Πιο μέταλλο να επιλέξετε για πάγκο εργασίας στο χώρο της κουζίνας. 

Πιο μέταλλο να επιλέξετε για πάγκο εργασίας στο χώρο της κουζίνας. 

Σε ανοξείδωτο ατσάλι, χαλκό, ψευδάργυρο ή ακόμη και κασσίτερο.

Η επιφάνεια εργασίας είναι διακοσμημένη με μέταλλο για να δώσει  λειτουργικότητα και αισθητική στην κουζίνα σας.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην κουζίνα σας.

Ποια μέταλλα χρησιμοποιούνται για την επιφάνεια εργασίας;

Ανοξείδωτος χάλυβας είναι το πιο διαδεδομένο μέταλλο για πάγκους εργασίας, είτε επαγγελματικές είτε προσωπικές κουζίνες. Είναι ένα υλικό που εκτιμάται ιδιαίτερα για την σχετικά εύκολη συντήρηση του, υπό την προϋπόθεση ότι είστε εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες και τα κατάλληλα προϊόντα, αλλά και για την υγιεινή του πλευρά. Ο ανοξείδωτος χάλυβας έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε αυτό το χώρο του σπιτιού. Είναι επίσης πολύ ανθεκτικό στη θερμότητα.

Πολλά μέταλλα επίσης επιστρέφουν τα τελευταία χρόνια στις κουζίνες, ειδικά για την ρετρό τους πλευρά. Αυτό ισχύει για ψευδάργυρο, κασσίτερο και χαλκό.

Η επιφάνεια εργασίας ψευδαργύρου φέρνει την απόλυτη γοητεία των παρισινών bistro στην κουζίνα σας.

Ιδανικό για όσους θέλουν να φέρουν μία ρετρό πινελιά στο εσωτερικό του σπιτιού.

Ευγενέστερο από το ψευδάργυρο, ο κασσίτερος χρησιμοποιήθηκε στις παρισινές μπρασερί. Φέρνει μία φιλική και κομψή πινέλα στην κουζίνα σας. Αυτό το εξαιρετικό μέταλλο είναι γενικά προσαρμοσμένο για να μετατραπεί σε επιφάνεια εργασίας.

Η επιφάνεια του χαλκού είναι φωτεινή και πολύ μοντέρνα. Χρησιμοποιείται εύκολα σε μία βιομηχανική κουζίνα για να μειώσει την πολύ σκοτεινή πλευρά ή σε μία κουζίνα στο εξοχικό. Είναι πολύ ανθεκτικό μέταλλο, είτε πρόκειται για γρατζουνιές είτε για θέρμανση.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του μεταλλικού πάγκου

Οπως το ξύλο, το μέταλλο είναι υλικό που αναπτύσσει μία πατίνα με την πάροδο του χρόνου. Ειδικά επειδή χρησιμοποιείται συχνά στην κουζίνα. Υπόκειται σε γρατζουνιές, κρούσεις και οξείδωση. Συνίσταται επομένως να τα διατηρείτε πολύ τακτικά με κατάλληλα προϊόντα. Τις περισσότερες φορές, ένα απλό σκούπισμα ενός υφάσματος με σαπουνόνερο είναι αρκετό για να του δώσει την απαραίτητη λάμψη.

Προκειμένου να πληρούνται τα πρότυπα τροφίμων, συνιστάται να το καλύπτετε με ένα συγκεκριμένο βερνίκι. Ακόμα και αν θέλετε να το χρησιμοποιείτε σε μία ερασιτεχνική κουζίνα.

Από όλα τα μέταλλα το κασσίτερο είναι το πιο εύθραυστο και αυτό που απαιτεί τη μεγαλύτερη συντήρηση. Δεν έχει μεγάλη αντοχή στην υψηλή θερμοκρασία και οξειδώνεται εύκολα αν δεν το φροντίζετε σε καθημερινή βάση.

Πώς να καθαρίσετε μία επιφάνεια εργασίας από ανοξείδωτο χάλυβα

Ο καθαρισμός μιας επιφάνειας εργασίας από ανοξείδωτο ατσάλι είναι αρκετά απλός. Μπορείτε απλά να το καθαρίσετε με σαπουνόνερο χρησιμοποιώντας το πράσινο σαπούνι π.χ.

Είναι μία κατάλληλη λύση για λιπαντικούς λεκέδες και τακτική συντήρηση του πάγκου εργασίας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται συνήθως στο νοικοκυριό.

Τέλος ένα άλλο κατάλληλο προϊόν είναι η μαγειρική σόδα. Και πάλι, είναι ένα φυσικό προϊόν που συνιστούμε τακτικά.

Πώς να καθαρίσετε την επιφάνεια εργασίας ψευδαργύρου.

Ο ψευδάργυρος απαιτεί πιο τακτική συντήρηση από το ανοξείδωτο ατσάλι.

Είναι ένα υλικό που λεκιάζει αρκετά εύκολα και μπορεί να οξειδωθεί αν δεν συντηρηθεί σωστά. Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά την επιφάνεια εργασίας σας με ένα μείγμα σαπουνιού νερού. Και για να το κάνει να λάμψει χρησιμοποιήστε προϊόντα για ασημικά!