Μία κουζίνα από μαύρο και ξύλο τολμήστε!

Κομψές και διαχρονικές ιδέες

Η κουζίνα είναι όλο και πιο διακοσμητική και μερικές φορές συνδυάζει πολλά χρώματα και υλικά. Όταν έχει μαύρο χρώμα και ξύλινα στοιχεία, είναι κομψή και πολυτελής.

Προσοχή υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί για να διαλέξετε ανάλογα με το χώρο σας και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται το χώρο αυτό.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες προτάσεις που ίσως ταιριάζουν με το χώρο σας.

Μία κουζίνα από ξύλο

Αν σας αρέσουν οι ξύλινες κουζίνες σκεφτείτε να προσθέσετε μερικά μαύρα στοιχεία για να δημιουργήσετε μία ωραία αντίθεση και να αναδείξετε τις φυσικές αυλακώσεις του υλικού.

Ένα ξύλινο πάγκο

Κατά προτίμηση με μαύρη κουζίνα που βρίσκεται σε ένα φωτεινό δωμάτιο.

Για να προσθέσετε ένα επιπλέον “άγγιγμα φωτός” η ξύλινη επιφάνεια εργασίας είναι μία καλή λύση και θα είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί. Προτιμάμε τις ξύλινες κόγχες και το συρόμενο χώρο αποθήκευσης με ξύλινο εσωτερικό.

Μία μαύρη κουζίνα

Εδώ, όλα τα ντουλάπια και συσκευές είναι μαύρα. Η νησίδα και το splashback είναι επίσης βαμμένα στο ίδιο βαθύ χρώμα.

Μία ξύλινη κουζίνα με μαύρο πάγκο

Η κουζίνα αυτή προσφέρει ξύλινες μονάδες αποθήκευσης και μία μεγάλη μαύρη επιφάνεια εργασίας η οποία εκτείνεται σε μία μικρή τραπεζαρία. Το πλεονέκτημα; Ο χώρος δεν περιορίζεται και υπάρχει οπτική συνέχεια στο επίπεδο της επιφάνειας εργασίας.

Μαύρο σε συνδυασμό με ξύλο

Στην κουζίνα οι πόρτες στα ντουλάπια είναι μαύρα, αλλά το εσωτερικό και το περίγραμμα των επίπλων κατασκευασμένο από ξύλο. Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων είναι ιδανικός σε μία στενή κουζίνα ή ένα στούντιο. Το πλακάκι και ο χρωματισμένος τείχος αναβαθμίζουν το χώρο.

Σκούρο ξύλο στην κουζίνα

Αυτή η κουζίνα έχει μερικά μαύρα στοιχεία και μερικά πολύ σκούρα ξύλα. Η διαφορά στην υφή μεταξύ των λακαρισμένων προσόψεων και των πρώτων υλών είναι πολύ εντυπωσιακή.

Προτιμήστε ένα νεροχύτη, ένα splashback, και μία επιφάνεια εργασίας από ανοξείδωτο ατσάλι για να ακολουθήσετε αυτό το πολύ σχεδιαστικό στυλ.

Μαύρη τραπεζαρία

Εάν θέλετε να έχετε τραπεζαρία ή πάγκο στην κουζίνα σας, επιλέξτε το σε μαύρο χρώμα για να το κάνετε σε αντίθεση με το υπόλοιπο δωμάτιο. Για να ενισχύσετε τα πάντα το σκαμπό σε διαφορετικά χρώματα θα είναι ευπρόσδεκτα.

Ένα τμήμα από μαύρο τοίχο σε ανοιχτόχρωμη ξύλινη κουζίνα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ξύλου. Σε αυτό το δωμάτιο το ανοιχτόχρωμο ξύλο καθιστά δυνατή την τοποθέτηση επίπλων κουζίνας που δεν περιορίζουν το χώρο. Οι μαύρες λαβές και ο τοίχος στην ίδια γραμμή είναι όλες ακαταμάχητες διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Παρκέ από μασίφ ξύλο

Μία μαύρη κουζίνα μπορεί γρήγορα να γίνει θαμπή αν δεν ενισχυθεί από το κάλυμμα τοίχου ή το δάπεδο. Εδώ, το μασίφ ξύλο μπαρ και το λευκό τούβλο στον τοίχο φέρνουν φως, προσφέροντας ένα ηλιόλουστο περιβάλλον.

Συμπερασματικά

Το μαύρο χρώμα στην κουζίνα φαίνεται πως είναι για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το συνηθισμένο, είναι μια πρόταση που μπορεί να “προκαλέσει” αλλά και να εντυπωσιάσει από την αρχή!

Γραφτείτε στο Newsletter μας