Πώς να βάψετε ξανά ένα νεροχύτη κουζίνας

Ήρθε η στιγμή να βάψετε το νεροχύτη σας με χρώμα;

Ο νεροχύτης σας αρχίζει να φθίνει ή δεν σας αρέσει; Γνωρίζετε ότι μπορείτε να του δώσετε ένα όμορφο και σύγχρονο στυλ με μερικές πινελιές; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βάψετε εύκολα το νεροχύτη σας και να του δώσετε νέα ζωή.

Ποια υλικά να επιλέξω; 

Παρόλο που είναι πολύ πιθανό να βάψετε ξανά νεροχύτη, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό χρώμα για να έχετε ένα άψογο αποτέλεσμα. Το χρώμα πρέπει πράγματι να προσκολληθεί τέλεια στο υλικό, κάτι που δεν συμβαίνει με τα χρώματα ακρυλικής και γλυκερόλης. Για να βάψετε ξανά το νεροχύτη σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό χρώμα υγιεινής.

Αυτή η ρητίνη που υπάρχει σε διάφορα χρώματα υπάρχει σε ανοξείδωτο ατσάλι και σμάλτο. 

Θα χρειαστείτε επίσης μία τελική ρητίνη για να ολοκληρώσετε το makeover και να του δώσετε μεγαλύτερη “μακροζωία”.

Τέλος σημειώστε ότι αυτά τα προϊόντα έχουν πολύ μεγάλο χρόνο στεγνώματος και ο νεροχύτης σας θα είναι σε “παύση” για λίγες ημέρες. 

Ο απαραίτητος εξοπλισμός

Για να βάψετε ξανά το νεροχύτη σας θα χρειαστείτε:

  • Ένα βάζο ειδικής υγιεινής ρητίνης στο χρώμα της επιλογής σας
  • Ένα βάζο από ανοξείδωτο ατσάλι και ρητίνη τελειώματος σμάλτου
  • Δύο κυλίνδρους βαφής
  • Χαρτοταινία
  • Ένας δίσκος βαφής

Προετοιμασία του νεροχύτη

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν βάψετε ξανά νεροχύτη είναι να το καθαρίσετε καλά. Εάν είναι πραγματικά βρώμικο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακετόνη για να το κάνετε αυτό. Στη συνέχεια τοποθετήστε την ταινία κάλυψης γύρω από το νεροχύτη. Προστατεύστε επίσης την περίμετρο της βρύσης αν δεν θέλετε να την ξεχωρίσετε για να βάψετε ξανά. 

Εφαρμογή βαφής

Ανατρέξτε πάντα στις οδηγίες στο δοχείο ρητίνης για να το προετοιμάσετε σωστά.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πλούσιο κυλίνδρους βαφής για να εφαρμόσετε το χρώμα που έχετε επιλέξει ολόκληρη την επιφάνεια του νεροχύτη. 

Σημειώστε: η ρητίνη είναι ένα προϊόν που στεγνώνει πολύ γρήγορα κατά την εφαρμογή. Επομένως, θα πρέπει να το εφαρμόσετε γρήγορα, έτσι ώστε να μην καταλήξετε με αντιαισθητικά σημάδια κυλίνδρων. Επίσης, φροντίστε να εφαρμόσετε το πρωινό σου το δυνατόν πιο ομοιόμορφα. Αφού καλυφθεί ολόκληρος ο νεροχύτης με το νέο χρώμα, αφήστε το να στεγνώσει για 24 ώρες.

Εφαρμόστε την τελική ρητίνη

Στη συνέχεια θα μπορείτε να εφαρμόσετε την τελική ρητίνη στην έγχρωμη ρητίνη μόλις λήξει η περίοδος των 24 ωρών. Στη συνέχεια θα πρέπει να αναμίξετε τα δύο προϊόντα, δηλαδή τι βιταμίνη που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως και τη ρητίνη από ανοξείδωτο ατσάλι και σμάλτο. Συμβουλευτείτε ξανά τις οδηγίες χρήσης των προϊόντων για να τα αναμίξετε σωστά. Στη συνέχεια πάρτε τον κύλινδρο βαφής που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμη και εφαρμόστε τη ρητίνη σε ολόκληρο το νεροχύτη. Φροντίστε να εφαρμόσετε λεπτά στρώματα προϊόντος.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αφήσετε το νεροχύτη να στεγνώσει εντελώς. Ενώ η ρητίνη θα είναι στεγνή στην αφή μετά από 24 ώρες, θα πρέπει να περιμένετε 7 ημέρες πριν μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά το νεροχύτη σας. 

Αυτός είναι όντως ο χρόνος που απαιτείται για να στεγνώσει καλά η ρητίνη. Όσον αφορά τα ρολά σας καθαρίστε τα με ακετόνη μόλις ολοκληρωθεί η εφαρμογή.

Γραφτείτε στο Newsletter μας