Ντύστε τους τοίχους της κουζίνας

Αξεσουάρ και διακόσμηση αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε!

Για να διακοσμήσετε την κουζίνα, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε την επιφάνεια τοίχου. Και για να σας βοηθήσουμε να ανανεώσετε αυτό το δωμάτιο χωρίς να να ανησυχείτε για το κόστος κτλ παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό.

Ράφια και διακοσμητικά αξεσουάρ στους τοίχους

Για να ντύσετε τους τοίχους πρέπει να επιλέξετε μία πρακτική λύση, μπορείτε να επενδύσετε σε ράφια, στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε ορισμένα αξεσουάρ. Επιλέξτε ράφια με αόρατη στερέωση και μη διστάσετε να τα πολλαπλασιάσετε για να δημιουργήσετε ένα “γραφικό εφέ”. 

Μπορείτε λοιπόν να επενδύσετε σε ράφια των οποίων η ελαφριά δομή τους ντύνει τους τοίχους, χωρίς να είναι πολύ μεγάλη. Ιδανικό για μία μικρή κουζίνα.

Ομοίως, μπορείτε να επενδύσετε σε χρωματιστά ράφια για να φωτίσετε το χώρο της κουζίνας. Σκεφτείτε το αν έχετε μία μικρή λευκή κουζίνα ή αντίθετα μία μεγάλη κουζίνα διακοσμημένη με μοντέρνο τρόπο.

Μία άλλη τάση που είναι διακοσμητική και χρήσιμη. Τοποθετήστε ξύλινα ράφια, εμπνευστείτε από το σκανδιναβικό στυλ, για να τα εγκαταστήσετε χρησιμοποιήστε ειδικά καρφάκια για τον τοίχο ειδικά πάνω από την επιφάνεια εργασία σας. 

Επιλέξτε όμορφα βάζα για την αποθήκευση των χύμα τροφίμων τα όποια θα πρωταγωνιστήσουν στο χώρο.

Είναι επίσης ιδανικό για την αποθήκευση των πιάτων σας όπως και για την τοποθέτηση διαφόρων διακοσμητικών ειδών.

Τέλος, σκεφτείτε επίσης διακοσμητικά αντικείμενα που προσκολλώνται στον τοίχο, όπως γάντζους παλτών η διακοσμητικά γράμματα. Μπορείτε επίσης να έχετε όμορφες αφίσες αφιερωμένες στον κόσμο της μαγειρικής ( ζωγραφική, φωτογραφίες, αποσπάσματα, συνταγές κλπ). 

Χρωματίστε τους τοίχους της  κουζίνας “ζωντανεύοντας” τους

Και γιατί να μη δημιουργείτε όμορφους διακοσμητικούς τοίχους με χρώμα; 

Στην κουζίνα, μπορείτε να επιλέξετε ένα πρωτότυπο χρώμα σε έναν τουλάχιστον τοίχο για να δώσετε μία επιπλέον αισιόδοξη πινελιά. Εάν η κουζίνα σας είναι ανοιχτή, μπορείτε να δημιουργήσετε μία πραγματική αντίθεση ζωγραφίζοντας με το υπόλοιπο δωμάτιο. Σε μία κλειστή κουζίνα, επιλέξτε ένα πρωτότυπο χρώμα που δεν σκουραίνει το χώρο ειδικά αν δεν είναι πολύ ευρύχωρος.

Μπορείτε ακόμη και να επιτρέψετε στα παιδιά σας να τραβήξουν γραμμές στους τοίχους ή και να ζωγραφίσουν για μια φορά… Προτείνεται για  τους πιο τολμηρούς γονείς! Εναπόκειται σε εσάς να χρησιμοποιήσετε τον τοίχο σας όπως θέλετε!

Η γυάλινη οροφή

Εδώ είναι επίσης μία πρωτότυπη λύση για να “ντύσετε” τους τοίχους της κουζίνας σας. Δημιουργήστε μία γυάλινη οροφή ως χώρισμα μεταξύ της κουζίνας σας και του καθιστικού. Αυτό σας επιτρέπει να αφήσετε το φως ή ακόμα και να φωτίσετε και τα δύο δωμάτια περισσότερο. Η γυάλινη οροφή μπορεί να βρει τη θέση της σε μία σύγχρονη κουζίνα όπως και σε μία πιο κλασική κουζίνα.

Αυτοκόλλητα για όλους

Ας παίξουμε και ας διασκεδάσουμε με τα αυτοκόλλητα! Υπάρχουν πολλά μοντέλα με θέμα το μαγείρεμα, με αποφθέγματα, ή και με σχέδια φρούτων και λαχανικών. 

Ιδανικά ακόμη και για την εκπαίδευση, και τη διατροφική ενημέρωση των παιδιών σας. 

Τα αυτοκόλλητα έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν είναι πολύ ακριβά και σας επιτρέπουν να διακοσμήσετε τους τοίχους σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε πολλή δουλειά. Τέλειο αν είστε ενοικιαστής! Τα αυτοκόλλητα έχουν σχεδιαστεί ώστε να αφαιρούνται εύκολα χωρίς κόπο και χωρίς σημάδια, αρκεί να επιλέξετε μοντέλα κατάλληλα για τους τοίχους. Τα κολλάμε στα υπάρχοντα πλακίδια και τα αφαιρούμε όταν θέλουμε αλλαγές!

Συμπερασματικά

Παίξτε και συνδυάστε τα χρώματα, βάλτε αυτοκόλλητα, ακόμη επιτρέψτε στα παιδιά σας να “παίξουν”  και να συμμετάσχουν σε αυτό, και να σας εμπνεύσουν με τις προτάσεις και τις ιδέες τους! Η κουζίνα δεν μπορεί να λειτουργεί μόνο με ένα αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας και λειτουργίας!

Η κουζίνα είναι ένας χώρος που με μικρό κόστος αποδεικνύεται πώς μπορεί να “ζωντανέψει” και να είναι ιδιαίτερα απολαυστική και στους μικρούς αλλά κυρίως στους μεγάλους ενοίκους της …