Πώς να ετοιμάσετε την κουζίνα σας για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι πλησιάζει (επιτέλους!) και ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε την κουζίνα σας για τους επόμενους μήνες.

Αυτό που αγαπάμε στο καλοκαίρι είναι η έκρηξη ενέργειας που φαίνεται να έχουμε. Ο χειμώνας χαρακτηρίζεται από σκοτεινά πρωινά και ακόμη πιο σκοτεινές νύχτες, ενώ το καλοκαίρι έχει να κάνει με το φως, την ενέργεια και την αίσθηση αναζωογόνησης. Η διάθεσή σας μάλλον φτιάχνει από τον ήλιο και η κουζίνα σας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και τις απαιτήσεις του καλοκαιριού.

Έχουμε βρει 3 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε την κουζίνα σας έτοιμη για το φετινό καλοκαίρι.

Προετοιμάστε τον καταψύκτη σας

Ρίξτε μια ματιά στην κατάψυξή σας και μάλλον θα βρείτε πολλά πράγματα που περίσσεψαν από τον χειμώνα. Κατεψυγμένα μαγειρευτά, σούπες και πράγματα που πιθανότατα δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Το καλοκαίρι αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική στιγμή για ξεκαθάρισμα.

Σκεφτείτε το. Θα χρειαστείτε χώρο για παγωτό και σακουλάκια με πάγο για τα καλοκαιρινά σας κοκτέιλ. Απαλλαγείτε από τα παγωμένα χειμωνιάτικα είδη γιατί ας το παραδεχτούμε, αν δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα, θα είναι απίθανο να το κάνετε  τους επόμενους 3 μήνες.

Ξεκινήστε έναν κήπο με βότανα

Η διακόσμηση της κουζίνας σας με πολύ πράσινο είναι ένας καλός τρόπος για να την προετοιμάσετε για το καλοκαίρι και ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει για να το κάνετε αυτό από το να ξεκινήσετε έναν κήπο με βότανα στον εσωτερικό σας χώρο; Δεν χρειάζεστε καν πολύ χώρο!

Ένα περβάζι που έχει καλό φυσικό φως είναι αρκετό. Επενδύστε σε βασιλικό, δεντρολίβανο, μέντα και θυμάρι, καθώς αυτά δεν θα ψηλώσουν πολύ, θα δώσουν άφθονη γεύση στα καλοκαιρινά σας γεύματα και είναι φθηνά για αγορά. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για την καλλιέργεια βοτάνων στο περβάζι της κουζίνας σας .

Κόλιανδρος

Ο κόλιανδρος είναι ένα υπέροχο φρέσκο ​​βότανο για την ινδική και ταϊλανδέζικη κουζίνα. Μπορεί επίσης να προσθέσει  γεύση σε πολλές σαλάτες και σάλτσες. Συνδυάζεται υπέροχα με σκόρδο και λεμόνι και έχει ένα λουλουδένιο άρωμα που δελεάζει τους γευστικούς κάλυκες.

Μπορείτε να το καλλιεργήσετε εύκολα από σπόρους στο περβάζι της κουζίνας σας,  αναπτύσσετε αρκετά γρήγορα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πολλά πιάτα.

Top Tip: Μπορείτε να καλλιεργήσετε φρέσκα βότανα  στο περβάζι σας, ωστόσο χρειάζονται λίγη προσοχή πρώτα. Μη σπείρετε  πάρα πολλούς σπόρους σε ένα δοχείο, γιατί συχνά μαραίνονται μέσα σε μια εβδομάδα. Διαχωρίστε προσεκτικά τις ρίζες και να τις ξαναφυτέψετε σε ξεχωριστές γλάστρες για να δημιουργήσετε πολλά φυτά που θα  επιβιώσουν όλο το καλοκαίρι.

Βασιλικός

Ο βασιλικός έχει μπει στην κουζίνα καθώς όλοι τον λατρεύουμε π.χ. σε μια σαλάτα, με τυριά και στο κυριακάτικο ψητό. Συνδυάζεται υπέροχα με αρνί, μοτσαρέλα και ντομάτες, σκόρδο και χρησιμοποιείται ακόμη και σε επιδόρπια.

Είναι εύκολο να αναπτυχθεί από σπόρους στο περβάζι της κουζίνας. Θα διαπιστώσετε ότι ένα φυτό μπορεί να παράγει αρκετό βασιλικό για  όλο το καλοκαίρι.

Top Tip: Αν καλλιεργείτε ντομάτες, καλλιεργήστε βασιλικό και ντομάτες μαζί. Οι γεύσεις εμποτίζονται καθώς μεγαλώνουν δίνοντας υπέροχη γεύση.

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός είναι ένα από τα πιο εύκολα βότανα στην καλλιέργεια και μπορεί να προστεθεί σε πολλά πιάτα για να δώσει φρέσκο ​​χρώμα και γεύση. Είναι το τέλειο συμπλήρωμα για κάθε πιάτο με ψάρι, αλλά μπορεί επίσης να προσθέσει πολύ γεύση σε πιάτα για χορτοφάγους και ψητά κρέατα.

Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να πολλαπλασιαστεί όταν μεγαλώνει από σπόρους, επομένως ίσως είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα μικρό φυτό. Ο πλατύφυλλος μαϊντανός χρειάζεται λίγη περισσότερη φροντίδα από τον κατσαρό μαϊντανό, αλλά οι σεφ τον βρίσκουν πιο ευχάριστο αισθητικά.

Top Tip: Το μέσο φυτό μαϊντανού θα επανέρχεται χρόνο με το χρόνο. Για να διασφαλίσετε ότι ο μαϊντανός σας έχει φρέσκια γεύση αντικαταστήστε τα φυτά κάθε δύο χρόνια.

Σχοινόπρασο

Το σχοινόπρασο δεν είναι μόνο ένα γευστικό βότανο που προσθέτει μια διακριτική γεύση κρεμμυδιού σε οποιαδήποτε σαλάτα ή κρέας, αλλά προσθέτει επίσης χρώμα στην κουζίνα. Τα λουλούδια του είναι επίσης εντελώς βρώσιμα και αποτελούν ιδανική διακόσμηση για σαλάτες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε κάθε γεύμα, από μαγειρευτά μέχρι πιάτα τυριού και ψάρι.

Top Tip: Το σχοινόπρασο καλλιεργείται εύκολα από σπόρους και θα επανέρχεται χρόνο με το χρόνο. Κόψτε τις ρίζες κάθε φθινόπωρο και δημιουργήστε νέα φυτά.

Υπάρχουν πολλά βότανα για να καλλιεργήσετε στο περβάζι της κουζίνας. Κάθε μυρωδικό έχει τη δική του μοναδική γεύση και εμφάνιση.

Εστιάστε στα ανοιχτά χρώματα

Τέλος, το να διακοσμήσετε την κουζίνα σας είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να διώξετε τον χειμώνα και να την φωτίσετε τους ζεστούς μήνες που έρχονται.

Αφαιρέστε τα μαύρα πιάτα και τις σκούρες καφέ καρέκλες κουζίνας. Εστιάστε στην προσθήκη μοτίβων με λουλούδια, πολύχρωμα σερβίτσια και πράσινα, κίτρινα ή κόκκινα χρώματα. Αυτά βοηθούν να φτιάξετε την τέλεια καλοκαιρινή κουζίνα.

Δεν χρειάζονται πολλά για να ετοιμάσετε την κουζίνα σας  για τους καλοκαιρινούς μήνες. Μόνο μερικές αλλαγές  μπορούν πραγματικά να ελαφρύνουν το χώρο.

Ενώ πολλές από τις καλοκαιρινές σας νύχτες τις περνάτε στον κήπο ή στο αίθριο, η κουζίνα εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία ελαφριών και φρέσκων γευμάτων, κοκτέιλ και ποτών.