Πώς να σχεδιάσετε μια διαχρονική κουζίνα που θα διαρκέσει μια ζωή!

Η αγορά μιας νέας κουζίνας είναι μια μεγάλη απόφαση. Μία απόφαση για την οποία οι περισσότερες οικογένειες θα αφιερώσουν πολύ χρόνο στον προγραμματισμό και σχεδιασμό της. Για κάποιους, η απόφαση για ανακαίνιση της κουζίνας πηγάζει από την επιθυμία να δημιουργήσουν μια πιο μοντέρνα κουζίνα. Για άλλους, το παν είναι ο σχεδιασμός ενός εντυπωσιακού και ταυτόχρονα λειτουργικού χώρου, αλλά το πιο σημαντικό ερώτημα είναι αν θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου.
Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και δημιουργήστε μια διαχρονική κουζίνα, με εξαιρετική λειτουργικότητα και στυλ!

Ξεκινά με μια καλή ιδέα

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια κουζίνα που θα λατρέψει και θα απολαύσει όλη η οικογένεια, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο στο σχέδιο για να βεβαιωθείτε ότι σας αντικατοπτρίζει ως οικογένεια. Ένα διαχρονικό σχέδιο θα πρέπει να είναι αρκετά απαλό και ουδέτερο στην παλέτα του για να αποφύγετε να ξεπεραστεί πολύ γρήγορα, αλλά θυμηθείτε να ακολουθείτε το ένστικτό σας – δεν έχει νόημα να επιλέξετε κάτι που θα σας φαίνεται βαρετό. Μια καλή ιδέα είναι να δημιουργήσετε έναν πίνακα διάθεσης με μια συλλογή από χρώματα και σχέδια που σας εμπνέουν. Μπορείτε ακόμη μαζί με την οικογένειά σας να δημιουργήσετε έναν ψηφιακό πίνακα διάθεσης, όπως το Pinterest, όπου μπορείτε να συνδυάσετε όλες τις ιδέες σας για να δημιουργήσετε την κουζίνα των ονείρων.

Μια απαλή και διακριτική παλέτα χρωμάτων

Ξεκινήστε επιλέγοντας την παλέτα χρωμάτων και το στυλ των ντουλαπιών σας. Δοκιμάστε και περιορίστε την παλέτα σε τρία χρώματα το πολύ, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αρμονία στη συνολική σχεδίαση , κάτι που είναι σημαντικό σε μια διαχρονική κουζίνα. Εξερευνήστε τους παραδοσιακούς τόνους και τα κλασικά χρώματα που αγαπάτε, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν βαρετά ή ξεπερασμένα στο πέρασμα του χρόνου. Για τις πόρτες του ντουλαπιού σας, δοκιμάστε να επιλέξετε ένα κλασικό στυλ, όπως ένα shaker φινίρισμα , καθώς και να μείνετε μακριά από οτιδήποτε πολύ περίτεχνο ή μοντέρνο, καθώς αυτά μπορεί να βγαίνουν από τη μόδα γρήγορα .

Επενδύστε στην ποιότητα

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια διαχρονική κουζίνα είναι απαραίτητο να επενδύσετε σε έπιπλα κουζίνας υψηλής ποιότητας και καλές επιλογές αποθήκευσης, καθώς αυτές είναι η ραχοκοκαλιά κάθε καλής κουζίνας. Είναι επίσης καλή ιδέα να εντοιχίζετε τις συσκευές σας εάν είναι δυνατόν, καθώς αυτό εμποδίζει τις παλιότερες συσκευές να φαίνονται ξεπερασμένες στο μέλλον, καθώς κρύβονται πίσω από τις πόρτες του ντουλαπιού.

Αξιόπιστα αξεσουάρ που θα διαρκέσουν

Όσον αφορά τις επιφάνειες εργασίας, η πραγματική πέτρα ή το ξύλο θα προσθέσουν υφή και ζεστασιά στο δωμάτιο και ταιριάζουν και τα δύο σε ένα διαχρονικό σχέδιο. Το ξύλο είναι μια καλή επιλογή για ράφια και αποθήκευση, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ξύλινοι πάγκοι χρειάζονται τακτική συντήρηση, επομένως αυτό μπορεί να σας φαίνεται αρκετά δύσκολη δουλειά . Αν ψάχνετε για κάτι με εύκολη συντήρηση, τότε ένας πέτρινος πάγκος, όπως ο γρανίτης, είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς είναι και πολύ ανθεκτικός και δεν χρειάζεται πολλή φροντίδα.
Η δημιουργία ενός διαχρονικού σχεδίου έχει να κάνει με την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο κλασικό στυλ, τις σωστές επιλογές αποθήκευσης και τα ανθεκτικά ντουλάπια. Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο και να επενδύσετε στην ποιότητα, ώστε να απολαύσετε μια όμορφη, διαχρονική κουζίνα.

Γραφτείτε στο Newsletter μας