Πώς να δημιουργήσετε μια κουζίνα εμπνευσμένη από τη φύση

Οι εμπνευσμένες από τη φύση κουζίνες δεν αναφέρονται σε μοτίβα λουλουδιών και σιλουέτες ζώων. Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να δημιουργήσετε ένα σχέδιο εμπνευσμένο από τη φύση στην κουζίνα σας, αλλά υπάρχουν πολλές τάσεις για να διαλέξετε αυτή που θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται σαν προέκταση του έξω κόσμου.

Βρείτε ένα φυσικό συνδυασμό χρωμάτων

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να επιλέξετε ένα φυσικό συνδυασμό χρωμάτων για την κουζίνα: χρησιμοποιώντας γήινα ανάλογα χρώματα, λευκά και κρεμ ή επιλέγοντας μια χρωματική παλέτα με βάση μια εικόνα από τη φύση.

Ανάλογα χρώματα είναι τρία χρώματα που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο σε μια χρωματική παλέτα. Ένας χρωματικός συνδυασμός κουζίνας εμπνευσμένος από τη φύση θα επικεντρωνόταν συνήθως σε τρεις αποχρώσεις του πράσινου ή του καφέ, αλλά θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει αποχρώσεις κίτρινου και μπλε για ένα πιο τολμηρό σχέδιο.

Για να δανειστείτε έναν συνδυασμό χρωμάτων απευθείας από τη φύση, βρείτε μια μη επεξεργασμένη εικόνα από τη φύση, όπως ένα κοντινό πλάνο ενός φυτού ή μια μακρινή λήψη μιας ακτογραμμής. Θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων σε αυτόν τον τύπο εικόνας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο που συνδυάζεται άψογα σε όλο το δωμάτιο. Τα χρώματα σπάνια συγκρούονται στη φύση.

Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα ευρύ χρωματικό συνδυασμό στο δωμάτιο με αποχρώσεις του λευκού και του κρεμ, για ένα φυσικό σχέδιο κουζίνας. Αυτό θα επιτρέψει στα αξεσουάρ και τα πρόσθετα χαρακτηριστικά της κουζίνας να ξεχωρίζουν και θα δημιουργήσει έναν ήρεμο και minimal χώρο.

Επιλέξτε τα σωστά υλικά και υφές

Οι υφές και τα υλικά που επιλέγετε για την κουζίνα σας μπορούν να βελτιώσουν το σχέδιο της. Για μια κουζίνα εμπνευσμένη από τη φύση, χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά όπου είναι δυνατόν, όπως ξύλο και πέτρα.

Το ξύλο, που διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και τόνων, μπορεί είτε να μείνει στο φυσικό του χρώμα είτε να βαφτεί, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Τα ντουλάπια και τα συρτάρια είναι ένα μέρος για να προσθέσετε ξύλο στο δωμάτιο, βαμμένο σε κρεμ ή απαλό πράσινο για ένα κομψό φινίρισμα. Οι πάγκοι εργασίας από ξύλο μπορούν να ολοκληρώσουν το δωμάτιο, σε χρώμα ανοιχτόχρωμης βελανιδιάς για λαμπερό φινίρισμα ή καρυδιάς για βαθύτερο και εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα.

Η πέτρα είναι πολύ πιο δροσερή από το ξύλο σε υφή και τόνο. Το φυσικό δάπεδο κουζίνας από πέτρα ή πέτρα σε γκρι ή υπόλευκο χρώμα φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό, θυμίζοντας το αποτέλεσμα των παραδοσιακών κουζινών του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα.

Χρησιμοποιήστε απαλό φωτισμό

Μια κουζίνα εμπνευσμένη από τη φύση πρέπει να πλημμυρίζει με φως και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι απαλό και φυσικό.

Το φυσικό φως του ήλιου είναι ο ευκολότερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό. Εάν κάνετε μια πλήρη ανακαίνιση, η εγκατάσταση μεγαλύτερων παραθύρων και φεγγιτών θα βοηθήσει. Εάν έχετε μια εξωτερική πόρτα στην κουζίνα σας, χρησιμοποιήστε μία από γυαλί για να πλημμυρίσει ο χώρος με ακόμα περισσότερο φυσικό φως.

Το να δημιουργήσετε χώρο για νέα παράθυρα δεν είναι πάντα δυνατό, αλλά απλώς φροντίζοντας τα περβάζια σας να είναι καθαρά και οι κουρτίνες των παραθύρων σας να είναι φωτεινές θα έρθει η φυσική αίσθηση στη κουζίνα.

Επιπλέον υπάρχουν τρόποι εγκατάστασης ηλεκτρικού φωτισμού που ταιριάζουν σε μια κουζίνα φυσικού στυλ. Ο φωτισμός είναι απαραίτητος για να διατηρείτε τους κύριους χώρους προετοιμασίας και καθαρισμού φωτεινούς, ενώ ο κρεμαστός φωτισμός θα μπορούσε να σας βοηθήσει να γεμίσετε το δωμάτιο με φως από ένα στρατηγικό σημείο, ένα μπαρ πρωινού ή έναν πάγκο κουζίνας.

Εάν επιλέξετε μινιμαλιστικά φωτιστικά οροφής για τον φωτισμό της κουζίνας σας μπορείτε να ολοκληρώσετε το φυσικό εφέ. Το γυαλί είναι μια όμορφη επιλογή που ταιριάζει στο θέμα, ενώ οι αποχρώσεις του γκρι, καφέ ή μπλε θα προσθέσουν χρώμα που ταιριάζει με το συνολικό σχέδιο της κουζίνας.

Δοκιμάστε το φαγητό ως διακόσμηση

Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσικό από τα συστατικά που χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε νόστιμο φαγητό. Τα μπαχαρικά, τα βότανα, τα δημητριακά, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι όλα τα βασικά προϊόντα της κουζίνας, οπότε εκτός από τη χρήση τους για να μαγειρέψετε τα αγαπημένα σας πιάτα, αποθηκεύστε τα και διακοσμήστε τα στην εμπνευσμένη από τη φύση κουζίνα σας.

Μια ξύλινη σχάρα μπαχαρικών τοποθετημένη στον τοίχο ή σε έναν πάγκο θα προσθέσει μια ρουστίκ πινελιά στο σχεδιασμό της κουζίνας σας, με τα χρώματα καθενός από τα μπαχαρικά να προσθέτουν στο συνολικό αποτέλεσμα του δωματίου. Ένας μικρός εσωτερικός κήπος με βότανα στο περβάζι θα δημιουργήσει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα. Και, αν τον φροντίζετε σωστά, θα σας παρέχει φρέσκα βότανα όλο το χρόνο. Φρούτα και λαχανικά που δεν χρειάζονται ψύξη, φυλάξτε τα σε καλάθια διάσπαρτα γύρω από την κουζίνα.

Φέρτε τη φύση στην κουζίνα σας χρησιμοποιώντας χρώματα, υφές και διακοσμητικά και απολαύστε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Γραφτείτε στο Newsletter μας