Πώς η μαγειρική με τον σύντροφό σας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη σχέση σας!

Πόσο συχνά μαγειρεύετε εσείς και ο σύντροφός σας μαζί στην κουζίνα σας ; Κάθε λίγες μέρες; Ίσως μια φορά την εβδομάδα; Μόνο μια φορά το μήνα; Ποτέ?
Αν η απάντησή σας είναι αυτή η τελευταία, τότε δεν πειράζει. Δεν είμαστε όλοι έμπειροι σεφ και μπορεί απλώς ο σύντροφός σας να είναι καλύτερος στη μαγειρική από εσάς. Εξάλλου, το πλύσιμο των πιάτων μετά είναι μια δίκαιη (και αναμφισβήτητα ευκολότερη) ανταλλαγή.

Παρόλα αυτά πολλές έρευνες έχουν δείξει πως το να μαγειρεύει ένα ζευγάρι μαζί μπορεί να έχει πολλά οφέλη για τη σχέση του. Πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι λειτουργούν καλά ως ομάδα όταν μαγειρεύουν μαζί. Επιπλέον, όπως επισημαίνουν ότι τους δίνει την ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί μετά την ολοκλήρωση της εργάσιμης ημέρας.

Οι ερωτηθέντες λένε επίσης ότι το βρίσκουν χαλαρωτικό και διασκεδαστικό όταν μαγειρεύουν μαζί, υπογραμμίζοντας πώς είναι κάτι που τους φέρνει πολύ πιο κοντά χάρη στην ευκαιρία να βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον. Ίσως το πιο σημαντικό είναι πως βοηθά στη βελτίωση της επικοινωνίας τους ως ζευγάρι. Οι άνθρωποι δήλωσαν ότι το μαγείρεμα μαζί βοήθησε ακόμη και στη δημιουργία πολλών όμορφων αναμνήσεων.

Τι όφελος αποφέρει το μαγείρεμα με τον σύντροφό σας στο σπίτι;

Στις πολυάσχολες ζωές μας, μπορεί να βλέπουμε το μαγείρεμα ως αγγαρεία και ίσως να είναι πιο εύκολο για ένα ζευγάρι να μην τρώει μαζί. Η μαγειρική ως ζευγάρι μετατρέπει μια απαραίτητη αγγαρεία σε ποιοτικό χρόνο. Στην ουσία, το καθιστά λιγότερο αγγαρεία και περισσότερο διασκεδαστική δραστηριότητα με εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Το μαγείρεμα με τον σύντροφό σας βελτιώνει τις επικοινωνιακές δεξιότητες μέσα και έξω από την κουζίνα!

Το να είστε οργανωμένοι για να δημιουργήσετε ένα ωραίο φαγητό θα απαιτήσει από εσάς να επικοινωνήσετε τι πρέπει να γίνει, πώς, από ποιον και πότε. Αν το κάνετε αυτό με επιτυχία στην κουζίνα ακούγοντας ο ένας τον άλλον, αναπόφευκτα θα αναπτύξετε αυτή την ικανότητά σας και σε άλλους τομείς της ζωής σας.

Βελτιώνεται η ομαδική εργασία μεταξύ των συζύγων όταν μαγειρεύουν μαζί.

Οποιαδήποτε κοινή δραστηριότητα δημιουργεί ομαδική εργασία και η κουζίνα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να το κάνετε αυτό, επειδή ένα υπέροχο γεύμα είναι ένα αποτέλεσμα για το οποίο έχετε κοπιάσει και οι δύο. Τόσο η διαδικασία όσο και το αποτέλεσμα δρα θετικά στην ικανότητα του ζευγαριού να συνεργάζεται.

Μπορεί το μαγείρεμα στο σπίτι να βελτιώσει τη σχέση σας μακροπρόθεσμα;

Οποιοσδήποτε ποιοτικός χρόνος που περνάτε μαζί θα σας βοηθήσει να χτίσετε τη σχέση σας. Καθώς μεγαλώνει η αυτοπεποίθησή σας στο μαγείρεμα μαζί, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να συζητάτε για άλλα θέματα ενώ μαγειρεύετε. Η επικοινωνία, άλλωστε, είναι το κλειδί για κάθε καλή σχέση.

Πιστεύεις ότι μπορείς να καταλάβεις καλύτερα τον σύντροφό σου αν μαγειρέψεις μαζί του;

Κάνοντας οποιαδήποτε εργασία μαζί σας βοηθά να μάθετε για τον σύντροφό σας. Πώς λειτουργεί και σκέφτεται. Εάν είστε προετοιμασμένοι να ακούσετε, να παρατηρήσετε και να κάνετε ερωτήσεις με γνήσια επιθυμία να ακούσετε τις απαντήσεις, σύντομα θα διαπιστώσετε ότι καταλαβαίνετε πολύ καλύτερα τον άλλον σας.

Πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να αναθέσετε σε κάθε άτομο διαφορετική δουλειά όταν μαγειρεύετε μαζί;

Να είστε σαφείς σχετικά με το ποιος θα κάνει τι. Όταν ο καθένας γνωρίζει τις αρμοδιότητές του τα πάντα λειτουργούν πιο ομαλά. Μπορείτε όμως να αλλάζετε αρμοδιότητες με το σύντροφό σας για ποικιλία αλλά και για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας. Φυσικά, εάν και οι δύο συμφωνείτε να επιμένετε στις ίδιες εργασίες κάθε φορά επειδή αυτή είναι η προτίμησή σας, τότε δεν πειράζει. Αλλά αν ένα άτομο πάντα κάνει το καθάρισμα της κουζίνας και δεν του αρέσει αυτό, ίσως φέρει προβλήματα στη σχέση!

Ποια είδη φαγητών μπορεί να είναι διασκεδαστικό να μαγειρεύετε μαζί;

Πάντα να αναζητάτε συνταγές εύκολες όπου δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να γίνουν. Τα πιάτα με ζυμαρικά, τα fajitas και το να φτιάχνετε τις δικές σας πίτσες από το μηδέν είναι ωραίες ιδέες για να δουλέψετε μαζί, επιτρέποντάς σας να δείτε γρήγορα τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας ενώ κάνετε το μαγείρεμα ελκυστικό και διασκεδαστικό!
Είναι σαφές ότι μπορείτε να κερδίσετε πολλά από το μαγείρεμα μαζί στην κουζίνα. Κάνοντας οτιδήποτε επιτρέπει σε εσάς και τον σύντροφό σας να κάνετε παρέα μαζί, ακόμα κι αν είναι λίγο αγγαρεία, μπορεί να γίνει πολύ πιο διασκεδαστικό αν συνεργαστείτε για να το αντιμετωπίσετε μαζί.

 

Γραφτείτε στο Newsletter μας