Οδηγός για την επιλογή κουρτινών για την κουζίνα σας

Σχεδιάζετε αλλαγές στο σχεδιασμό της κουζίνας σας; Οι κουρτίνες κουζίνας είναι μια μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως τον χαρακτήρα και το στυλ της κουζίνας σας.

Πώς να επιλέξετε κουρτίνες κουζίνας – βασικά ζητήματα

Η επιλογή της σωστής κουρτίνας κουζίνας μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Τα καταστήματα προσφέρουν πολλούς διαφορετικούς τύπους κουρτινών σε διαφορετικά σχήματα, μεγέθη, χρώματα και κοψίματα. Συχνά ταιριάζουν με άλλα στοιχεία κουζίνας, όπως κουρτίνες , τραπεζομάντιλα και χαρτοπετσέτες. Είναι ένας απλός τρόπος για να κάνετε την κουζίνα σας να φαίνεται κομψή.

Όταν επιλέγετε κουρτίνες κουζίνας, συνιστάται να δίνετε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

  • σχήμα και στυλ: κοντό ή μακρύ, μονό ή διπλό,
  • χρώμα: κλασικές λευκές κουρτίνες κουζίνας ή πολύχρωμες κουρτίνες,
  • τύπος: ύφασμα ή στόρια
  • λειτουργία: διακόσμηση ή προστασία της ιδιωτικής ζωής
  • τρόπος καθαρισμού

Ιδέες ανά τύπο κουζίνας

Για την κλασική κουζίνα που συνδυάζει κρεμ αποχρώσεις και φινιρίσματα χρωμίου, προτιμήστε τις λευκές κουρτίνες. Η λευκή όψη θα δώσει ένα καθαρό αποτέλεσμα και θα δείχνει πάντα υπέροχη όταν ο πρωινός ήλιος θα διαπερνά το παράθυρο της κουζίνας σας.

Για τη μοντέρνα κουζίνα που διαθέτει πιο καθαρές γραμμές και βαθύτερους τόνους, τολμήστε τις μαύρες αποχρώσεις.

Για τη κουζίνα βιομηχανικού στυλ που παρουσιάζει ανάμεικτα μέταλλα και μαύρα χαρακτηριστικά, απαλύνετε τα πράγματα με μια γκρι απόχρωση. Το ύφασμα θα δώσει στην κουζίνα σας λίγο ρομαντισμό ενώ ο γκρι τόνος θα δώσει λίγη αντίθεση.

Για τη κουζίνα σκανδιναβικού τύπου που έχει minimal και φυσικές υφές, επιλέξτε μια κουρτίνα σε απόχρωση μπαμπού, χρώμα αρκετά ανοιχτό για να ταιριάζει με τις άλλες ξύλινες πινελιές σας. Η επιλογή αυτή θα κάνει σίγουρα τον χώρο σας ζεστό και φιλόξενο.

Για τη κουζίνα τύπου navy όπου επικρατούν τα σερβίτσια και η διακόσμηση με σχοινί, παίξτε matchy matchy τοποθετώντας ριγέ αποχρώσεις. Δεδομένου ότι πιθανότατα έχετε ήδη άλλα ριγέ πράγματα στο σπίτι σας, η επιλογή μιας τολμηρής μπλε ρίγας για τις κουρτίνες κουζίνας θα είναι κάτι εύκολο για εσάς που ταυτόχρονα θα απογειώσει το στυλ της.

Για την μποέμ κουζίνα που διαθέτει αρκετά μεταχειρισμένα κομμάτια και σμάλτο τολμήστε κουρτίνες παραθύρων με λουλούδια. Θα μπορούσαν να είναι κλασικές κουρτίνες ή ακόμα και στόρια, αρκεί να μοιάζουν με το τραπεζομάντιλο της αγαπημένης σας γιαγιάς.

Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες κουζίνας; Ελέγξτε πριν αγοράσετε

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε μια κουρτίνα. Σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού έχει σίγουρα μια αποδεδειγμένη μέθοδο καθαρισμού, λεύκανσης και σιδερώματος κουρτινών κουζίνας. Εάν, ωστόσο, θέλετε να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό το θέμα πριν αγοράσετε μια συγκεκριμένη κουρτίνα.

Δεν μπορούν να πλυθούν όλες οι κουρτίνες κουζίνας στο πλυντήριο ρούχων, ειδικά αν είναι κατασκευασμένες από ευαίσθητα υφάσματα που μπορούν εύκολα να καταστραφούν. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει κανείς να τις πλένει στο χέρι – αλλά δεν έχουν όλοι χρόνο να το κάνουν. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο είδος του υφάσματος μιας κουρτίνας που πρόκειται να αγοράσετε.

Τι άλλη επιλογή υπάρχει αντί για κουρτίνες κουζίνας;

Διακοσμήστε τα παράθυρά σας της κουζίνας σας με στόρια. Αν και υπάρχουν πολλά είδη και σχήματα κουρτινών κουζίνας που διατίθενται στην αγορά, ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν μοντέρνα στόρια που φαίνονται εξίσου κομψά. Σε αντίθεση με τις κουρτίνες κουζίνας, τα στόρια δεν χρειάζεται να πλένονται. Είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική, που αξίζει να έχετε στα υπόψη σας. Αν σας αρέσει να συνδυάζετε παραδοσιακές και μοντέρνες λύσεις, σκεφτείτε να ταιριάξετε κουρτίνες κουζίνας με μοντέρνα, μεταλλικά ή ξύλινα στόρια . Αν και μια τέτοια λύση μπορεί να φαίνεται αρκετά φορτωμένη, στην πραγματικότητα, είναι πολύ καλή – ειδικά αν η κουζίνα έχει μεγάλα παράθυρα. Για να προσθέσετε λίγη φινέτσα, επιλέξτε ομοιόμορφες, διάφανες κουρτίνες κουζίνας – θα αφαιρέσετε αρκετό «βάρος» από το δωμάτιο.

Γραφτείτε στο Newsletter μας