Κουζίνα ένας χώρος εργασίας με πρωταγωνιστές τα splashbacks!

Κουζίνα ένας χώρος εργασίας με πρωταγωνιστές τα splashbacks!

Το splashback είναι ένα από τα βασικά στοιχεία στην κουζίνα. Είτε είστε μισθωτής είτε ιδιοκτήτης μερικές φορές θέλετε να το αναβαθμίσετε!
Ανακαλύψτε παρακάτω ορισμένες συμβουλές για το πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό.

Θέλετε να δώσετε στην κουζίνα σας μία νέα εμφάνιση και να πιστεύετε ότι η αλλαγή του splashback θα ήταν μία καλή λύση; Έχετε δίκιο γιατί επιλέγοντας μία νέα εμφάνιση ολόκληρη η κουζίνα θα μεταμορφωθεί.

Λύση 1: η κόλλα

Για να ανανεώσετε το χώρο της κουζίνας σας χωρίς μεγάλη δουλειά ή δαπάνη η κόλλα είναι ο σύμμαχός σας. Όπως ένα κλασικό αυτοκόλλητο, καλύπτει ολόκληρο το splashback δίνοντάς του μία μοντέρνα εμφάνιση. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε αυτοκόλλητα πλακίδια που μιμούνται πλακάκια σε διάφορα σχήματα χρώματα -αποχρώσεις. Μαρμάρινη απομίμηση, μεταλλικό ή ξύλο, τα πλακάκια τοποθετούνται κολλημένα στον καθαρό τοίχο και ακόμη και στα παλιά πλακάκια. Το πιο δύσκολο μέρος είναι να επιλέξετε το μοτίβο που θέλετε να δώσετε νέα ζωή στην κουζίνα σας!

Λύση 2: οι πλάκες

Στην πρόταση αυτή, αλλά απαιτώντας λίγη περισσότερη δουλειά θα βρείτε πάνελ splashback για στερέωση στον τοίχο σας. Γνωστές εταιρείες προσφέρουν έτσι την δημιουργία ενός πρωτότυπου μοτίβου σε αλουμίνιο η plexiglass για να σας προσφέρουν μία εξατομικευμένη προσέγγιση, που θα ταιριάζει απόλυτα στις επιθυμίες σας.
Απλώς πρέπει να κάνετε την επιλογή σας, θα ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας ή να επιλέξετε το μοτίβο που σας αρέσει, να δώσετε τις διαστάσεις σας και να περιμένετε τη παραλαβή του νέου σας splashback.
Από την πλευρά της εγκατάστασης στην αρχή ενδέχεται να χρειαστεί να ρυθμίσετε τον “πίνακα” που θα έχετε λάβει ανάλογα με τις πρίζες σας και τις άλλες ιδιαιτερότητες του χώρου. Στη συνέχεια θα εφαρμόσετε την ειδική κόλλα ή διπλής όψης ανάλογα με τα υλικά και θα εφαρμόσετε το νέο σας splashback στην παλιά.

Λύση 3: βαφή

Ο πίνακας είναι μία λύση που θα σας επιτρέψει λιγότερο εντυπωσιακή διακόσμηση αλλά η οποία ωστόσο θα είναι αρκετά απλή στην εφαρμογή. Εάν το splashback σας είναι μόνο ένας βαμμένος τοίχος, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό! Στη συνέχεια μπορείτε να το βάψετε ξανά με ένα χρώμα που δεν λερώνει εύκολα ώστε να μην φαίνονται έντονα και οι λεκέδες κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του γεύματος της ημέρας.

Εάν το splashback σας είναι αλουμίνιο ή πλακάκια, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό χρώμα.
Αφού οριοθέτησε τις περιοχές που πρέπει να βάψετε με ταινία σήμανσης, μπορείτε να πάτε για δύο στρώσεις. Και τρεις μέρες αργότερα το splashback σας δεν θα “φοβάται” πλέον το νερό.

Λύση 4: πλακάκια

Θέλετε να αλλάξετε τα πλακίδια; Γνωρίστε ότι αυτό δεν είναι εύκολο έργο γιατί πριν τοποθετήσετε τα νέα πλακίδια της επιλογής σας, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα τελευταία. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος είναι σε καλή κατάσταση ελέγχοντας τις οπές για παράδειγμα. Μετά από μία καλή προετοιμασία, θα είστε σε θέση να τοποθετήσετε ξανά ένα πλακάκι γνωρίζοντας ότι μερικές φορές θα είναι απαραίτητο να κόψετε τα πλακίδια και να χρησιμοποιήσετε μία ειδική κόλλα.
Τοποθετήστε ξανά το splashback σας.
Προορίζεται κυρίως για ιδιοκτήτες σπιτιού.

Γραφτείτε στο Newsletter μας