Προσαρμοσμένες κουζίνες πώς να επιλέξετε το τέλειο μοντέλο για το σπίτι σας

Προσαρμοσμένες κουζίνες πώς να επιλέξετε το τέλειο μοντέλο για το σπίτι σας

Υπάρχει μία τέλεια κουζίνα; Ίσως όχι αλλά υπάρχει ιδανική κουζίνα για εσάς η κατάλληλη για τους χώρους που έχετε στο σπίτι και πάνω από όλα που είναι λειτουργική για τις ανάγκες σας και είναι επίσης όμορφη για να την κοιτάξετε και να την απολαύσετε στην καθημερινότητά σας.

Έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές για το γιατί πρέπει να επιλέξετε μία εξατομικευμένη κουζίνα και ποιες πτυχές πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από την αγορά, καθώς η επιλογή της κουζίνας είναι θεμελιώδης κατά τη διακόσμηση του σπιτιού.

Γιατί να επιλέξετε μία εξατομικευμένη κουζίνα

Ας ξεκινήσουμε με τρεις καλούς λόγους για να κάνουμε αυτή την επιλογή: προσαρμογή σε κάθε πτυχή της κουζίνας, βελτιστοποίηση του διαθέσιμου χώρου, απλή συντήρηση.

Ξεκινώντας από αυτά τα πλεονεκτήματα μπορείτε να προσανατολίσετε την επιλογή σας στο μοντέλο που προτιμάτε αλλά πρώτα πρέπει να εισαγάγετε τις λεπτομέρειες των ιδιαιτεροτήτων των προσαρμοσμένων κουζινών.

Χάρη στη δυνατότητα να προσαρμόστε τις ενότητες όπως θέλετε, είναι εύκολο να δημιουργήσετε μία κουζίνα με πειστικό και αυθεντικό σχεδιασμό.

Μία κουζίνα φτιαγμένη ειδικά για ένα περιβάλλον ακόμη και αν είναι πολύ μικρή, δεν θα απαιτήσει περαιτέρω εργασία και συνεπώς επίσης το κόστος βελτιστοποιείται.

Τι σημαίνει να επιλέξετε μία εξατομικευμένη κουζίνα

Η προσαρμογή σημαίνει επίσης τη δυνατότητα επιλογής ενός συνδυασμού διαφορετικών υλικών για παράδειγμα, όμορφα κεραμικά πορσελάνης, ρητίνες, βερνίκια, στερεές επιφάνειες, αποτελούμενες από μείγμα των ορυκτών και ακρυλικών ή πολυεστερικών ρητινών.

Αυτό ευνοεί την αντοχή και είναι δυνατό να επιλέξετε διαφορετικά υλικά για τα καλύμματα, τις κατασκευές, όπως έπιπλα μονάδες τοίχου και ντουλάπες και τον εξοπλισμό καλάθια, μεντεσέδες και χειριστήρια.

Υπάρχει ένα στοιχείο που επηρεάζει πάντα την επιλογή των επίπλων στην κουζίνα: τη διάταξη των συστημάτων.

Συχνά σημαίνει ότι αυτά εγκαθίστανται πριν από την εξακρίβωση της εμφάνισης κουζίνας και συνεπώς η διάταξη των συσκευών εξαρτάται άμεσα από αυτό.

Με μία προσαρμοσμένη κουζίνα, ωστόσο, μπορείτε τουλάχιστον να απαλλαγείτε από ένα δυσλειτουργικό σχήμα.

Ελάχιστο βάθος κουζίνας

Για το βάθος της κουζίνας είναι 60 cm αλλά η επιλογή ενός μεγαλύτερου βάθους σημαίνει ότι έχετε μία πιο πρακτική κουζίνα αυξάνοντας την χρήσιμη επιφάνεια στήριξης.

Επομένως μπορούν να σχεδιαστούν κουζίνες με βάθη 70, 75 και 80 cm, με όλη την επιφάνεια εργασίας και όλα τα απαραίτητα εργαλεία τοποθετημένα στο κάτω μέρος όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν δοχεία, κουτάλες κλπ.

Ανάπτυξη ύψους της κουζίνας

Οι περισσότερες κουζίνες έχουν τυπικά ύψη. Το ύψος του πάγκου είναι στα 90 cm, συνήθως και αυτό εξαρτάται από το άθροισμα των τριών υψών: τον πλίνθο, την πόρτα και τον πάγκο εργασίας. Η προσαρμογή αφορά επίσης στην επιλογή των υψών, καθώς κάθε άτομο είναι διαφορετικό και μπορεί να είναι βολικό να έχει την κουζίνα με διαστάσεις που ξεκινούν από 80 cm ή από 100cm

Επιπλέον μπορείτε να σχεδιάσετε μία κουζίνα με έπιπλα που εκτείνεται μέχρι την οροφή και να παρέχει διαφορετικούς τύπους μηχανισμών για το άνοιγμα των συρταριών και των θυρών.

Το σημαντικό είναι κάθε στοιχείο της κουζίνας να είναι λειτουργικό και εύκολο στη χρήση του σε  άτομα που ζουν στο σπίτι και χρησιμοποιούν την κουζίνα σε διαφορετικές ώρες της ημέρας!

Γραφτείτε στο Newsletter μας