Ποια πλακάκια πρέπει να επιλέξω για την κουζίνα μου;

Ποια πλακάκια πρέπει να επιλέξω για την κουζίνα μου;

Το πλακάκι είναι ένα κάλυμμα που ταιριάζει απόλυτα στη διάταξη της κουζίνας.
Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την επιλογή των πλακιδίων που θα την συνθέσουν και θα την ολοκληρωσουν με εντυπωσιακό τρόπο.

Η κουζίνα, είναι ένα δωμάτιο όπου τα πλακάκια είναι ο βασιλιάς!

Στην κουζίνα τα πλακάκια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ως επένδυση δαπέδου όσο και ως επικάλυψη τοίχου.
Όταν χρησιμοποιείται σε τοίχους, τα πλακάκια μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη.
Είναι όντως ιδανικό για να αντέχει στις καθημερινές φθορές της κουζίνας όπως:
πιτσιλιές τροφίμων, λεκέδες, κομμάτια λίπους, κ.λπ.
Στο έδαφος είναι μία επίστρωση που είναι επίσης πολύ εύκολο στη συντήρηση. Το πλακάκι προτιμάται σε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού για την πρακτικότητα και την ευκολία στον καθαρισμό του.

Πώς να επιλέξετε το πλακίδιο του τοίχου σας

Τα πλακίδια τοίχου είναι συχνά παρόντα στο επίπεδό τους splashback. (Προστατευτική επένδυση τοίχου) Τα πλακάκια τοίχου υπόκεινται σε διάφορους περιορισμούς οι οποίοι επηρεάζουν την επιλογή του κατάλληλου πλακιδίου τοίχου. Όταν το πλακίδιο τοίχου βρίσκεται κοντά στο νεροχύτη, υπόκειται μόνο στην παρουσία νερού. Πίσω από τις πλάκες μαγειρέματος, τα πλακίδια δέχονται κομματάκια λίπους και άλλων τροφίμων.

Ιδανικές επιλογές…

Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε πλακάκια τοίχου που ταιριάζουν απόλυτα με το δάπεδο σας. Αυτή είναι μία λύση αν σας αρέσουν οι μινιμαλιστική εσωτερικοί χώροι. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα πολύχρωμο ή πρωτότυπο πλακάκι.

Γενικά τα πλακίδια τοίχου μπορούν να αλλάξουν ευκολότερα από τα πλακάκια δαπέδου. Μπορείτε λοιπόν τολμήσετε να είστε πιο εκκεντρικοί. Υπάρχουν επίσης λύσεις όπως αυτοκόλλητα για την κάλυψη πλακιδίων τοίχου που δεν σας αρέσουν πλέον, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε καμιά εργασία και επιπλέον έξοδα.

Ποια κριτήρια πρέπει να ληφθούν υπόψη για πλακάκια στην κουζίνα;

Η κουζίνα είναι ένας πολυσύχναστος χώρος, τα “περάσματα” είναι συχνά από εκεί. Το πλακάκι είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό που αντιστέκεται τέλεια στην φθορά του χρόνου και στα πολλά “περάσματα”

Τα πλακάκια κουζίνας είναι επίσης ανθεκτικά σε βαριά αντικείμενα που πέφτουν. Ωστόσο, προτιμούμε πλακάκια που είναι γνωστά για την αντοχή τους όπως πορσελάνη και κεραμικά που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε αυτό το χώρο του σπιτιού.

Επίσης καθαρίζεται εύκολα, και είναι αρκετά ανθεκτικό στην επαναλαμβανόμενη χρήση.

Ποια πλακάκια να επιλέξετε για ανοιχτή κουζίνα;

Η ανοιχτή κουζίνα είναι όλο και πιο συχνή. “Έφυγαν” οι μέρες που η κουζίνα ήταν ένα ξεχωριστό δωμάτιο που βρίσκεται μακριά από τα “γεγονότα του σαλονιού” – οικογένειας κατά την προετοιμασία των γευμάτων!

Από τώρα και στο εξής η κουζίνα είναι ανοιχτή στο σαλόνι και ταιριάζει απόλυτα στην καθημερινή ζωή. Σε περίπτωση ανοιχτής κουζίνας συνιστάται να επιλέξετε το ίδιο πλακάκι με αυτού του καθιστικού για να διασφαλίσετε την αρμονία στο δωμάτιο. Εάν δεν έχετε επιλέξει πλακάκια στο σαλόνι μπορείτε να δημιουργήσετε διαχωρισμούς στην ανοιχτή κουζίνα επιλέγοντας αντίθεση με τα υπόλοιπα πλακάκια στο σπίτι.

Πλακάκια τσιμέντου, χρωματιστά πλακάκια, πηγαίνουν υπέροχα με το παρκέ.

Συμπερασματικά

Σήμερα μπορείτε να ανακαλύψετε όμορφα πλακάκια που μιμούνται τέλεια το μάρμαρο, ξύλο, πέτρα, ακόμη και πλακάκια τσιμέντου.

Οι επιλογές είναι αμέτρητες, σημασία έχει να βάλετε το προσωπικό σας γούστο και να δημιουργήσετε έναν υπέροχο χώρο με υψηλά επίπεδα υγιεινής και λειτουργικότητας!

Γραφτείτε στο Newsletter μας