Ποια χρώματα συνδυάζονται για τους τοίχους της ξύλινης κουζίνας σας

Το ξύλο ως υλικό θα είναι εκ των πρωταγωνιστών στον χώρο της κουζίνας, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο ποια χρώματα θα ταιριάζουν με τα έπιπλά σας. Σημειώστε ότι το ξύλο  προσφέρει μεγάλη ελευθερία και ότι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε φυσικά χρώματα.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εμπνευστείτε!

Φυσικά χρώματα στην ξύλινη κουζίνα

Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό, οπότε μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με φυσικά χρώματα! Αυτό είναι καλό, είναι πολύ μοντέρνο και διαχρονικό ταυτόχρονα. Εάν πρόκειται για μία ξύλινη κουζίνα για τη διάταξη του νέου σπιτιού κάνετε τη σωστή επιλογή.

Για ένα σκανδιναβικό πνεύμα θα ποντάρετε σε λευκό στους τοίχους αλλά και σε αξεσουάρ και έπιπλα όπως το τραπέζι. Το λευκό ταιριάζει πολύ καλά με ανοιχτόχρωμο ξύλο. ( πεύκο, βελανιδιά, κλπ) .

Σημειώστε ότι μπορείτε  να επιλέξετε χρώματα όπως μπεζ, γκρι ή ακόμα και το καφέ που θα “χαρίσουν” στην κουζίνα μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιήστε αυτά τα χρώματα ακόμα και στα τραπεζομάντηλα. Η κουζίνα σας θα αποκτήσει zen περιβάλλον! Μην διστάσετε να τονίσετε το αποτέλεσμα, εγκαθιστώντας πήλινες γλάστρες με φυτά κατάλληλα για τον χώρο της κουζίνας.

Για μία αυθεντική και κομψή κουζίνα, μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το ξύλο με το μαύρο. Πράγματι, το μαύρο χρώμα θα αναδείξει τις αποχρώσεις του ξύλου, και θα δώσει στην κουζίνα μία πολύ δυναμική εμφάνιση. Και πάλι, μην διστάσετε να βάψετε έναν τοίχο. Εμπνευστείτε από το βιομηχανικό στυλ, για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε ένα μείγμα υλικού μεταξύ ξύλου και ακατέργαστου μετάλλου.

Εάν επιλέξετε μία φυσική διακόσμηση για την κουζίνα σας, είναι απαραίτητο να έχετε διακοσμητικά στοιχεία που να ξεχωρίζουν οπτικά. Πράγματι, εάν χρησιμοποιείτε μόνο αποχρώσεις κοντά στο ξύλο, η κουζίνα σας θα φαίνεται λίγο πιο “μονότονη”.

Κατάλληλος φωτισμός

Χρησιμοποιήστε λοιπόν το κατάλληλο φωτισμό ή ακόμα και τα επίσημα σκεύη της κουζίνας σας για να προσθέσετε μερικές πινελιές χρώματος και φωτός.

Αν θέλετε χρώματα, ξέρετε ότι είναι επίσης δυνατό όταν έχετε ξύλινη κουζίνα. Πράγματι, η ζέστη όψη του ξύλου πηγαίνει αρκετά καλά με πολύ ζεστά χρώματα όπως το κόκκινο! Μπορείτε να επιλέξετε να βάψετε ένα τοίχο, η ολόκληρη την κουζίνα.

Χρώματα οικιακών συσκευών

Μικρές οικιακές συσκευές (βραστήρας, καφετιέρα, τοστιέρα) διατίθενται όλο και περισσότερο σε πολύχρωμες εκδόσεις, γιατί να μην τα συνδυάσετε και να τα παρουσιάσετε σωστά;

Σημειώστε ότι το πορτοκαλί, το κίτρινο, αλλά και το πράσινο θα εναρμονιστεί με το ξύλο. Εάν επιλέξετε το πράσινο, μπορείτε να φέρετε μία πολύ φυσική ατμόσφαιρα. Επίσης μην διστάσετε να τονίσετε αυτή την έμπνευση από τη φύση, εγκαθιστώντας πράσινα φυτά στην κουζίνα. Αντίθετα για μία πιο νεανική πτυχή, θα είναι απαραίτητο να επενδύσετε σε ένα πιο δυναμικό και ευχάριστο χρώμα, το κίτρινο και το πορτοκαλί, θα δώσει μία αίσθηση ευεξίας και δυναμικότητας στο χώρο της κουζίνας σας.

Συμπερασματικά

Το ξύλο ως φυσικό υλικό θεωρείται ο απόλυτος σύμμαχος, για την αναβάθμιση, την ανακαίνιση, αλλά ακόμη και την κατασκευή μιας νέας κουζίνας, που θα ταιριάξει με τους περισσότερους διαθέσιμους χρωματικούς συνδυασμούς, ταυτόχρονα θα “αγκαλιάσει” αντίστοιχα φυσικά υλικά, όπως η πέτρα και το μάρμαρο, κ.α προσφέροντας στην καθημερινότητα σας ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον.

Γραφτείτε στο Newsletter μας