Κουζίνα και Χρώμα. Ένας σημαντικός συνδιασμός

Έπιπλα, συσκευές, σερβίτσια…. Τι γίνεται αν φέρουμε το  χρώμα στην κουζίνα; Ανακαλύψτε γρήγορα ορισμένες από τις συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την πιο πολύχρωμη κουζίνα των ονείρων σας!

Αναβαθμίστε την κουζίνα σας με πολύχρωμες πινελιές

Όπως και το μπάνιο, η κουζίνα είναι ένα τέλειο δωμάτιο για να βελτιώσει και να αναβαθμίσει το σύνολο μιας κατοικίας. Και όμως έχει συχνά μία πολύ κλασική διακόσμηση. Ωστόσο είναι μία ιδανική περιοχή για να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας… Όλα τα χρώματα μπορούν να βρουν τη θέση τους εκεί, είτε είναι φωτεινά είτε είναι πιο ουδέτερα. Δεν έχετε διάθεση για τη συνολική πολύχρωμη εμφάνιση; Μην πανικοβάλλεστε. Μερικές πινελιές χρώματος σε ένα βαμμένο τοίχο, σκαμπό, ή τα σύγχρονα αξεσουάρ κουζίνας, αρκούν για να βελτιώσουν τη διακόσμηση της κουζίνας σας χωρίς να την κάνουν “υπερβολική”. 

 Προχωρήστε σε μία ριζική αλλαγή

Επενδύστε σε μία κουζίνα με πολύχρωμη εμφάνιση. Μην διστάζετε να χρησιμοποιήσετε φωτεινά χρώματα για να ζωντανέψετε αυτό το δωμάτιο στο σπίτι. Εξάλλου μέσα από πειραματισμούς μπορεί να αναδειχθούν πολλές δημιουργικές ιδέες που να ταιριάζουν απόλυτα στις επιθυμίες και τις ανάγκες που έχετε. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ένα επιπλέον χώρισμα η γυάλινη επιφάνεια, ή πολύχρωμη κουζίνα δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα αντίθεση με το υπόλοιπο δωμάτιο και αυτό αρκεί. Εάν θέλετε, να κάνετε έγχρωμες αντιθέσεις στο σαλόνι- τραπεζαρία για να δημιουργήσετε μία χαριτωμένη αρμονία τίποτα δεν σας εμποδίζει από το να πάρετε το “ρίσκο” και να δημιουργήσετε μία “προσωπική ταυτότητα”.

Δώστε τα όλα στο χρώμα

Κομψή και μοντέρνα, η κουζίνα ντυμένη με έντονο κόκκινο τραβάει το μάτι όσο τίποτα άλλο. Μοβ και μπλε δίνουν μία πιο “ηλεκτρική πινελιά” στην κουζίνα σας. Ενώ το κίτρινο και το μπλε δίνουν καλοκαιρινό αέρα στην κουζίνα σας για ένα κομμάτι εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο, το οποίο είναι πολύ μοντέρνο.

Επιλέξτε ζωντανές και φωτεινές αποχρώσεις για αυτό. Πιο ευαίσθητα, παστέλ χρώματα προτιμώνται για μία κομψή και “δροσιστική” εμφάνιση καλοκαιριού. Μερικές πινελιές από πράσινο αμύγδαλο, γαλάζιο ή ανοιχτό ροζ είναι μερικές φορές αρκετό για να δώσουν μία ιδιαίτερη λάμψη και φινέτσα στη διακόσμηση του χώρου της κουζίνας.

Η τάση mix and match

Οι “ατρόμητοι” δοκιμάζουν ήδη την τέχνη του mix and match, η οποία αποτελείται από αναντιστοιχία και ανάμειξη στοιχείων και χρωμάτων. 

Μπορείτε να συνδυάσετε πολλά χρώματα στα έπιπλα, ενσωματώσετε πολύχρωμα στοιχεία σε μία κουζίνα με πολύ πιο κλασικό στυλ. Η καλή ιδέα; Συνδυάστε ένα κυρίαρχο χρώμα με ένα συμπληρωματικό χρώμα και ουδέτερους τόνους. Για να βελτιώσετε μία μπλε κουζίνα για παράδειγμα “στοιχηματίστε” σε ένα ή δύο κόκκινα ντουλάπια, ενσωματωμένα εδώ και εκεί με τυχαίο τρόπο και συνδέστε το σύνολο με ένα γκρι ανθρακί. Σε μαύρη κουζίνα, με πολύ μοντέρνο στυλ, ενσωματώνουμε παστέλ ροζ ντουλάπια για μία κουζίνα εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 50′ υιοθετώντας το κόκκινο και το μαύρο για μία πολύ μοντέρνα κουζίνα.

Συμπερασματικά

Το χρώμα στο χώρο της κουζίνας “πάντα θα έχει το δικαίωμα” όπως και οι πειραματισμοί που γίνονται στις μαγειρικές συνταγές. Το χρώμα στο χώρο της κουζίνας μπορεί να αναβαθμίσει, να προσδιορίσει και να οριοθετήσει, ένα συγκεκριμένο στυλ και φινέτσα συνεισφέροντας έτσι θετικά στην εικόνα που θέλετε να απολαμβάνετε αλλά και να δείχνετε στους επίτιμους καλεσμένους σας, αλλά και στα προσφιλή μέλη της οικογένειάς σας. Επίσης τα χρώματα επηρεάζουν αποδεδειγμένα την ψυχολογία σας και σίγουρα περνώντας πολλές ώρες σε αυτό το χώρο με την οικογένειά σας, απολαμβάνοντας έναν κυριακάτικο καφέ για παράδειγμα, ένας  πλούσιος καμβάς από χρώματα δεν θα μπορούσε να περάσει “απαρατήρητος”  προσφέροντας μία θετική αύρα στο χώρο της κουζίνας σας.

Γραφτείτε στο Newsletter μας