Κουζίνες εξωτερικού χώρου – Αξιοποιήστε σωστά την αυλή σας και απολαύστε όμορφες καλοκαιρινές βραδιές

Κουζίνες εξωτερικού χώρου – Αξιοποιήστε σωστά την αυλή σας και απολαύστε όμορφες καλοκαιρινές βραδιές

Ένας πολυτελής σχεδιασμός για μια κουζίνα εξωτερικού χώρου μπορεί να μετατρέψει την αυλή σας σε ιδανική τοποθεσία για διασκέδαση και χαλάρωση. Οι σύγχρονες ανέσεις που κάνουν τη ζωή πιο εύκολη στο εσωτερικό του σπιτιού, μπορούν να ενσωματωθούν κομψά στον υπαίθριο χώρο του σπιτιού σας. Είτε σχεδιάζετε μια κουζίνα για τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε μια κουζίνα για όλο το χρόνο, οι σημερινοί εξωτερικοί χώροι μαγειρέματος και φαγητού μπορούν να είναι εξίσου όμορφοι και λειτουργικοί, όπως και η κουζίνα μέσα στο σπίτι σας.

Δημιουργία εξωτερικής κουζίνας

Μια κουζίνα εξωτερικού χώρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις από την διοργάνωση ενός απλού μπάρμπεκιου στην αυλή. Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές σήμερα, ο σωστός σχεδιασμός μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ένας επαγγελματίας σχεδιαστής μπορεί να συνδυάσει όλες τις ιδέες και τις προτιμήσεις σας σε ένα σχέδιο κουζίνας που θα κάνει το μαγείρεμα στον εξωτερικό χώρο πρακτικό και ευχάριστο.
Μόλις έχετε κατασταλάξει στο σχεδιασμό και την εμφάνιση του εξωτερικού χώρου που θα φτιάξετε την κουζίνα σας, μπορείτε να επιλέξετε τις συσκευές, τα αξεσουάρ, τα έπιπλα κουζίνας και τα υλικά κατασκευής που θέλετε να ενσωματώσετε στο σχεδιασμό. Ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τον διαθέσιμο χώρο, μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα που να σας προσφέρουν όλες τις ανέσεις μιας σύγχρονης κουζίνας, στην αυλή του σπιτιού σας.

Εξωτερικές συσκευές κουζίνας

Η πιο σημαντική συσκευή μιας εξωτερικής κουζίνας είναι η ψησταριά. Οι διαθέσιμες επιλογές σήμερα είναι σχεδόν απεριόριστες. Μόλις αποφασίσετε ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικά ακόμη χαρακτηριστικά για να εξασφαλίσετε την καλύτερη ψησταριά σύμφωνα με τις ανάγκες σας:

1) Σκεφτείτε τον αριθμό των ατόμων για τον οποίο μαγειρεύετε συνήθως και, επιλέξτε μια ψησταριά αντίστοιχου μεγέθους για να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες.
Εάν σκοπεύετε να μαγειρεύετε πλήρη γεύματα στην εξωτερική σας κουζίνα, επιλέξτε μια σχάρα με πλευρικές εστίες.
Εξετάστε και άλλες επιλογές ψησταριάς που μπορεί να προσθέσουν ευκολία στην υπαίθρια διασκέδαση σας, όπως κάποιο μοντέλο με ενσωματωμένα ντουλάπια αποθήκευσης και νησίδες.
2) Το ξύλο, το τούβλο ή το ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες πολυμερές είναι τυπικά κατασκευαστικά υλικά που επιλέγονται για κουζίνες εξωτερικών χώρων. Το μπάρμπεκιου είναι ένας κομψός τρόπος για να ενσωματώσετε την εξωτερική κουζίνα στο σχεδιασμό του χώρου σας, δημιουργώντας επιπλέον χώρο για όλες τις συσκευές και, ανθεκτικούς πάγκους για την προετοιμασία των γευμάτων.
Υπάρχουν πολλές άλλες συσκευές και αξεσουάρ που μπορούν να κάνουν την εξωτερική κουζίνα ακόμα πιο λειτουργική και ελκυστική, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Υλικά εξωτερικής κουζίνας

Επιλέξτε προσεκτικά τα υλικά όταν σχεδιάζετε μια εξωτερική κουζίνα, για να προστατεύσετε την επένδυσή σας από τις καιρικές συνθήκες. Συνιστώνται υλικά που αντέχουν στη βροχή, τον άνεμο και την υγρασία, χωρίς να προκαλούνται ρωγμές, ξεφλούδισμα ή στρέβλωση.

Το πολυμερές και το τούβλο είναι δύο εξαιρετικά υλικά που επιλέγονται για εξωτερικούς χώρους και, μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με το σχέδιό σας.
Μάρμαρο, γρανίτης και άλλα φυσικά φινιρίσματα είναι ιδανικά για πάγκους που αντέχουν στον καιρό και χαρίζουν πολυτέλεια.
Τα πολύχρωμα κεραμικά πλακίδια δίνουν μια κομψή διακοσμητική πινελιά.

Ολοκληρώστε την διακόσμηση της εξωτερικής κουζίνας με την κατάλληλη τραπεζαρία και χρησιμοποιήστε διακοσμητικά αξεσουάρ εξωτερικού χώρου, όπως φυτά σε πολύχρωμα δοχεία και ταιριαστά υφάσματα ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, για να εναρμονίσετε τον εξωτερικό χώρο με το εσωτερικό του σπιτιού σας. Ένα σύστημα φωτισμού εξωτερικού χώρου μπορεί να προσθέσει ακόμα περισσότερη λειτουργικότητα και ομορφιά.

Είτε σχεδιάζετε έναν χώρο μαγειρέματος για εσάς και την οικογένειά σας, είτε σχεδιάζετε ένα ευρύχωρο υπαίθριο δωμάτιο για διασκέδαση, ένας προσεκτικός σχεδιασμός εξωτερικής κουζίνας θα σας χαρίσει στιγμές απόλαυσης.