Πώς να αποκτήσετε την τέλεια κουζίνα σε μεσογειακό στιλ!

Το δωμάτιο της κουζίνας είναι συνήθως η καρδιά του σπιτιού όπου τα μέλη της οικογένειας περνούν αρκετό χρόνο. Μπορείτε να φέρετε τον ήλιο στην καρδιά του σπιτιού σας όλο το χρόνο με μια ζεστή, φιλόξενη κουζίνα μεσογειακού στιλ.

Η περιοχή της Μεσογείου είναι ένα μωσαϊκό πολλών διαφορετικών πολιτισμών που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα πλούσιο οπτικό σχέδιο. Με χαρακτηριστικά της τις λευκές παραλίες, το ζεστό κλίμα και τη νόστιμη κουζίνα, μια μεσογειακή κουζίνα δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο τέλειος τρόπος για να δώσετε στο σπίτι σας μια όμορφη και μια μοναδική ατμόσφαιρα, συνδυάζοντας την άνεση και τη χαλαρή ατμόσφαιρα με τη σύγχρονη μοντέρνα κουζίνα.

Πώς θα αποκτήσετε την τέλεια κουζίνα σε μεσογειακό στιλ;
Μια συνηθισμένη κουζίνα μπορεί να μετατραπεί σε ένα μία ξεχωριστή κουζίνα σε μεσογειακό στιλ ενσωματώνοντας πορτοκαλί, κίτρινα και μπλε χρώματα με ντουλάπια κουζίνας σε γήινα χρώματα. Αυτό μπορεί να δώσει μια φιλόξενη εμφάνιση που είναι ταυτόχρονα κομψή και ενδιαφέρουσα. Μη διστάσετε να προσθέσετε διάφορα χρώματα ως statement κομμάτια δίπλα στο γήινο σκηνικό που επικρατεί για να δώσετε στην κουζίνα σας τη δική της προσωπικότητα και μεμονωμένα σημεία ενδιαφέροντος.

Ας δούμε τώρα το δάπεδο, τα πλακάκια τοίχου και τα splashback. Μωσαϊκά, γεωμετρικά και floral μοτίβα είναι όλα βασικά στοιχεία για την δημιουργία μεσογειακού στιλ και προσδίδουν παραδοσιακές επιρροές στη συνολική εμφάνιση.

Προσοχή, όμως, καλό θα ήταν να επιλέξτε ένα από τα τρία αντί να χρησιμοποιήσετε και τα τρία μοτίβα για να αποφύγετε να φαίνεται η κουζίνα σας υπερφορτωμένη. Σκεφτείτε καλά και επιλέξτε με σύνεση τα στοιχεία που θα χρησιμοποιήσετε. Τα γεωμετρικά στοιχεία για παράδειγμα θα δώσουν μια πιο μοντέρνα εμφάνιση, τα μωσαϊκά θα θυμίζουν κάτι από ισπανικό ή μαυριτανικό θέμα, ενώ τα floral μοτίβα είναι πιο παραδοσιακά και θα χρησιμεύσουν ως ένας εύκολος τρόπος για να κάνουν το χώρο που θα τα τοποθετήσετε επίκεντρο του ενδιαφέροντος του δωματίου.

Το κλειδί για μια κουζίνα μεσογειακού στιλ είναι να χρησιμοποιεί όλα τα χαρακτηριστικά της που θα συμβάλλουν σε μια ολοκληρωμένη αισθητική στο συνολικό της σχεδιασμό. Η παλέτα του μεσογειακού στιλ συμπληρώνεται ιδανικά με ζεστές και μεταλλικές αποχρώσεις, οπότε γιατί να μην προσθέσετε λίγα ρουστίκ στοιχεία όπως φωτιστικά σε χάλκινες αποχρώσεις στην κουζίνα σας; Επιλέξτε χάλκινες ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και σε άλλα αξεσουάρ της κουζίνας σας για να φέρετε αυτή την τάση στο δωμάτιο.

Σε αντίθεση με τις πιο σύγχρονες κουζίνες που χαρακτηριστικό τους είναι συνήθως το χρώμιο και το ακρυλικό , η μεσογειακή κουζίνα χρησιμοποιεί έντονα φυσικά υλικά. Το ξύλο, ο γρανίτης και το μάρμαρο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλη την κουζίνα, είτε στο πάτωμα, είτε σε πάγκους και σε ντουλάπια, ώστε να έχει αυτή την vintage ατμόσφαιρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποτυπώσει σωστά τα κύρια χαρακτηριστικά του μεσογειακού στιλ στο δωμάτιο και να είστε προσεκτικοί με τις πινελιές που προσθέτετε για να έχετε μια ομοιόμορφη αισθητική , και η κουζίνα σας σύντομα θα έχει μια χαλαρή και ρουστίκ εμφάνιση όπου θα νιώθετε πως είναι πάντα καλοκαίρι.