Πώς να ανανεώσετε εύκολα και γρήγορα την κουζίνα σας. Μια πραγματική ιστορία…

Όλες οι ευχάριστες ανακαινίσεις κουζίνας είναι ίδιες και ζουν κυρίως στα όνειρά μας. “Ο υπάρχων χώρος είναι στενός και συνήθως έρχεται με περιορισμούς”, δήλωσε ο Sami Haxhija, εργολάβος στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας τις δυσκολίες. “Έχετε ακίνητους και μη διαχωρισμένους τοίχους, σωλήνες, αγωγούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικές εργασίες που συχνά πρέπει να μεταφερθούν και να αναβαθμιστούν σύμφωνα με νέες προδιαγραφές ασφαλείας”.

«Πριν από μια δεκαετία, όταν αγόρασα ένα διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη, νόμιζα ότι ήξερα όλους τους κανόνες για την σωστή ανακαίνιση κουζίνας αλλά τελικά έκανα λάθος. Τελικά, η δουλειά περιλάμβανε τρείς εργολάβους και πολλά λάθη! Με τη βοήθεια των ειδικών τελικά κατάφερα να μάθω μερικά πράγματα κατά τη διάρκεια των εξαντλητικών προσπαθειών για ανανέωση!»

Μη το κάνετε μόνοι σας

Όταν ο πρώτος μου εργολάβος με οδήγησε σε ένα διαμέρισμα που είπε ότι ήταν υπεύθυνος για την ανακαίνιση, ο ιδιοκτήτης δεν ήταν παρών. “Δείτε τουλάχιστον τρία ή τέσσερα παραδείγματα του έργου ενός εργολάβου που θα τον προσλάβετε συγκεκριμένα, ειδικά όταν ο ιδιοκτήτης είναι στο σπίτι”, συνέστησε ο κ. Haxhija. “Αν κάνετε μια κουζίνα και σας δείχνει μόνο μπάνιο, αυτό είναι μια ανησυχία. “Εάν λέει ότι οι ιδιοκτήτες είναι μακριά ή δεν είναι διαθέσιμοι για να μιλήσουν, αυτό είναι διαφορετικό”.

Μια υπογεγραμμένη σύμβαση δεν αρκεί

Ο Nate Berkus, σχεδιαστής εσωτερικών χώρων και συγγραφέας, συνιστά να ζητήσετε από τον ανάδοχο μια λίστα με “κάθε απόφαση που θα χρειαστεί να κάνετε, τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας των πωλητών, ηλεκτρολόγου και υδραυλικού που θα χρησιμοποιήσουν. Θα πρέπει επίσης να ζητήσετε ένα χρονοδιάγραμμα, το χρονοδιάγραμμα και τη λίστα των στοιχείων που δεν θα επιτρέπονται στο κτίριο σας.

Μην ξεχνάτε τα δείγματα των προϊόντων

Πάρτε δείγματα στο σπίτι σας, από όλα όσα έχετε παραγγείλει από συγκεκριμένες παρτίδες ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι αυτά που επιλέγετε, ταιριάζουν.

Προσέξτε την μάρκα της κάθε συσκευής

Επιλέξτε συσκευές της ίδιας εταιρείας καθώς με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε μία οπτική ομοιομορφία. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τουλάχιστον μην αγοράζετε συσκευές που ανήκουν σε τελείως διαφορετικό στυλ μεταξύ τους.

Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές που επιλέγετε είναι κανονικού μεγέθους

Εάν για παράδειγμα χτίσετε ένα χώρο για πολύ λεπτό ψυγείο και μετά από κάποια χρόνια η συσκευή χαλάσει, τότε θα δυσκολευτείτε να βρείτε συσκευή ίδιου μεγέθους για να την αντικαταστήσετε εύκολα.

Μάθετε ποιος εγκαθιστά τα ντουλάπια

Η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει από έναν εκπρόσωπο του κατασκευαστή, είτε πρόκειται για κάποιον μίας εταιρείας, είτε για έναν εργάτη που εργάζεται στον εργολάβο του οποίου είχατε την ευκαιρία να δείτε, την εργασία του.

Κανείς δεν θα είναι παθιασμένος με το έργο σας όπως εσείς

Να είστε πάντα πολύ συγκεκριμένοι με αυτό που θέλετε και να επιμένετε. Βεβαιωθείτε ότι το όραμα σας εκτελείτε σωστά γιατί… εσείς θα χρησιμοποιήσετε τον χώρο και τα έπιπλα κουζίνας!