Πρακτικές λύσεις και μοντέρνος σχεδιασμός κουζίνας

Πρακτικές λύσεις και μοντέρνος σχεδιασμός κουζίνας

Οι γυαλιστερές ή απαλές ματ συσκευές της σύγχρονης κουζίνας απαιτούν τη συντροφιά παρόμοιων σύγχρονων επίπλων κουζίνας. Θα ήταν λάθος να συνδυάσετε αυτά τα “elegant” αντικείμενα με φθηνά έπιπλα κουζίνας. Για να κινείστε σύμφωνα με τις σύγχρονες γραμμές διακόσμησης απαιτείται κάτι περισσότερο, και αυτό μπορεί να είναι κάπως δύσκολο στα αρχικά στάδια σχεδίασης όταν πρόκειται για την σωστή οργάνωση μιας σύγχρονης κουζίνας. Είναι πιθανό να βρείτε πολλές έτοιμες παραδοσιακές προσφορές σε τυπικά καταστήματα επίπλων κουζίνας, αλλά είναι αδύνατο να βρείτε κάτι που είναι προηγμένο και εκλεπτυσμένο.

Λοιπόν, για τι είδους έπιπλα μιλάμε εδώ, ακριβώς; Μιλάμε για τις κομψές και αρθρωτές επιφάνειες που ορίζουν την πραγματικά μοντέρνα κουζίνα. Οι πάγκοι, ακόμη και οι επιφάνειες των ντουλαπιών είναι κομψές, και έτσι θα έπρεπε να είναι και τα έπιπλά σας.

Όσον αφορά το τραπέζι κουζίνας, σκεφτείτε ελάχιστα. Θέλετε κάτι που φαίνεται ελαφρύ σαν φτερό. Μερικοί επιλέγουν ακόμη και γυάλινα τραπέζια που μπορεί να φαίνονται μόνο τα μισά στο χώρο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη βάση του τραπεζιού εάν επιλέξετε ένα τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια, καθώς αυτό θα καθορίσει την εμφάνιση όχι μόνο του τραπεζιού, αλλά και ολόκληρης της κουζίνας.

Οι καρέκλες φαγητού είναι επίσης σημαντικές, και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν το τραπέζι είναι διαφανές. Οι ταπετσαρισμένες καρέκλες μπορεί να φαίνονται ωραίες και να νιώθετε άνετα όταν κάθεστε, αλλά λάβετε υπόψη ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διατηρήσετε την εμφάνισή τους καθώς περνά ο καιρός. Το ύφασμα χαλαρώνει και οι ανοιχτόχρωμες καρέκλες λεκιάζουν εύκολα. Αυτή είναι μια κατάσταση που θα έρχεστε συχνά αντιμέτωποι, όμως αν είστε αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσετε, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ όμορφο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σκεφτείτε να βάλετε μια νησίδα στη μέση της κουζίνας. Αυτό δημιουργεί οπτικό ενδιαφέρον και επεκτείνει σημαντικά τον χώρο εργασίας. Εάν σχεδιάζετε από το μηδέν τον χώρο της κουζίνας, σκεφτείτε να τοποθετήσετε τον αποροφητήρα, το φούρνο και το νεροχύτη στην νησίδα. Πρόκειται για την τελευταία λέξη της μόδας στην διακόσμηση και την οργάνωση μιας κουζίνας και δεν θυμίζει σε τίποτα μια παραδοσιακή κουζίνα από αυτές που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Είναι επίσης αρκετά λειτουργικό, επιτρέποντας σε αυτόν που μαγειρεύει να κοιτάζει έξω από το δωμάτιο ή στον υπόλοιπο χώρο του σπιτιού σε αντίθεση με το να είχε το βλέμμα στον τοίχο.

Πρακτικές λύσεις και μοντέρνος σχεδιασμός είναι το κλειδί για μια πλήρως λειτουργική κουζίνα σχεδιασμένη με την τελευταία λέξη της μόδας. Πρόκειται για έναν χώρο που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας, συνεπώς πρέπει να μας εμπνέει.