Πώς να φωτίσετε μια σκοτεινή κουζίνα

Νιώθετε ότι οι τοίχοι σας κλείνουν μέσα κάθε φορά που μπαίνετε στην κουζίνα; Αισθάνεστε τον χώρο μικρό και στενό; Η κουζίνα είναι το χειρότερο δωμάτιο στο σπίτι για κακό φωτισμό. Εάν δεν είστε ευλογημένοι με πολύ φυσικό φως, μπορεί να κάνει τα πράγματα δύσκολα. Ωστόσο δεν χρειάζεται να ζείτε με μια σκοτεινή κουζίνα. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να τη φωτίσετε και δεν χρειάζεται να σας κοστίσει.

Ο προφανής τρόπος για να τη φωτίσετε είναι να προσθέσετε περισσότερο φωτισμό.
Η απλούστερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε πιο φωτεινούς λαμπτήρες. Θα μπορούσατε ακόμη να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αλλάξετε τις παραδοσιακές λάμπες σας με φώτα LED. Οι λαμπτήρες LED έχουν περισσότερους αυλούς για την ίδια ισχύ με άλλους τύπους λαμπτήρων.

Επιπλέον ο χωνευτός φωτισμός είναι μια καλή λύση. Ο χωνευτός φωτισμός θα μεταμορφώσει την αίσθηση του χώρου της κουζίνας. Μπορείτε να τοποθετήσετε χωνευτά φώτα στην οροφή έτσι ώστε να μην παρεμποδίζουν τις φυσικές οπτικές γραμμές. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε επάνω ντουλάπια, έτσι ώστε το δωμάτιο να φωτίζεται καλά. Σκεφτείτε στρατηγικά πού να τοποθετήσετε τον χωνευτό φωτισμό σε σημεία της κουζίνας που χρειάζονται περισσότερο το φως, όπως οι χώροι προετοιμασίας φαγητού και ο νεροχύτης.

Σε μια σκοτεινή κουζίνα , ο φωτισμός κάτω από το ντουλάπι μπορεί να είναι θεϊκό δώρο. Υπάρχει μια σειρά επιλογών, συμπεριλαμβανομένων ράβδων φθορισμού και λωρίδων LED. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα βρείτε μια λύση φωτισμού κάτω από το ντουλάπι που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Προσθέστε λευκά ή πιο ανοιχτά και φωτεινότερα χρώματα

Έχοντας κάνει ό,τι μπορείτε για να βελτιώσετε τον φωτισμό σε μια σκοτεινή κουζίνα, υπάρχουν ακόμα πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φωτίσετε τον χώρο. Η αλλαγή του χρώματος των τοίχων με πιο ζωντανά χρώματα είναι μια καλή κίνηση. Οι λιγότερο τολμηροί, μπορούν να ενσωματώσουν λίγη ζωντάνια με μικρές χρωματικές πινελιές, όπως κεραμικά με έντονα χρώματα ή ίσως ένα έργο τέχνης.

Μια εναλλακτική στα φωτεινά χρώματα θα ήταν να επιστρέψετε σε μια από τις κλασικές εμφανίσεις της κουζίνας όλων των εποχών – μια ολόλευκη κουζίνα. Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος που φαίνεται πολύ μεγαλύτερος και φωτεινότερος. Το λευκό είναι ένα αγαπημένο χρώμα για κουζίνα που θα κάνει κάθε μικρό χώρο να φαίνεται αμέσως μεγαλύτερος.

Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση του φωτός και του χώρου τοποθετώντας έναν καθρέφτη στον τοίχο της κουζίνας. Για το καλύτερο αποτέλεσμα, κρεμάστε έναν καθρέφτη ακριβώς απέναντι από ένα παράθυρο. Αυτό θα επιτρέψει τη μέγιστη ποσότητα φωτός να διαχέεται στην κουζίνα .

Είναι λανθασμένη αντίληψη να πούμε ότι τα σκούρα χρώματα πρέπει να αποφεύγονται στην κουζίνα. Ακόμη και σε σχετικά μικρούς χώρους, η συμπερίληψη σκούρων χρωμάτων μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Ωστόσο, εάν ο χώρος είναι μικρός και έχει έλλειψη φυσικού φωτός, τα πιο σκούρα χρώματα τείνουν να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο. Προσθέστε μεταλλικούς τόνους στο σχέδιο για να βοηθήσετε στην αντανάκλαση του φωτός. Για παράδειγμα ανοξείδωτο χάλυβα στον νεροχύτη, το ψυγείο και άλλες συσκευές.

Τα ντουλάπια καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του χώρου σε οποιαδήποτε κουζίνα, επομένως η επιλογή πιο ανοιχτόχρωμων χρωμάτων θα βοηθήσει πραγματικά να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται λίγο πιο φωτεινό και φιλόξενο.

Αποφύγετε τα περίπλοκα σχέδια

Όσον αφορά το δάπεδο, τους πάγκους και τα αξεσουάρ, οι πινελιές, οι τονισμοί των τολμηρών και φωτεινών χρωμάτων μπορούν να λειτουργήσουν καλά, αλλά κάθε σχέδιο που είναι περίπλοκο θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Εάν θέλετε η κουζίνα σας να είναι ανοιχτή και φιλόξενη, θέλετε τα μάτια των ανθρώπων να ταξιδεύουν ελεύθερα σε όλο το χώρο. Εάν τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα ή ακατάστατα, αυτό θα διαταράξει τη ροή. Μια μίνιμαλ εμφάνιση είναι καλύτερη όταν εργάζεστε με μικρότερους ή πιο σκοτεινούς χώρους.

Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το φυσικό φως

Το φυσικό φως είναι ο πιο επιθυμητός τύπος φωτός που υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τον αξιοποιήσετε στο έπακρο. Άλλωστε, το φυσικό φως είναι δωρεάν! Πρέπει να δείξετε προσοχή στα παράθυρα Μην μπλοκάρετε το φως. Οι διάφανες κουρτίνες ή οι περσίδες είναι καλύτερη επιλογή. Τέλος, μην γεμίζετε τα περβάζια.

Ένας άλλος τρόπος για να επωφεληθείτε από το φως σε μια σκοτεινή κουζίνα είναι να κάνετε το φυσικό φως να λειτουργεί για εσάς. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι καθρέφτες είναι ένας τρόπος για να γίνει αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να κάνετε το φως να διαχέεται στην κουζίνα. Οι αντανακλαστικές επιφάνειες, όπως ο ανοξείδωτος χάλυβας ή ένα γυαλιστερό πλακάκι backsplash για παράδειγμα.

Ανοίξτε το χώρο

Μπορεί να μην είναι μια επιλογή για όλους και είναι λίγο πιο περίπλοκη από τις άλλες επιλογές – αλλά αν είναι πρακτικό να ανοίξετε τη σκοτεινή κουζίνα σας σε άλλα δωμάτια, τότε είναι σίγουρα μια ευκαιρία που πρέπει να την αδράξετε!

Μπορείτε να αφαιρέσετε εντελώς έναν τοίχο ή απλά να δημιουργήσετε ένα παράθυρο στο δωμάτιο.
Φυσικά, μερικές φορές μπορεί να έχετε την αίσθηση ότι μια νέα αρχή είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσετε. Ενώ υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φωτίσετε έναν χώρο, όταν πρόκειται για την κουζίνα, μπορεί να είναι ώρα για μια πλήρη ανακαίνιση.