Ποιες καρέκλες θα επιλέξετε για την κουζίνα;

Για πρακτική και σχεδιασμένη κουζίνα το σημαντικό είναι να οργανώσετε το δωμάτιό σας καλά. Το ψυγείο, τα ντουλάπια, τα τραπέζια, και οι καρέκλες πρέπει να σχηματίζουν ένα σύνολο, σύμφωνα με την ατμόσφαιρα του χώρου σας. Τι καταλαμβάνει όμως τον περισσότερο χώρο; Οι καρέκλες!

Παρακάτω ακολουθούν μερικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε τον εαυτό σας όταν επιλέγετε τις ιδανικές καρέκλες για την κουζίνα σας!

Ποιο είναι το στυλ της κουζίνας σας;

Φυσικά η πρώτη ερώτηση που πρέπει να αναρωτηθείτε πριν μάθετε ποιες καρέκλες θα διαλέξετε για την κουζίνα σας είναι να αναρωτηθείτε ποιο είναι το στυλ της κουζίνας σας. Ρετρό, σκανδιναβικό, εξοχικό, pop, βιομηχανικό, μπαρόκ. Κάθε στυλ κουζίνας έχει και την ανάλογη πρόταση για τις καρέκλες σας! Μεταλλικές καρέκλες τύπου εργαστηρίου για vintage κουζίνες γραφικές και καλαίσθητες καρέκλες σε σύγχρονα υλικά για μία κουζίνα υψηλών προδιαγραφών.

Προφανώς τίποτα δεν απαιτεί από εσάς να ταιριάξετε τις καρέκλες της κουζίνας σας με τη γενική ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Παρόλα αυτά με αναντιστοιχίες θα φέρετε ένα άγγιγμα της πρωτοτυπίας!

Για τα χρώματα μπορείτε να επιλέξετε  ένα σκανδιναβικό μοντέλο καρέκλας κουζίνας, με ανοιχτόχρωμη ξύλινη βάση και ύφασμα που θα επιλέξετε σε κίτρινο, ροζ, μπλε και γκρι για να ” φωτίσετε” ολόκληρο τον χώρο!

Ποιο κάλυμμα να επιλέξετε για τις καρέκλες της κουζίνας σας;

Το κάλυμμα είναι πολύ σημαντικό κριτήριο κατά την επιλογή καρέκλας κουζίνας, επειδή έχει άμεσο αντίκτυπο στην άνεση των καρεκλών.

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι το δέρμα και το ύφασμα ως υλικά είναι επίσης τα πιο εύθραυστα και λιγότερο εύκολα στη συντήρηση. Έτσι όταν μαγειρεύετε, ή αν θέλετε να ψήνετετε λαχταριστές λιχουδιές μαζί με τα παιδιά σας, ή εάν έχετε κατοικίδια ζώα προσέξτε τις δερμάτινες και υφασμάτινες καρέκλες καθώς θα λεκιάζουν ή θα υποστούν ζημιά πιθανώς γρηγορότερα από τις καρέκλες από ξύλο μέταλλο πολυπροπυλένιο ή πολυανθρακικό.

Γιατί είναι τόσο σημαντική σε διάφορα στυλ;

Εάν οι τετράποδες καρέκλες υπήρξαν εδώ και καιρό αναφορά στον κόσμο των καρεκλών κουζίνας, τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε! Ο σχεδιασμός των ποδιών της καρέκλας κουζίνας έχει αλλάξει πολύ και σήμερα έχετε την επιλογή μεταξύ.

  • Η τρίποδη καρέκλα ένα υπέροχο κλασικό, το οποίο προσφέρει καλή σταθερότητα ειδικά αν έχετε παιδιά και το οποίο επιτρέπει την εύκολη διέλευση της ηλεκτρικής σκούπας ή της σφουγγαρίστρας.
  • Η καρέκλα cross base, ο σχεδιασμός και η αισθητική την κάνουν πολύ δημοφιλείς, καθώς προσφέρει επίσης καλή σταθερότητα.
  • Η καρέκλα βάσεις έλκηθρο η οποία καθιστά τον καθαρισμό της κουζίνας πολύ εύκολο.
  • Η καρέκλα με περιστρεφόμενο κεντρικό πόδι, είναι ιδανική καθώς παρέχει καλή σταθερότητα για τους ενήλικες, αλλά πολύ λιγότερο για τα παιδιά.

Όσον αφορά το υλικό της βάσης των καρεκλών της κουζίνας σας, το ξύλο είναι το λιγότερο ανθεκτικό στις κρούσεις, το πολυανθρακικό και το πολυπροπυλένιο είναι τα ισχυρότερα.

Έχετε μικρή ή μεγάλη κουζίνα;

Εάν είστε αρκετά τυχεροί που έχετε μία μεγάλη κουζίνα, μία συμβουλή: απολαύστε τις καρέκλες που σας αρέσουν! Μεγάλες επιβλητικές καρέκλες, καρέκλες με μπράτσα, καρέκλες με ψηλή πλάτη. Επιτρέπονται όλα τα γούστα!

Εάν έχετε μικρότερο δωμάτιο για να μη περιορίσετε τον χώρο, επιλέξτε αντ’ αυτού, καρέκλες που είναι υψηλότερες από αυτές που είναι μεγάλες, ή σύγχρονα μοντέλα με νηφάλιες γραμμές και χωρίς υπερβολικά υλικά για μία έξυπνη τοποθέτηση…

Όσον αφορά τον αριθμό των καρεκλών της κουζίνας σας, όλα εξαρτώνται από το μέγεθος του τραπεζιού σας.

Γραφτείτε στο Newsletter μας