Ντουλάπια κουζίνας με γυάλινη πρόσοψη

Πρακτικά και κομψά εξίσου, τα ντουλάπια με γυάλινη πρόσοψη είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο για να διατηρήσετε τα ράφια σας σε τάξη. Ωστόσο, τα τζάμια διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, οπότε αν μια μεγάλη επιφάνεια από καθαρά ντουλάπια είναι λίγο φιλόδοξη, δοκιμάστε να τα ενσωματώσετε στα επάνω τμήματα των ντουλαπιών σας ή στο πάγκο της κουζίνας για μια όμορφη κομψή εμφάνιση.

Τα οφέλη των ντουλαπιών με τζάμια

Το γυαλί είναι ένα εξαιρετικό φινίρισμα για κουζίνες. Όχι μόνο τα ντουλάπια με τζάμι διαλύουν τη μονοτονία των επαναλαμβανόμενων, συμπαγών ντουλαπιών – ειδικά σε μεγάλους χώρους – αλλά μεγιστοποιούν και τη ροή του φωτός σε πιο σκοτεινές γωνίες. Το να έχετε πόρτες με γυάλινη πρόσοψη είναι εξίσου καλό με τα ανοιχτά ράφια όταν πρόκειται να εμφανίσετε τα όμορφα σκεύη σας. Είναι επίσης πολύ εύχρηστα γιατί σας δίνουν τη δυνατότητα να έχετε άμεση πρόσβαση και να μπορείτε να βλέπετε τι έχετε και πού έχετε βάλει τα πράγματα.

Ντουλάπια με τζάμι κάτω από τον πάγκο σας

Ένας πάγκος στη μέση της κουζίνας καταλαμβάνει μεγάλο χώρο, οπότε οι πόρτες με γυάλινη πρόσοψη μπορούν να διαλύσουν την μονοτονία. Τα γυάλινα ένθετα δημιουργούν μια ψευδαίσθηση βάθους και αυξάνουν την αίσθηση του χώρου, κάτι που είναι ένα μπόνους σε μικρότερες κουζίνες. Μια παραδοσιακή κουζίνα σε στιλ Shaker θα έχει πάντα μια συρταριέρα για σερβίτσια και σκεύη, οπότε το τζάμι σε ένα κεντρικό πάγκο που είναι εμπνευσμένο από το σχέδιο σε στιλ Shaker δίνει μια σύγχρονη πινελιά στην εμφάνιση.

Ντουλάπια με τζάμι

Όπως τα ανοιχτά ράφια, τα ντουλάπια με γυάλινη πρόσοψη είναι μια φανταστική, κομψή επιλογή αποθήκευσης κουζίνας. Εάν έχετε ένα όμορφο κρύσταλλο ή είστε περήφανοι για τα πιάτα σας, γιατί να τα κρύψετε στο σκοτάδι; Η προσθήκη ενσωματωμένου φωτισμού διασφαλίζει ότι τα καλύτερα κομμάτια σας θα παρουσιαστούν με τον καλύτερο τρόπο. Παρέχει επίσης μια εναλλακτική πηγή φωτός όταν απολαμβάνετε ένα ρομαντικό δείπνο ή κοκτέιλ με φίλους. Χρησιμοποιείστε τα στα σωστά σημεία, όπως σε γωνίες ή όπου υπάρχουν πολλά κλειστά ντουλάπια και τα ντουλάπια με γυάλινη πρόσοψη θα κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται ακόμα πιο ευρύχωρη.

Που να τα τοποθετήσω;

Τα ντουλάπια με γυάλινη πρόσοψη χρησιμοποιούνται συχνότερα στα επάνω τμήματα της κουζίνας. Αν σας αρέσουν τα πολλά γυαλικά , φροντίστε να έχετε άφθονο χώρο για να τα τακτοποιήσετε σωστά . Αν δεν είναι όμορφα τακτοποιημένα δεν θα έχετε την κομψή εμφάνιση που περιμένατε όταν διαλέγατε ντουλάπια με γυάλινη πρόσοψη.

Διατηρώντας τα οργανωμένα

Τα πράγματα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά πρέπει να βρίσκονται μπροστά και στο κέντρο στα ντουλάπια σας, ώστε να είναι πάντα εύκολα προσβάσιμα. Για παράδειγμα, κρατήστε τα σκεύη και τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας πιο κοντά στον πάγκο εργασίας που χρησιμοποιείτε για την προετοιμασία φαγητού. Τα οργανωμένα ντουλάπια κουζίνας διευκολύνουν τον προγραμματισμό γευμάτων και τις αγορές ειδών παντοπωλείου, επειδή όλα έχουν τη θέση τους και μπορείτε να δείτε με μια ματιά τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε ή να προμηθευτείτε.

Πώς να τους δώσετε στιλ

Το στιλ θα πρέπει να είναι μια λεπτή ισορροπία μεταξύ λειτουργικότητας και εμφάνισης. Όταν τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε συχνά είναι σημαντικό να τα έχετε σε κοντινή απόσταση και τα όμορφα πράγματα να φαίνονται. Διατηρήστε τα στοιχεία σας συμμετρικά χρησιμοποιώντας τον κανόνα των «μονών αριθμών». Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε μια ομάδα 5 ή 3 κεριών ή βάζων, τοποθετήστε το ψηλότερο αντικείμενο στο κέντρο του ραφιού και τα πιο κοντά αντικείμενα και στις δύο πλευρές. Αυτό λειτουργεί και όταν στοιβάζετε μπολ ή πιάτα. κρατήστε την υψηλότερη στοίβα στο κέντρο για να δημιουργήσετε μια οπτικά αρμονική ροή. Τα βιβλία μαγειρικής σε σειρά ύψους ή με βάση το χρώμα τους θα φαίνονται υπέροχα πίσω από ντουλάπια με γυάλινη πρόσοψη ή σε ανοιχτά ράφια.

Γραφτείτε στο Newsletter μας