Οι καλύτερες επιλογές σχεδιασμού κουζίνας σύμφωνα με τις τάσεις της φετινής χρονιάς

Ο χώρος της κουζίνας μπορεί να βελτιώσει την συνολική εικόνα της εσωτερικής διακόσμησης του σπιτιού σας και να προσθέσει προσωπικότητα στο χώρο, ανεξάρτητα από το στυλ του. Εάν προτιμάτε μοντέρνους χώρους και θέλετε να χαλαρώνετε σε μια σύγχρονη κουζίνα, αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ερευνήσετε πρώτα.
Στην σύγχρονη κοινωνία, ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά μιας κουζίνας, είναι τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά τα οποία πρέπει να επιλέγουμε. Μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο. Οι φιλικές προς το περιβάλλον σύγχρονες κουζίνες είναι δημοφιλείς και, σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν ορισμένοι, φαίνονται πολύ ελκυστικές. Τα χαρακτηριστικά που μπορείτε να βρείτε περιλαμβάνουν, πάγκους από ανακυκλωμένο χαρτί, δάπεδο από μπαμπού, φωτισμό LED και ενεργειακά αποδοτικές συσκευές.

Οι μοντέρνες κουζίνες πρέπει να είναι μινιμαλιστικές. Το παλιό ρητό «όσο λιγότερο τόσο καλύτερο» ισχύει και για τις σύγχρονες κουζίνες. Μερικά ανοιχτά ράφια, ένα μοντέρνο κάδρο ή το wall paint είναι επιλογές που μπορούν να χαρίσουν στυλ στην κουζίνα, ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται καθαρό και τακτοποιημένο. Όλα αυτά τα σχεδιαστικά στοιχεία είναι απλά και μοντέρνα ταυτόχρονα.

Οι σύγχρονες κουζίνες φαίνονται πιο ελκυστικές όταν επιλέγονται ουδέτεροι χρωματικοί τόνοι. Εάν θέλετε να προσθέσετε λίγο επιπλέον χρώμα για να αντιπαραβάλλετε τις ουδέτερες αποχρώσεις, είναι ωραίο αρκεί να μην υπερβείτε τα όρια. Είναι καλύτερο να συνδυάσετε δύο φωτεινά χρώματα για να κρατήσετε τις ισορροπίες. Πολλές διαφορετικές αποχρώσεις μπορεί να υπερφορτώσουν τον χώρο.

Μια από τις πιο σύγχρονες τάσεις στον σχεδιασμό κουζίνας, που έχει αποκτήσει γρήγορα δημοτικότητα, είναι η δημιουργία ενιαίου χώρου που συνδυάζει τον χώρο της κουζίνας με το σαλόνι. Αυτό δημιουργεί μια πολύ κοινωνική ατμόσφαιρα, ιδανική για διασκεδαστικές νύχτες με την οικογένεια και τους φίλους. Η «κοινωνική κουζίνα» διαθέτει συχνά μια κεντρική νησίδα, η οποία παρέχει χώρο για την προετοιμασία και το μαγείρεμα του φαγητού, καθώς και μια επιφάνεια για φαγητό ή έναν χώρο όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα κρασί με την παρέα σας.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ένα υλικό που έχει επικρατήσει ως ένα από τα πιο κορυφαία φινιρίσματα στις σύγχρονες κουζίνες και αυτή η τάση πιθανότατα παραμένει με το πέρασμα του χρόνου. Εύκολο στον καθαρισμό, το ανοξείδωτο ατσάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάγκους, ντουλάπια, οπίσθιες πλάκες ακόμη και σε ηλεκτρικές συσκευές (φούρνοι μικροκυμάτων, φούρνοι, νεροχύτες, φρυγανιέρες).

Αν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε μια μοντέρνα κουζίνα, μην ανανεώσετε μόνο τα ντουλάπια και τους πάγκους. Υπάρχουν πολλές σύγχρονες καρέκλες, τραπέζια και άλλα έπιπλα κουζίνας και, μπορείτε να επιλέξετε μέσα από αναρίθμητες επιλογές. Αντί να αγοράζετε παραδοσιακές ή απλές καρέκλες κουζίνας, επιλέξτε σύγχρονα σκαμπό για να ταιριάζουν απόλυτα με την νησίδα. Μικρές πινελιές όπως αυτή μπορούν να κάνουν τον χώρο μοντέρνο και εντυπωσιακό.

Όσοι ενδιαφέρονται για τις σύγχρονες κουζίνες συχνά θέλουν τα σπίτια τους να ταιριάζουν με τον σύγχρονο, εν κινήσει τρόπο ζωής τους. Εάν δεν μαγειρεύετε πολύ, ή ο χρόνος σας είναι περιορισμένος έξυπνες ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα σας εύκολη, ενώ σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις στην διακόσμηση αυτές οι ηλεκτρικές συσκευές αποθηκεύονται με έξυπνο τρόπο, ώστε ο χώρος της κουζίνας σας να φαίνεται πάντα τακτοποιημένος και καθαρός.

Οι σύγχρονες τάσεις κουζίνας μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τον τέλειο σχεδιασμό, οπότε θα έχετε κάποιες ιδέες όταν ήρθε η ώρα να αναδιαμορφώσετε την κουζίνα σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας είναι λειτουργική πάνω απ ‘όλα. Όσον αφορά το σχεδιασμό της κουζίνας, η λειτουργία πάντα ξεπερνά τη όψη. Αυτή η διακοσμητική τάση είναι διαχρονική και δεν φεύγει ποτέ από την μόδα.

Γραφτείτε στο Newsletter μας