Πως να επιλέξετε σκαμπό κουζίνας

Ήρθε η ώρα να καθίσετε στην κουζίνα σας! Η εταιρία επίπλων κουζίνας Θεοδωρίδης θα σας καθοδηγήσει για την επιλογή των καλύτερων σκαμπό για την κουζίνα σας!

Όταν πρόκειται για την επιλογή σκαμπό για τη νησίδα της κουζίνας σας, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Για παράδειγμα, θέλετε να είναι ένα χαρακτηριστικό κομμάτι της κουζίνας σας; Πρέπει να είναι κατάλληλο για τη χρήση από παιδιά; Ποιο υλικό και σχέδιο θα ταιριάζει καλύτερα στην υπόλοιπη κουζίνα σας;

Παρακάτω θα βρείτε 5 κατευθύνσεις για την επιλογή σας:

Παιδιά στην κουζίνα

Οι γονείς που έχουν μικρά παιδιά πάντα έχουν κατά νου ότι όταν πρόκειται να επιλέξουν έπιπλα για το σπίτι, αυτά χρειάζεται να είναι φιλικά προς τα παιδιά καθώς προέχει η ασφάλεια τους.

Τα λερωμένα δαχτυλάκια μας προτρέπουν να επιλέξουμε ύφασμα αποσπώμενο ή αλέκιαστο, διαφορετικά η δερματίνη, το πολυπροπυλένιο, το μέταλλο ή το ξύλινο κάθισμα είναι προτεινόμενες εναλλακτικές. Μια ασφαλής επιλογή είναι να επιλέξετε τα stool με βαριά βάση ή μια μικρή πλάτη για να κρατήσετε τα μικρά σώματα άνετα και σταθερά.

Χαρακτηριστικό κομμάτι

Λιτές κουζίνες, ειδικά όλες οι λευκές ή οι minimal κατασκευές, μπορούν να αναδειχτούν με 2-3 λιτά σκαμπό. Θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα εντυπωσιακό χρώμα ή να ταιριάξετε τα σκαμπό σας με την πλάτη της κουζίνας σας, με τις inox ηλεκτρικές συσκευές σας ή με ένα στοιχείο από τον κοντινό της χώρο, το καθιστικό ή την τραπεζαρία. Τα υλικά όπως το ξύλο ή το ύφασμα μπορούν να προσθέσουν ζεστασιά και μια αίσθηση φυσική στην κουζίνα σας. Μπορείτε επίσης να παίξετε με σκαμπό με μεταλλική βάση και πλαστικό κάθισμα, αποδίδοντας μια πιο βιομηχανικού στυλ εμφάνιση, όπου η αντίθεση προκαλεί ενδιαφέρον. Εναλλακτικά, εάν η κουζίνα είναι ως επί το πλείστον ξύλινη, τότε μπορείτε να δώσετε πινελιές με μερικά μεταλλικά ή πολυπροπυλενιακά σκαμπό .

Πρακτικότητα

Πρέπει επίσης να σκεφτείτε πόσο χρόνο θα περάσει η οικογένειά σας καθισμένη στα σκαμπό. Η κουζίνα είναι συχνά το κομβικότερο σημείο του σπιτιού, με τη νησίδα ή τον πάγκο να χρησιμοποιείται για την προετοιμασία του φαγητού αλλά και για το ίδιο το γεύμα. Εκεί επίσης μπορεί να εργάζεται κανείς με τον φορητό υπολογιστή ή απλά να κάθεται για παρέα στον μάγειρα. Αν πρόκειται τα χρησιμοποιείτε ώρα τα σκαμπό, τότε ίσως να θέλετε να εξετάσετε την αγορά κάποιου σκαμπό με υποπόδιο και μαξιλαράκι στο κάθισμα για επιπλέον άνεση. Τα σκαμπό με μηχανισμό ανύψωσης μπορούν επίσης να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν με διαφορετικό σωματότυπο.

Μέγεθος και εφαρμογή

Το μέγεθος των σκαμπό μπορεί να σας καθοδηγήσει για την απόφαση της τοποθέτησης τριών ή τεσσάρων σε ένα χώρο. Θα πρέπει επίσης να αποφασίσετε εάν θέλετε να μπαίνουν κάτω από την νησίδα ή αν σας αρέσει η εμφάνιση των ψηλών σκαμπό με πλάτη. Συνήθως χρειάζεστε 25-30cm μεταξύ του ύψους του καθίσματος του σκαμνιού και του ύψους της επιφάνειας της νησίδας (που είναι συνήθως 90cm). Εάν ο πάγκος είναι πολύ παχύς, πείτε πάνω από 80mm, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη και αυτό.

Αναμίξτε και ταιριάξτε

Πρέπει τα σκαμνιά κουζίνας να ταιριάζουν με τις καρέκλες του τραπεζιού σας αν βρίσκονται στον ίδιο χώρο; Η απάντησή είναι ΟΧΙ. Τα σκαμπό μπορούν να αποτελέσουν ένα ανεξάρτητο χαρακτηριστικό στοιχείο και συχνά επιλέγουμε ένα πολύ διαφορετικό στυλ σκαμπό από αυτό των καρεκλών της τραπεζαρίας. Το δημοφιλές ξύλινο τραπέζι με λευκές καρέκλες π.χ. μπορεί να ταιριάξει με μια λευκή κουζίνα και τότε ένα σετ ξύλινα σκαμπό στη νησίδα θα μπορούσε να συμπληρώσει την ισορροπία του χώρου. Η έντονη αντίθεση του ασπρόμαυρου είναι επίσης μια διαχρονική επιλογή.