Πώς να διατηρήσετε το ανοξείδωτο ατσάλι στην κουζίνα

Πώς να διατηρήσετε το ανοξείδωτο ατσάλι στην κουζίνα

Οι σύγχρονες κουζίνες επενδύονται με ανοξείδωτο ατσάλι συνήθως… Πλυντήριο πιάτων, ψυγείο, φούρνος, οι περισσότερες από τις μεγάλες οικιακές συσκευές είναι συχνά κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι.
Λοιπόν, πώς το διατηρείτε και το προστατεύεται από σημάδια και γρατζουνιές;

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό, ώστε να μειώσετε τον χρόνο που θα σας “απασχολεί” καθημερινά και ταυτόχρονα να αυξήσετε τα επίπεδα υγιεινής.

Χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο στις σύγχρονες κουζίνες, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι υλικό πολύτιμο για τις υγιεινές ιδιότητες και την ιδιαίτερα μοντέρνα εμφάνιση του.
Είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό το οποίο όμως έχει και ορισμένα μειονεκτήματα, όπως το ότι καλύπτεται γρήγορα με λεκέδες από δακτυλικά αποτυπώματα κι άλλα.
Αλλά έχει και ένα σημαντικό πλεονέκτημα ότι είναι αρκετά εύκολο να καθαρίζετε καθημερινά με την προϋπόθεση ότι γνωρίζετε τις σωστές ενέργειες.

Καθημερινή συντήρηση ανοξείδωτου χάλυβα

Για καθημερινή συντήρηση χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι-σφουγγάρι. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στη συνέχεια στεγνώστε. Για να κάνετε το ανοξείδωτο να λάμψει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί εμποτισμένο με μερικές σταγόνες λεμόνι ή γλυκό αμυγδαλέλαιο.
Σε καταστήματα του εμπορίου υπάρχουν πολλά προϊόντα καθαρισμού ανοξείδωτου χάλυβα. Προτείνονται καθώς μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά εάν αποφασίσετε να τα χρησιμοποιήσετε τακτικά για να καθαρίσετε την κουζίνα σας.

Πώς να καθαρίσετε φυσικά τον ανοξείδωτο χάλυβα

Υπάρχουν πολλές φυσικές λύσεις για τον καθαρισμό του ανοξείδωτου χάλυβα.
Ανακαλύψτε γρήγορα τις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την καθημερινή υγιεινή με ασφάλεια και ταχύτητα.

Οικιακό αλκοόλ: σε ένα μαλακό πανί βάζουμε λίγο αλκοόλ, καθαρίζει απαλά τη κουζίνα από ανοξείδωτο ατσάλι.

Πράσινο σαπούνι: είναι ένα
υπέροχο κλασικό οικολογικό υλικό που χρησιμοποιείται από καιρό από τους προγόνους μας γνωστό για τις καθαριστικές του ιδιότητες.

Το λάδι και το λεμόνι: είναι ένα αποτελεσματικό μείγμα για να καθαρίσετε τους λεκέδες.

Σημειώστε ότι αν χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα με λάδι μην ξεχάσετε να το σκουπίσετε με μία χαρτοπετσέτα ή ένα πανί μικροϊνών, ώστε να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη των υπολειμμάτων – υγρασίας που μπορεί να αναπτυχθούν.
Για να αποφύγετε να βλέπετε τα ίχνη καθαρισμού, χρησιμοποιήστε ένα πανί. Ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε με στεγνό πανί για ένα λείο και λειτουργικό ανοξείδωτο ατσάλι.

Λεκέδες από ανοξείδωτο χάλυβα; Οι λύσεις!

Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ένα “κυρίαρχο” υλικό στην κουζίνα. Επομένως υπόκειται εύκολα σε λεκέδες τροφίμων. Υπάρχουν πολλές συνταγές για να καθαρίσετε το ανοξείδωτο ατσάλι και να αποχαιρετήσετε μία για πάντα αυτή την ανησυχία και την αντιαισθητική εικόνα που παρουσιάζεται έπειτα από ένα γεύμα ή την προετοιμασία του.

Λευκά σημεία

Στις λευκές κηλίδες περάστε μία μπατονέτα ποτισμένη με χυμό λεμονιού ή ξύδι.
Δυστυχώς παρατηρούνται λεκέδες πολύ συχνά στην κουζίνα ειδικά στο πλάι του νεροχύτη και στην επιφάνεια εργασίας Ενάντια στους επίμονους λεκέδες σκουπίστε με ένα πανί εμποτισμένο με ζεστό νερό και λευκό ξύδι.

Επιφανειακές μαύρες κηλίδες

Σε αυτόν τον τύπο λεκέδων, συνίσταται να δημιουργείται ένα μίγμα ζεστού νερού υγρό πλύσης και μία σταγόνες λαδιού.
Αν δεν αποτελεσματικό, μπορείτε να επιλέξετε έναν άλλο συνδυασμό προϊόντων. Πράσινο σαπούνι λάδι και γλυκερίνη.
Λάβετε υπόψη ότι αν οι κηλίδες προκλήθηκαν από ένα όξινο προϊόν δυστυχώς είναι πολύπλοκο ή ακόμη και αδύνατον να καθαριστούν επαρκώς.