Ιδέες διακόσμησης για τον πάγκο της κουζίνας

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού σας και ο πάγκος το επίκεντρο. Τον έχετε όμως διακοσμήσει σωστά;

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού σας. Εκεί θα διασκεδάσετε με τους καλεσμένους σας, θα φτιάξετε σπιτικές συνταγές και θα ξεκινήσετε νέες οικογενειακές παραδόσεις.

Όταν περιμένετε επισκέπτες μετά από μια μέρα γεμάτη δουλειές, το τελευταίο πράγμα για το οποίο θέλετε να ανησυχείτε είναι να καθαρίσετε τους πάγκους της κουζίνας.

Η διατήρηση μιας λειτουργικής διακόσμησης στον πάγκο σας θα σας αποτρέψει από το να ανησυχείτε για το πώς θα φαίνεται αυτός ο χώρος όταν έχετε επισκέπτες.

Θα σας κρατήσει οργανωμένους και συγκεντρωμένους, επιτρέποντάς σας να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στα νόστιμα γεύματά σας.

Διατηρήστε το χωρίς ακαταστασία

Ο πάγκος της κουζίνας σας είναι ένα μέρος που χρησιμεύει ως καμβάς πριν από κάθε γεύμα που φτιάχνετε. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τον χώρο αυτό καθαρό και απαλλαγμένο από κάθε είδους ακαταστασία γιατί θα χρειαστείτε όσο περισσότερο χώρο μπορείτε για να ετοιμάσετε το φαγητό σας. 

Αντί να μετακινείτε συνεχώς τα πράγματα και να τα σπρώχνετε όλα σε μια γωνία, κάντε συνήθεια την διατήρηση του πάγκου χωρίς ακαταστασία. Η συνειδητή διατήρηση αυτής της περιοχής χωρίς ακαταστασία θα καταλήξει επίσης σε εξοικονόμηση χρημάτων. Δεν θα εστιάσετε στην εύρεση και την αγορά νέων διακοσμητικών αντικειμένων εάν εστιάσετε στη χρήση όσων ήδη έχετε για να δημιουργήσετε έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο. 

Ενσωματώστε λειτουργικά στοιχεία

Επιλέξτε όσο το δυνατόν περισσότερα λειτουργικά αντικείμενα. Η διατήρηση μόνο λειτουργικών αντικειμένων θα σας εξοικονομήσει χώρο και χρόνο. Δεν θα χρειαστεί να ψάξετε για το ξύλο κοπής, εάν είναι ήδη όμορφα τοποθετημένο στον πάγκο.

Η εμφάνιση αντικειμένων που χρησιμοποιούνται συνήθως σε αυτόν τον χώρο σας κρατά οργανωμένους και σας επιτρέπει να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στο μαγείρεμα και λιγότερο χρόνο στην αναζήτηση.

Διαβάστε τις ακόλουθες ιδέες για να διατηρήσετε τον χώρο σας όμορφο και λειτουργικό.

Χρησιμοποιήστε γυάλινα βάζα

Προσπαθήστε να βρείτε διαφορετικά γυάλινα βάζα και γεμίστε τα με αντικείμενα που χρησιμοποιούνται συνήθως. Χρησιμοποιήστε ένα ψηλό γυάλινο βάζο για να αποθηκεύσετε τα ζυμαρικά, ένα κοντό γυάλινο βάζο για τη ζάχαρη ή τους κόκκους του καφέ σας. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε στο ντουλάπι για τη ζάχαρη εάν παρουσιάζεται όμορφα μαζί με άλλα είδη που χρησιμοποιούνται συνήθως.

Στηρίξτε τις σανίδες κοπής

Οι σανίδες κοπής χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε κουζίνα, οπότε γιατί να μην τις χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε και το στυλ σας;

Εάν έχετε μια χειροποίητη ξύλινη σανίδα κοπής, χρησιμοποιήστε την για να προσθέσετε πιο countryside στυλ στο βιομηχανικό ή μοντέρνο ύφος της κουζίνας σας. Η ξύλινη σανίδα κοπής θα ταιριάζει με οποιοδήποτε στυλ, και το σημαντικότερο είναι όταν τη χρειαστείτε θα είναι ήδη έξω και έτοιμη για χρήση. Είναι η τέλεια προσθήκη σε λευκές κουζίνες. Η στήριξη μιας ξύλινης σανίδας κοπής στο πίσω μέρος θα προσθέσει μια νέα υφή στον πάγκο σας. Φέρνει μια φυσική αίσθηση και γήινους τόνους στο δωμάτιο.

Εμφάνιση φρέσκων φρούτων

Το να διατηρείτε φρέσκα φρούτα στον πάγκο σας είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να προσθέσετε ένα έντονο χρώμα. Χρησιμοποιήστε ένα συμπαγές λευκό πιάτο ή μπολ και προσθέστε κόκκινα μήλα, λάιμ ή λεμόνια για να προσθέσετε χρώματα και υφές στο χώρο σας. Τα φρούτα είναι ένας όμορφος τρόπος για να προσθέσετε χρώμα που μπορείτε εύκολα να αλλάζετε καθημερινά για να ταιριάζει με τη διάθεσή σας.

Κρατήστε έξω τα μπαχαρικά ή λάδια που χρησιμοποιούνται συνήθως

Ένας εύκολος τρόπος για να ενισχύσετε την διακόσμηση της κουζίνα σας είναι να εμφανίσετε τα μπαχαρικά ή το λάδι που χρησιμοποιείτε συνήθως σε γυάλινα δοχεία.

Κρατήστε διάφορα μπαχαρικά έξω για να προσθέσετε ένα χρώμα όπως θυμάρι, καγιέν, ροζ αλάτι Ιμαλαΐων και τριμμένο πιπέρι. Τα διαφορετικά χρώματα θα προσθέσουν υφή και ενδιαφέρον στον πάγκο χωρίς να ξοδέψετε χρήματα για ιδιαίτερη διακόσμηση.

Κρατήστε το αγαπημένο σας λάδι ή ξύδι σε γυάλινα βάζα μαζί με τα μπαχαρικά σας για να δημιουργήσετε αντίθεση σε μέγεθος και υφή.

Ενσωματώστε φρέσκα λουλούδια ή φυτά

Το να φέρετε φρέσκα λουλούδια από τον κήπο σας ή φρέσκα φυτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την διακόσμηση του πάγκου.

Εάν έχετε κυρίως ουδέτερα χρώματα σε αυτόν τον χώρο, η προσθήκη ενός ποπ χρώματος με λουλούδια ή πράσινα φυτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε αντίθεση χωρίς καν να προσπαθήσετε.

Συνδυάστε τα με ένα βάζο ουδέτερου χρώματος για να δώσετε την εντύπωση μιας στιγμής εμπνευσμένης από τη φύση. Μπορείτε ακόμη και να ενσωματώσετε μικρά βάζα με λουλούδια στα ράφια σας, εάν θέλετε να τα κρατήσετε μακριά από τον χώρο εργασίας σας.