Πώς να δημιουργήσετε μια σύγχρονη, δίχρωμη κουζίνα!

Τα κομψά δίχρωμα σχέδια κουζίνας έχουν σίγουρα αυτή τη στιγμή την τιμητική τους. Το καλύτερο είναι ότι είναι πολύ εύκολο να το ενσωματώσετε στην υπάρχουσα διακόσμηση της κουζίνας σας, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Το κλειδί για να το κάνετε σωστά, είναι να επιλέξετε τον τέλειο συνδυασμό χρωμάτων.

Ακολουθήστε τον κανόνα 60-30-10

Κατά την επιλογή του συνδυασμού χρωμάτων της κουζίνας σας, θα συνιστούσαμε να λάβετε υπόψη τον κανόνα 60-30-10. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι το 60% του δωματίου σας θα πρέπει να είναι ένα κυρίαρχο χρώμα, το 30% δευτερεύουσα απόχρωση και το τελευταίο 10% ένα χρώμα για έμφαση.

Για παράδειγμα, σε μια κουζίνα δύο τόνων, μπορείτε να επιλέξετε να έχετε μια κυρίαρχη απόχρωση στους τοίχους και τα επάνω ντουλάπια σας, τη δευτερεύουσα απόχρωση στα κάτω ντουλάπια σας και την τρίτη απόχρωση που ενσωματώνεται στα αξεσουάρ σας. Ωστόσο, οι επιλογές είναι σχεδόν ατελείωτες όταν πρόκειται να δημιουργήσετε και να διαμορφώσετε την τέλεια δίχρωμη κουζίνα σας!

Εάν η κουζίνα σας είναι μικρή , τότε επιλέξτε μια απαλή κυρίαρχη απόχρωση για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του επιπλέον χώρου. Εναλλακτικά, εάν διαθέτετε μια ευρύχωρη κουζίνα με ενιαία διαρρύθμιση , μπορείτε πραγματικά να βάλετε τη δημιουργικότητά σας να δουλέψει και να χρησιμοποιήσετε διάφορες αποχρώσεις, από έντονες χρωματικές αποχρώσεις έως σκούρες και πιο δραματικές.

Ανοιχτό πάνω, σκούρο στο κάτω

Ο πιο κλασικός τρόπος για να δημιουργήσετε μια δίχρωμη κουζίνα είναι να επιλέξετε ντουλάπια διαφορετικών χρωμάτων. Όταν το κάνετε αυτό, θα πρέπει πάντα να επιλέγετε την πιο ανοιχτή απόχρωση στα επάνω ντουλάπια σας, καθώς αυτό θα τραβήξει το βλέμμα προς τα πάνω και θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου.

Εάν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή την τάση, τότε η τονική σκίαση μπορεί να είναι η τέλεια λύση: επιλέξτε κρεμ ή απαλό γκρι στα επάνω ντουλάπια σας και μια πιο σκούρα απόχρωση του γκρι στο κάτω μέρος.

Εναλλακτικά, οι παστέλ αποχρώσεις επιτυγχάνουν μια απαλή και φιλόξενη εμφάνιση – επιλέξτε όμορφα ροζ, baby blues ή μέντα – που μπορείτε να αναμίξετε και να ταιριάξετε ή διατηρήστε το κλασικό συνδυάζοντας το παστέλ που έχετε επιλέξει με μία κρεμ απόχρωση.

Εάν το στυλ σας είναι περισσότερο σκοτεινό και δραματικό, τολμήστε με μια απόχρωση ναυτικού μπλε στα κάτω ντουλάπια σας, που φαίνεται τέλεια όταν συνδυάζεται με φωτεινό λευκό.

Προσθέστε έναν κεντρικό πάγκο κουζίνας και δημιουργήστε χρωματική αντίθεση
Εάν προτιμάτε τα ντουλάπια σας να είναι ομοιόμορφα στο χρώμα, τότε μπορείτε ακόμα να υιοθετήσετε ένα σχέδιο κουζίνας δύο τόνων. Απλώς προσθέστε ένα κεντρικό πάγκο κουζίνας (ή ένα διπλό πάγκο, αν έχετε χώρο και θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια επιπλέον περιοχή για την προετοιμασία του φαγητού!) σε χρώμα που κάνει αντίθεση, για να προσθέσετε ένα εστιακό σημείο στο δωμάτιό σας.

Μια μαύρη ματ κουζίνα με ένα λευκό πάγκο στο κέντρο προσθέτει άμεσα δραματικό στιλ στο χώρο σας. όπως και τα έντονα χρώματα: σκεφτείτε το κόκκινο, το κίτρινο του ήλιου, το μελιτζανί ή το πράσινο του φασκόμηλου πόσο ωραία θα συνδυάζεται σε ένα ουδέτερο φόντο μαύρου, λευκού, γκρι ή κρεμ.

Κάντε αντίθεση με τα υλικά σας

Σκεφτείτε έξω από το κουτί, αντί να αναμειγνύετε και να ταιριάζετε διάφορες αποχρώσεις, υιοθετήστε ένα σχέδιο κουζίνας δύο τόνων μέσω διαφορετικών υλικών και δημιουργείστε αντίθεση.

Τα κομψά ντουλάπια με πάγκους από χαλαζία ή γρανίτη φαίνονται μοντέρνα και κομψά όταν συνδυάζονται με ανοιχτόχρωμο ξύλινο πάγκο κουζίνας (απλώς βεβαιωθείτε ότι οι πάγκοι σας είναι συνεπείς σε όλες τις επιφάνειες, για να δέσουν τα κατασκευαστικά στοιχεία μεταξύ τους).

Εάν δεν έχετε χώρο για ένα κεντρικό πάγκο κουζίνας, μπορείτε ακόμα να ενσωματώσετε δύο διαφορετικά υλικά στα ντουλάπια σας: επιλέξτε ένα ξύλινο φινίρισμα στα επάνω ντουλάπια σας και ένα γυαλιστερό laminate σε μαύρο ή λευκό στα κάτω ντουλάπια σας.

Προσθέστε τις τελευταίες πινελιές

Αφού επιλέξετε τα κυρίαρχα και τα δευτερεύοντα χρώματά σας, ήρθε η ώρα να προσθέσετε την τελική πινελιά της διακόσμησης και να δώσετε έμφαση με ένα χρώμα.

Τα αξεσουάρ και οι συσκευές κουζίνας όπως η τοστιέρα, ο βραστήρας, οι πετσέτες και τα διακοσμητικά όπως ένα έργο τέχνης είναι εύκολοι τρόποι για να προσθέσετε αυτή την τελική πινελιά χρώματος – και μπορούν επίσης εύκολα να αντικατασταθούν εάν αποφασίσετε σε λίγα χρόνια να ανανεώσετε την κουζίνα σας με νέα απόχρωση.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να βάψετε έναν τοίχο με χαρακτηριστικό χρώμα ή να ενσωματώσετε ένα statement splashback , π.χ. πλακάκια με σχέδια για να δώσουν έμφαση στην κουζίνα σας.

Το κλειδί για την τέλεια κουζίνα σε δύο τόνους εξαρτάται από τα χρώματα που επιλέγετε: είτε επιλέγετε τονικές αποχρώσεις είτε αντίθετες αποχρώσεις, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί στον χώρο που έχετε και ότι όλα τα χρώματα λειτουργούν αρμονικά.