότητα του φούρνου ή τους ατμούς που παράγονται από το πλυντήριο πιάτων. Η εταιρία ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ χρησιμοποιεί για την συγκόλληση των ακμών στα έπιπλα κουζίνας  Γερμανικές θερμοσκληρυνόμενες κόλλες πολυουρεθάνης (HENKEL)  που είναι άκρως ανθεκτικές στην θερμότητα και την υγρασία. Ωστόσο, ανοίξτε το πλυντήριο πιάτων μόνο όταν είναι κρύο και ξηρό.

Πλαίσια αλουμινίου: Καθαρισμός  με ένα μαλακό πανί και υγρό απορρυπαντικό, ξεπλύνετε προσεκτικά με στεγνό πανί, ποτέ μην χρησιμοποιείτε λειαντικά προϊόντα.
Πόμολα: Είναι επικαλυμμένα με ένα ειδικό προστατευτικό και ανθεκτικό φιλμ, ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να αποφευχθεί η χρησιμοποίηση λειαντικών προϊόντων ή διαλύτες (ακετόνη, tricroloroetilene ή αμμωνία) που θα τα βλάψει . Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί και στεγνώστε τα προσεκτικά.

Γραφτείτε στο Newsletter μας