Οι 10 κορυφαίες τάσεις του 2023 στο χώρο της κουζίνας!

Είναι αυτονόητο ότι οι τάσεις της κουζίνας αλλάζουν συνεχώς και να είναι αρκετά δύσκολο να ακολουθείτε συνεχώς τα τρέχοντα στιλ.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ανακαινίζετε ολόκληρη την κουζίνα σας κάθε χρόνο, αν θέλετε να παραμείνετε στην μόδα. Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να ενσωματώσετε στοιχεία από τα πιο πρόσφατα σχέδια κουζίνας χωρίς να αλλάξετε την αισθητική της βασικής κουζίνας σας.

Για να σας βοηθήσουμε να προετοιμάσετε την κουζίνα σας για το 2023, ακολουθούν οι 10 κορυφαίες νέες τάσεις κουζίνας που θα κυριαρχήσουν αυτή τη χρονιά.

1. Στρογγυλοί και κυρτοί πάγκοι κουζίνας

Οι πάγκοι της κουζίνας έχουν γίνει το επίκεντρο πολλών διατάξεων κουζίνας. Όχι μόνο είναι εύχρηστα μέρη για αποθήκευση και προετοιμασία φαγητού αλλά είναι χώροι όπου μπορείτε να συναναστραφείτε με άλλους ανθρώπους.

Φαίνεται ότι οι τάσεις της κουζίνας το 2023 θα επικεντρωθούν σε μεγάλο βαθμό σε αυτό, εξαλείφοντας τις αιχμηρές γωνίες στους πάγκους και στρογγυλεύοντας τις άκρες τους για έναν πιο φιλόξενο χώρο όπου περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να κάθονται.

2. Kρυμμένα ντουλάπια

Όλοι γνωρίζουμε πόσο βολικό είναι να έχετε ντουλάπια για την αποθήκευση όλων αυτών των μπαχαρικών και των συστατικών, και τα πιο πρόσφατα σχέδια κουζίνας πρόκειται να τα ανεβάσουν στο επόμενο επίπεδο δημιουργώντας ντουλάπια που συνδυάζονται άψογα με το χώρο της κουζίνας σας.

Κρυφά ντουλάπια, αποθηκευτικοί χώροι που φαίνονται ρηχά ντουλάπια αλλά είναι βαθιά, θα είναι δημοφιλή φέτος, βοηθώντας σας να γίνετε δημιουργικοί με τον τρόπο αποθήκευσης των αντικειμένων ενώ σας επιτρέπουν να αξιοποιήσετε περισσότερο από τον χώρο της κουζίνας σας, ειδικά αν είναι περιορισμένος.

3. Ανάμεικτα μεταλλικά υλικά

Τα μεταλλικά υλικά ήταν πάντα βασικό στοιχείο του μοντέρνου σχεδιασμού κουζίνας και οι τελευταίες τάσεις πρόκειται να συνεχίσουν αυτό ενθαρρύνοντας τους ιδιοκτήτες να προσθέσουν ένα μείγμα από διακριτικά αλλά και κομψά μέταλλα για υλικά ντουλαπιών, χερούλια και αξεσουάρ κουζίνας.

Οι συνδυασμοί από μπρούτζο, ορείχαλκο, χρώμιο και νικέλιο, θεωρούνται κομψοί, αλλά όχι υπερβολικά τολμηροί, μπορούν να δώσουν στην κουζίνα μια ξεχωριστή αίσθηση χωρίς να υπερισχύουν του πάγκου εργασίας και του χρώματος των τοίχων σας.

4. Οργανικά υλικά

Αν και το ξύλο και η πέτρα είχαν πάντα τη θέση τους στα στιλ κουζίνας του παρελθόντος, το 2023 φαίνεται να επαναφέρει αυτά τα αγαπημένα οργανικά υλικά.

Από πάγκους μέχρι ντουλάπια και όλα τα ενδιάμεσα, περιμένετε να δείτε πολύ περισσότερο ξύλο φέτος, καθώς και πάγκους από πέτρα και μάρμαρο.

Η προσθήκη τέτοιων οργανικών υλικών σίγουρα υποδηλώνει μια στροφή προς τη νοοτροπία the less is more και προσφέρουν μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης σε οποιονδήποτε χώρο.

5. Έξυπνη τεχνολογία

Η έξυπνη τεχνολογία είναι εξέχουσα τάση για το σπίτι και η κουζίνα δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Από έξυπνα ψυγεία μέχρι ψυγεία κρασιού με αυτόματη ελεγχόμενη θερμοκρασία, αν μπορείτε να σκεφτείτε μια συσκευή, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει μια «έξυπνη» εκδοχή της.

Φυσικά, η έξυπνη τεχνολογία δεν είναι απαραίτητη για την κουζίνα σας, αλλά σίγουρα θα σας βοηθήσει στο μαγείρεμα και την αποθήκευση των τροφίμων.

6. Φωτισμός

Ο φωτισμός ήταν πάντα σημαντικός, αν και μερικές φορές παραβλέπεται στο σχεδιασμό της κουζίνας, οι νέες τάσεις σίγουρα υπονοούν ότι τα στοιχεία φωτισμού θα είναι στην πρώτη γραμμή φέτος.

Ειδικά ο κρεμαστός φωτισμός έχει τεράστια δημοφιλία και οι πολυέλαιοι μπορεί να επανεμφανιστούν ακόμη και σε σύγχρονες κουζίνες.

7. Οικολογικά υλικά

Η αυξανόμενη τάση προς τη χρήση βιώσιμων, φιλικών προς το περιβάλλον υλικών όπως σε όλες τις βιομηχανίες, έχει επίσης εισχωρήσει στον κόσμο της κουζίνας.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς τάσης του 2023 χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο ξύλο και φελλό στα σχέδιά τους, καθώς και οικολογικά χρώματα και είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν σε ένα ευρύ φάσμα επιφανειών.

Τα δημοφιλή υλικά μπορεί να περιλαμβάνουν το ξύλο, την πέτρα και το μέταλλο, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, αλλά αυτό που θα κάνει αυτά τα υλικά πραγματικά να ξεχωρίζουν είναι αν έχουν ήδη ανακυκλωθεί.

8. Ενιαίες αλλά ξεχωριστές κουζίνες

Τα δωμάτια με ενιαία διαρρύθμιση έχουν αυξηθεί και μειωθεί σε δημοτικότητα με τα χρόνια, αλλά ποτέ δεν εξαφανίστηκαν. Και χάρη στις τάσεις του 2023, πρόκειται να επανέλθουν, αλλά με μια λεπτή διαφορά.

Ενώ οι κουζίνες ανοιχτής διαρρύθμισης του παρελθόντος συχνά συνδυάζονταν άψογα μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού, οι νεότερες χωρίζουν το χώρο με διακριτικά διαχωριστικά, όπως μονάδες αποθήκευσης. Αν και δεν είναι παρεμποδιστικά, ξεκαθαρίζουν πού τελειώνουν το σαλόνι και πού αρχίζει η κουζίνα.

9. Φυσικά πράσινα χρώματα

Καμία λίστα με τις κορυφαίες τάσεις της κουζίνας του 2023 δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να αναφερθεί στις τάσεις των χρωμάτων κουζίνας για το νέο έτος, και με την αύξηση της δημοτικότητας των πράσινων πέρυσι, αυτό το χρώμα είναι πιθανό να είναι ένα φαβορί για το 2023.

Θαυμάζεται για τις καταπραϋντικές του ιδιότητές του και τις γήινες αποχρώσεις του και ταιριάζει με πολλά οργανικά υλικά.

10. Οι λευκές κουζίνες

Το λευκό είναι ένα διαχρονικό και κλασικό χρώμα, και όσον αφορά τα μοντέρνα χρώματα της κουζίνας, το λευκό είναι για άλλη μια φορά στο προσκήνιο.

Μια επιλογή λευκών επιφανειών μπορεί να φωτίσει και να διευρύνει ένα δωμάτιο, συμβάλλοντας στη βελτίωση του συνολικού χώρου με ελάχιστη προσπάθεια.