Πώς να εκσυγχρονίσετε την κουζίνα σας

Με τις νέες τάσεις σχεδιασμού που επιδεικνύουν δημιουργικές χρήσεις χρωμάτων, σύγχρονες συσκευές και λειτουργικό σχεδιασμό, υπάρχουν ατελείωτοι τρόποι για να φέρετε την κουζίνα σας στο σήμερα. Είτε προσπαθείτε να πουλήσετε το σπίτι σας είτε σκοπεύετε να μείνετε στο χώρο σας για καιρό – οι ακόλουθες ιδέες μπορούν να σας βοηθήσουν να μετατρέψετε την κουζίνα σας στο χώρο μαγειρέματος των ονείρων σας!

Ανανεώστε τα μεταλλικά στοιχεία

Οι πιο παλιές κουζίνες κατασκευάζονταν με υλικά που ήταν δημοφιλή πριν από δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων των μετάλλων που τα χρησιμοποιούσαν σαν βασικό στοιχείο. Με την κυκλοφορία καινοτόμων υλικών και με τις νέες τάσεις σχεδιασμού να ακολουθούν το παράδειγμά τους, ίσως είναι καιρός να ανανεώσετε τα συρτάρια και τα φωτιστικά σας. Τα μέταλλα που είναι στην μόδα είναι το ματ αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι, βουρτσισμένο χρυσό και χαλκό – δοκιμάστε αυτά τα υλικά στις επιλογές του εξοπλισμού της κουζίνας σας όπως στα συρτάρια ή τα κρεμαστά φωτιστικά.

Αλλάξτε το δάπεδο

Το δάπεδο είναι ένας στοιχείο της κουζίνας σας που συχνά ξεχνιέται, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κουζίνα σας. Εάν το δάπεδό σας είναι αρκετά παλιό, δοκιμάστε να το αλλάξετε με πιο ανθεκτικά και διαχρονικά υλικά όπως το ξύλο, πλακάκι ή πέτρα. Αυτά τα υλικά θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο και θα τονώσουν την αξία του σπιτιού σας.

Σκεφτείτε να αφαιρέσετε τα επάνω ντουλάπια

Αρκετές παλιές κουζίνες κατασκευάστηκαν με ντουλάπια τοποθετημένα αρκετά ψηλά στον τοίχο προκειμένου να φιλοξενήσουν πιάτα και μαγειρικά σκεύη. Συχνά, αυτά τα ντουλάπια κάνουν την κουζίνα να αισθάνεται γεμάτη. Αν θέλετε να ανοίξετε τον χώρο της κουζίνας σας και δεν έχετε χώρο για να αναπτυχθείτε προς τα έξω, σκεφτείτε να αφαιρέσετε τα πάνω ντουλάπια. Αυτό θα απελευθερώσει τον τοίχο, επιτρέποντας την τοποθέτηση μοντέρνων ανοιχτών ραφιών με μερικά διακοσμητικά αντικείμενα και σκεύη.

Εκσυγχρονίστε τους πάγκους

Οι πάγκοι καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο σε μια κουζίνα και μια ανακαίνιση θα έκανε έντονη την αίσθηση της ανανέωσης. Σήμερα υπάρχει τεράστια ποικιλία επιλογών επιφανειών πάγκου, όπως το μάρμαρο, ο γρανίτης καθώς και υπάρχει μια μεγάλη επιλογή για το στυλ και τον προϋπολογισμό του καθενός.

Προσθέστε καθίσματα στην κουζίνα

Η κουζίνα σας είναι πιθανότατα η πιο πολυσύχναστη περιοχή του σπιτιού σας και το μέρος όπου είναι πιο πιθανό να συγκεντρωθούν οι άνθρωποι. Οι σύγχρονες κουζίνες το αγκαλιάζουν αυτό προσθέτοντας καθίσματα στην κουζίνα. Είτε επιλέξετε σκαμπό για τον πάγκο ή έναν πάγκο σε ένα τραπέζι δίπλα στο παράθυρο, τα καθίσματα μπορούν να κάνουν την κουζίνα σας να αποκτήσει μια εντελώς νέα γοητεία. Πολυάσχολες οικογένειες με παιδιά που κάνουν τα μαθήματά τους στην κουζίνα και γονείς που διασκεδάζουν με φίλους ενώ μαγειρεύουν καθιστούν απαραίτητο το κάθισμα στη σύγχρονη κουζίνα σας.

Βάψτε τα ντουλάπια της κουζίνας

Αν η αγορά νέων ντουλαπιών δεν είναι στα πλάνα σας, το βάψιμο των υπαρχόντων ντουλαπιών της κουζίνας σας είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα ζωντανό και τολμηρό μπλε ή ένα σκούρο, μοντέρνο μαύρο φινίρισμα για να καλύψετε τα ξεπερασμένα ξύλινα ντουλάπια και τα χρωματιστά ντουλάπια του παρελθόντος.

Εγκαταστήστε νέες φωτιστικές επιλογές

Αφού εκσυγχρονίσετε τα κύρια στοιχεία της κουζίνας σας, μην ξεχνάτε τον φωτισμό! Ενώ ο φωτισμός της κουζίνας μπορεί μερικές φορές να είναι μια εκ των υστέρων σκέψη, είναι απαραίτητος για την ασφάλεια, την ατμόσφαιρα και την ευελιξία της κουζίνας σας. Εάν η κουζίνα σας έχει αποκλειστικά ένα φωτιστικό, εξετάστε σας τον χωνευτό φωτισμό για μια σύγχρονη πηγή φωτισμού. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε έναν διακόπτη dimmer για ευελιξία ενώ διασκεδάζετε, μαγειρεύετε ή απλώς χαλαρώνετε για ένα μεταμεσονύκτιο σνακ! Ο κρεμαστός φωτισμός πάνω από μια νησίδα κουζίνας, φωτισμός στο κάτω μέρος του ντουλαπιού – για να φωτίζει τους πάγκους – και οι πολυέλαιοι γίνονται εξαιρετικές επιλογές φωτισμού.

Προσθέστε διακοσμητικά στοιχεία

Αν και μπορεί να μην το σκέφτεστε, η κουζίνα σας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία. Τα ράφια πάνω από τα ντουλάπια επιτρέπουν την τοποθέτηση αντικειμένων στο χώρο όπως φυτά, έργα τέχνης και άλλα διακοσμητικά. Προσθέστε ένα βάζο με λουλούδια και ένα ​​μπολ με φρέσκα λεμόνια για ένα «σφηνάκι» χρώματος στο χώρο σας.

Γραφτείτε στο Newsletter μας