Παλιές τάσεις που επιστρέφουν δυναμικά στο χώρο της κουζίνας

Καθώς τα χρόνια περνούν ορισμένες τάσεις δεν χάνονται οριστικά από το προσκήνιο,έρχονται και φεύγουν σαν τις εποχές καθώς άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους με ιδέες, λύσεις και προτάσεις που πάντα θα αναζητούν όσοι τις γνώρισαν και όσοι θα τις επιλέξουν για πρώτη φορά. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες από τις τάσεις που επιστρέφουν δυναμικά και που προσφέρουν μια μοναδική αισθητική και ανανέωση στο χώρο της σύγχρονης κουζίνας.

Χρωματιστά ντουλάπια

Μόνο ένας ζωγράφος θα μπορούσε να εμπνευστεί από την πληθώρα των συνδυασμών στα χρώματα που μπορεί να βαφτούν τα ντουλάπια- έπιπλα προσφέροντας ένα “αισιόδοξο φως” στον επιβαρυμένο από την καθημερινή χρήση χώρο της κουζίνας.Χρώματα που ακτινοβολούν και προδιαθέτουν ευχάριστα τους καλεσμένους και τους ιδιοκτήτες απολαμβάνοντας ένα κυριακάτικο πρωινό η την προετοιμασία του γεύματος της ημέρας.

Μεταλλικά στοιχεία

Χαλκός παντού!Οχι δεν θα επιστρέψουμε στην εποχή του χαλκού, ούτε καν στο περασμένο αιώνα, σίγουρα όμως η τοποθέτηση μιας χάλκινης βρύσης στην νησίδα της κουζίνας, σε συνδυασμό με τις μεταλλικές καρέκλες που φέρουν στοιχεία φθοράς(τεχνητή)που έχει “δημιουργηθεί” από τον κατασκευαστή με σκοπό το “πέρασμα του χρόνου” και την αισθητική αποτύπωση του στα υλικά δίνοντας ένα βιομηχανικό στυλ στο χώρο.

Μαρμάρινοι πάγκοι

Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του υλικού, η πολυτέλεια και η λάμψη και η αντοχή του στο χρόνο, δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο.Σε κάθε εποχή το μάρμαρο ως υλικό θα ακτινοβολεί και θα κυριαρχεί,η επιλογή του είναι ζήτημα υψηλής αισθητικής και ποιότητας.

“Ασπρη σαν το χιόνι”

“Ντύνοντας στα λευκά” τον χώρο της κουζίνας από τα ντουλάπια,το τραπέζι τις ξύλινες επιφάνειες, τα παράθυρα τις πόρτες,κ.α προσφέροντας μία “κλασική ομορφιά” χωρίς υπερβολές και με μία επιπλέον αίσθηση του αγνού,καθαρού φωτεινού χρώματος.

Χρωματιστές ταπετσαρίες

Στο τραπέζι στον τοίχο της κουζίνας,όπου την τοποθετήσετε οι έντονοι χρωματισμοί,τα περίτεχνα σχέδια, μπορώ να δώσουν χωρίς κόστος την φινέτσα και την αισθητική περασμένων δεκαετιών.

Κουρτίνα στον πάγκο της κουζίνας

Είτε πρόκειται για την εξοχική κατοικία είτε για την κύρια κατοικία στις περασμένες δεκαετίες η κουρτίνα στον πάγκο της κουζίνας αποτελούσε μία διακριτική επένδυση καθώς μπορούσε να κρύψει τυχόν φθορές,και ταυτόχρονα να αναδείξει με τους χρωματισμούς της ένα πιο ουδέτερο χώρο.

Συμπερασματικά

All time classic θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι παλιές τάσεις στο χώρο της διακόσμησης, που δεν “πάνε στον παράδεισο”αλλά επιστρέφουν ξανά και ξανά επιμένοντας να αλλάξουν και να διαμορφώσουν το τοπίο στο χώρο της κουζίνας,με την υψηλή αισθητική και την διαχρονική τους αξία.Επίσης ορισμένες δεκαετίες 80s 90s φαίνεται πως αποπνέουν έναν ρομαντισμό “αναδύοντας” ευχάριστες αναμνήσεις όλων όσων είχαν την ευκαιρία να τις βιώσουν δημιουργώντας ταυτόχρονα μία κουλτούρα,μία φυσική περιέργεια για τους νεότερους που θέλουν να ανακαλύψουν την αισθητική αποτύπωση του χθες παντρεύοντας την με το σύγχρονο.

Γραφτείτε στο Newsletter μας