Μαρμάρινοι πάγκοι: συμβουλές για την επιλογή μιας σωστής μαρμάρινης πλάκας

Όταν πρόκειται για την επιλογή πάγκων κουζίνας , το μάρμαρο παραμένει η κορυφαία επιλογή για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το μάρμαρο προσελκύει θαυμαστές εδώ και χιλιετίες. Το μάρμαρο είναι ένα φυσικό υλικό με μεγάλη ποικιλία, ανάλογα με το είδος που επιλέγετε και τον τρόπο κοπής του. Δημιουργεί ένα πραγματικά υπέροχο φυσικό μοτίβο.

Μεταξύ των διάφορων μαρμάρινων επιλογών, το λευκό μάρμαρο είναι ο βασιλιάς. Δεν θα βρείτε τίποτα τόσο λευκό στη φύση όσο το λευκό μάρμαρο.

Όμως το μάρμαρο δεν είναι τέλειο προϊόν. Ενώ τα μάρμαρα καλής ποιότητας, όπως τα παγκοσμίου φήμης προϊόντα από την Carrara της Ιταλίας, είναι πυκνά και σχετικά μη πορώδη – γεγονός που τα καθιστά ανθεκτικά και ανθεκτικά στους λεκέδες – έχουν και αυτά αδυναμίες. Ένα όξινο υγρό κουζίνας, όπως ο χυμός λεμονιού ή το ξύδι, μπορεί να χαράξει το μάρμαρο, αφήνοντας ένα θαμπό, υπόλευκο σημάδι.

Αλλά εφόσον επιλέγετε προσεκτικά, ξέρετε τι να περιμένετε και αν φροντίζετε τους πάγκους από λευκό μάρμαρο, μπορούν να είναι μια όμορφη, λειτουργική επιλογή για το σχεδιασμό της κουζίνας σας που διαρκεί μια ζωή.

Συγκεντρώσαμε συμβουλές από ειδικούς για το πώς να επιλέξετε την τέλεια πλάκα από μάρμαρο—οπότε, αν είστε στην αγορά για μαρμάρινους πάγκους, συνεχίστε να διαβάζετε!

Σκεφτείτε πώς θα ενωθούν οι διαφορετικές μαρμάρινες πλάκες.

Κάθε πέτρινη πλάκα είναι ελαφρώς διαφορετική, επομένως είναι ιδανικό να επιλέξετε τα ακριβή κομμάτια πέτρας που θα χρησιμοποιηθούν για τους πάγκους σας. Υπάρχει μια τέχνη στο μάρμαρο – η επιλογή των πλακών και η κατανόηση του πού θα τοποθετηθεί η φλέβα στον πάγκο. Θέλετε να τοποθετήσετε επιδέξια τα σημάδια έτσι ώστε να είναι σχεδόν σαν πίνακας ζωγραφικής. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πώς συνδυάζονται τα διαφορετικά κομμάτια. Όσο μεγαλύτερο είναι το κομμάτι που μπορείτε να πάρετε χωρίς ραφές, τόσο το καλύτερο.

Λάβετε υπόψη τα μοτίβα των φλεβών

Κάθε λατομείο είναι διαφορετικό, αλλά είναι δυνατό να κόψετε ορισμένους τύπους μπλοκ μαρμάρου με δύο διαφορετικούς τρόπους για να επιτύχετε μοναδικά μοτίβα φλεβών. Η εγκάρσια κοπή, έχει ως αποτέλεσμα πέτρινες πλάκες με «ανοιχτό ανθισμένο σχέδιο» το οποίο φαίνεται αρκετά τυχαίο. Το Vein cut, ή striato, κόβει το μπλοκ αντίστροφα για να επιτύχει μια γραμμική, ριγέ εμφάνιση. Οι σχεδιαστές έχουν χρησιμοποιήσει και τα δύο κοψίματα για να δημιουργήσουν μερικές φανταστικές εμφανίσεις.

Μπορείτε να μεταμορφώσετε την εμφάνιση του μαρμάρου με διαφορετικά φινιρίσματα

Ολόκληρη η βιομηχανία πέτρας έχει περάσει από ένα τεράστιο κύμα τεχνολογίας και μεταμορφώνει πλέον το υλικό. Υπάρχουν τώρα περισσότεροι τρόποι από ποτέ για να φινιριστεί η πέτρα, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών τεχνικών βουρτσίσματος και γυαλίσματος.

Ρωτήστε για την προέλευση του μαρμάρου

Αυτές τις μέρες, το λευκό μάρμαρο όπως το Calacatta και το Statuario έχει την μεγαλύτερη ζήτηση. «Το True Calacatta» προέρχεται από ορεινά λατομεία στην Carrara της Ιταλίας. Το ίδιο ισχύει και για το Statuario: Το True Statuario μάρμαρο προέρχεται από την Ιταλία.
Άλλοι τύποι από όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν τα πολυτελή Calacatta Gold (με χρυσαφένια φλέβα), Emperador and Crema Marfil (από την Ισπανία), Levadia Black (από την Ελλάδα), Giallo Antico (από την Τυνησία), Connemara (από την Ιρλανδία), Danby και Yule (από Βερμόντ και Κολοράντο, αντίστοιχα).

Γραφτείτε στο Newsletter μας