Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μεγάλη κουζίνα σας

Όλοι ονειρεύονται να έχουν μια μεγάλη κουζίνα στο σπίτι τους, σωστά; Ωστόσο, για πολλούς μια μεγάλη κουζίνα μπορεί να αποδειχθεί ευλογία και κατάρα. Ο τεράστιος όγκος του χώρου που έχετε στη διάθεσή σας μπορεί θεωρητικά να φαίνεται σαν θεϊκό δώρο, αλλά αν δεν είστε σίγουροι πώς να τον γεμίσετε, ο σχεδιασμός του δωματίου μπορεί να φαίνεται σαν μια μεγάλη πρόκληση.

Είμαστε αρκετά τυχεροί που έχουμε τοποθετήσει και βοηθήσει στη διαδικασία σχεδιασμού πολλών κουζινών. Μεγάλος ή μικρός χώρος, άνετος ή ευρύχωρος, στενός ή φαρδύς, δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχουμε δει! Έχοντας αυτό κατά νου, σκεφτήκαμε να σας δώσουμε μερικές απλές ιδέες για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κουζίνας που μπορείτε να ενσωματώσετε στον τελικό σας σχεδιασμό.

Προσθέστε έναν κεντρικό πάγκο

Σε μικρότερες κουζίνες, μπορεί να φαίνεται σαν προσθήκη πολυτέλειας, αλλά σε μια μεγαλύτερη κουζίνα, οι κεντρικοί πάγκοι είναι πολύ πιο σημαντικοί. Εάν έχετε μεγάλους ανοιχτούς χώρους μεταξύ κάθε «ζώνης» της κουζίνας σας, τότε αναπόφευκτα θα σας πάρει περισσότερο χρόνο για να κινηθείτε μέσα σε αυτή όταν έρθει η ώρα να ετοιμάσετε το φαγητό.

Η προσθήκη ενός κεντρικού πάγκου κουζίνας είναι δημοφιλής στα σχέδια μεγάλων κουζινών και εξαλείφει αυτήν την ταλαιπωρία, δίνοντάς σας ουσιαστικά έναν επιπλέον, πολύ μεγαλύτερο πάγκο που βρίσκεται στη μέση του δωματίου σας. Και ποιος δεν θα το ήθελε αυτό; Αυτό προσφέρει μια πολύ πιο προσιτή περιοχή για την προετοιμασία των γευμάτων σας, επιτρέποντάς σας να μαγειρέψετε ή να ψήσετε σε μια κεντρική περιοχή, με πολύ λιγότερο περπάτημα, εξοικονομώντας χρόνο!

Οι πάγκοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και ως σημείο κοινωνικοποίησης στην κουζίνα, καθώς οι μεγάλες κουζίνες είναι συχνά ένοχοι για την έλλειψη αυτής της οικείας, ζεστής αίσθησης που κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και χαλαροί. Ίσως μπορείτε να τοποθετήσετε μερικές καρέκλες και να χρησιμοποιήσετε τον πάγκο σας ως μέρος για φαγητό ή για ποτό, η επιλογή είναι δική σας.

Πιο σκοτεινό και δραματικό;

Πιθανότατα έχετε ακούσει τη συμβουλή ότι τα φωτεινότερα χρώματα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου, και αυτό είναι σίγουρα αλήθεια. Αλλά συνιστάται μόνο για όσους έχουν μικρότερες κουζίνες για κάποιο λόγο! Όταν διαθέτετε μια μεγαλύτερη κουζίνα, είναι απαραίτητο να κάνετε τον χώρο σας να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερος ;

Ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία για να πειραματιστείτε με πιο σκούρα χρώματα που συνήθως αποφεύγατε σε έναν μικρότερο χώρο. Επιτρέψτε στον εαυτό σας την πολυτέλεια να επιλέξετε πιο δραματικές αποχρώσεις που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αναδείξουν καλύτερα τα ντουλάπια και τις πόρτες της κουζίνας σας.

Οι σκούροι τοίχοι με αντίθεση και μια πιο ανοιχτή απόχρωση της πόρτας θα μπορούσαν να είναι η λύση εδώ, παρέχοντας ένα εντυπωσιακό σχέδιο που ταιριάζει απόλυτα στον υπάρχοντα χώρο της κουζίνας σας.

Περισσότερος χώρος οροφής για εκμετάλλευση

Περισσότερος χώρος στο έδαφος σημαίνει τελικά περισσότερος χώρος και στην οροφή σας! Εάν βρίσκεστε στην κουζίνα σας αυτή τη στιγμή, κοιτάξτε πάνω και αξιολογήστε τον χώρο της οροφής σας. Φαίνεται λίγο κενός και ανιαρός; Θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες προσθήκες για να το κάνουν το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του δωματίου σας;

Όταν σκέφτεστε ιδέες σχεδίασης κουζίνας , αμφιβάλλουμε ότι σκέφτεστε λίγο την οροφή σας, αν όχι καθόλου! Αλλά αυτό το στοιχείο της κουζίνας σας μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στη δημιουργία ενός μοναδικού, υπέροχου χώρου σε μια μεγάλη περιοχή.

Κάποιος διακριτικός φωτισμός θα μπορούσε να κάνει θαύματα. Τα ψηλά κρεμαστά ή χαμηλά κρεμαστά φώτα – ανάλογα με τις προτιμήσεις σας – είναι διαθέσιμα σε όλα τα είδη σχημάτων, μεγεθών και σχεδίων, δίνοντάς σας πολλές επιλογές για να διαλέξετε! Τα εκτεθειμένα δοκάρια θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν στην κουζίνα σας ένα φυσικό θέμα, καθώς και να δώσουν στην οροφή σας μια «πιο πολυσύχναστη» εμφάνιση και να μειώσουν τους κενούς χώρους.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα

Έχετε την ιδέα των ονείρων σας για τη μεγάλη κουζίνα σας; Ίσως η γκάμα των σχεδίων των επίπλων κουζίνας μας μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τον ιδανικό σας σχεδιασμό. Φροντίστε να περιηγηθείτε στον ιστότοπό μας για να δείτε την πλήρη γκάμα μας , υπάρχουν τόσα πολλά χρώματα και στιλ για να διαλέξετε.

Γραφτείτε στο Newsletter μας