Ιδέες για να διαχωρίσετε το σαλόνι από την κουζίνα

Οι περισσότερες κουζίνες πλέον βρίσκονται σε ενιαίο χώρο μαζί με το σαλόνι. Από τη μια αυτό κάνει τον χώρο να δείχνει πιο μεγάλος και από την άλλη οι μυρωδιές από το μαγείρεμα και ο θόρυβος ενοχλεί όσους κάθονται και χαλαρώνουν στο σαλόνι του σπιτιού.

Στο ακόλουθο άρθρο σας παρουσιάζουμε ιδέες για το πώς να διαχωρίσετε το σαλόνι από την κουζίνα.

Χρήση χρώματος

Όταν ο χώρος είναι μικρός που δεν έχετε την πολυτέλεια να τον γεμίσετε με ένα διαχωριστικό τοίχο ή ένα έπιπλο, το χρώμα μπορεί να λειτουργήσει ως οπτικός διαχωριστής μεταξύ δύο χώρων. Επιλέξτε καλά τα χρώματά σας, ώστε να παρέχουν μια εντυπωσιακή αντίθεση χωρίς να φαίνεται πολύ στενός ο χώρος.

Η διάταξη επίπλων

Η τοποθέτηση των επίπλων και στους δύο χώρους ώστε να μην είναι αντικριστά διασφαλίζει ότι υπάρχει ένα αόρατο χώρισμα μεταξύ των περιοχών. Όταν κάθονται στον καναπέ, οι καλεσμένοι σας δεν θα έχουν άμεση θέα στην κουζίνα. Αυτή είναι μια αποτελεσματική λύση για τον διαχωρισμό της κουζίνας από το σαλόνι, ειδικά σε ένα σπίτι με στενή διάταξη στους χώρους.

Ένας γυάλινος τοίχος

Όταν η ποσότητα φυσικού φωτός στο χώρο είναι περιορισμένη, τότε ο καλύτερος τρόπος για να εισάγετε ένα διαχωριστικό είναι με έναν γυάλινο τοίχο που χωρίζει τις περιοχές χωρίς να παρεμβαίνει στη φωτεινότητα.

Ένας πάγκος στην κουζίνα

Σε ένα μικρό σπίτι, όπου η κουζίνα και το σαλόνι μοιράζονται χώρο, ένας από τους τρόπους για να χωρίσετε τις δύο περιοχές είναι να εισάγετε έναν πάγκο ενδιάμεσα. Αυτό έρχεται με το πλεονέκτημα της τοποθέτησης ενός πάγκου μπαρ στο σαλόνι όταν φιλοξενείτε επισκέπτες.

Υφή τοίχου

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή λύση για να διαχωρίσετε την κουζίνα από το σαλόνι . Φανταστείτε στο σαλόνι έναν υπέροχο ρουστίκ τοίχο από τούβλα που φέρνει πολλή ζεστασιά στο χώρο και στην κουζίνα ο τοίχος να καλύπτεται από τα μινιμαλιστικά λευκά ντουλάπια δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για εντελώς διαφορετικούς χώρους.

Ένα χαλί

Όταν θέλετε να διαχωρίσετε την κουζίνα από το σαλόνι, ιδέες που είναι απλές μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές. Ο χώρος του καθιστικού μπορεί να διαχωριστεί οπτικά από την κουζίνα με την τοποθέτηση ενός μεγάλου χαλιού στο πάτωμα για να δημιουργηθεί ένα όριο μεταξύ των δύο περιοχών.

Ένα τζάκι

Μια άλλη ιδέα για ένα χώρισμα είναι ένα τζάκι που βρίσκεται ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα.

Μια κουρτίνα

Από τις πιο απλές ιδέες για το πώς να διαχωρίσετε ένα σαλόνι από μια κουζίνα είναι με μια κουρτίνα. Ανάλογα με την απαίτηση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο χοντρές κουρτίνες ή ακόμα και κάθετες περσίδες για να διαχωριστούν οι δύο περιοχές.

Γραφτείτε στο Newsletter μας