Ιδέες διακόσμησης για να κάνετε την κουζίνα σας πιο φιλόξενη

Ένα σημαντικό μέρος της ζωής στο σπίτι, η κουζίνα είναι το δωμάτιο στο οποίο όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται για να μοιραστεί γεύματα και ευχάριστες στιγμές με φίλους. Είναι επομένως σημαντικό να δημιουργήσετε ένα “ζεστό” και κομψό περιβάλλον ώστε όλοι να αισθάνονται καλά μέσα σε αυτό. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς μπορείτε να μετατρέψετε το χώρο της κουζίνας σε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο περιβάλλον.

Φροντίστε τον φωτισμό

Προτιμήστε να πολλαπλασιάσετε τις πηγές φωτός στην κουζίνα σας. Τοποθετήστε πολλά φωτιστικά σώματα πάνω από το τραπέζι, αλλά και τον πάγκο εργασίας, ή εγκαταστήστε  μικρούς προβολείς πάνω από το νεροχύτη και τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Το διασκορπισμένο φως θα είναι  πιο χαλαρό και επομένως θα δημιουργήσει μία πιο φιλική και απαλή ατμόσφαιρα, ταυτόχρονα θα υποστηρίξει  και τις εργασίες για την δημιουργία των μαγειρικών συνταγών.

Τοποθετήστε ένα χαλί

Η τοποθέτηση του στην κουζίνα μπορεί να φαίνεται εκπληκτική. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, και πόσο θα “ζεστάνει” την ατμόσφαιρα της κουζίνας σας και θα της δώσει μία ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Η ιδανική λύση είναι να επιλέξετε ένα χαλί που θα είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρηθεί και να καθαριστεί σε περίπτωση λεκέδων. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το προσωπικό σας γούστο αλλά κυρίως και από την εμπειρία που έχετε στην αγορά των χαλιών.

Σκεφτείτε το ξύλο ως φυσικό υλικό

Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό που θερμαίνει αμέσως την ατμόσφαιρα οποιουδήποτε δωματίου στο οποίο είναι ενσωματωμένο. Επιλέξτε το σε μία φυσική απόχρωση, για μία ζεστή ατμόσφαιρα. Όπως στον πάγκο εργασίας, ράφια, καρέκλες, αλλά και σανίδες κοπής που είναι απαραίτητα ως πραγματικά διακοσμητικά αξεσουάρ και ταυτόχρονα απαραίτητα για την μαγειρική.

Συνδυάστε αυτά τα ξύλινα στοιχεία με ένα απαλό και ουδέτερο χρώμα, όπως το λευκό ή το μπεζ για ακόμα περισσότερη απαλότητα.

Κρεμάστε τα σκεύη σας

Μη διστάσετε να τοποθετήσετε τα σκεύη και τα δοχεία σας πάνω από το νεροχύτη σας και τον πάγκο εργασίας σας για να δημιουργήσετε μία ζέστη και φιλική ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, ο χώρος σας θα έχει την πτυχή μιας οικογενειακής κουζίνας, ευνοϊκής για την συγκεκριμένη χρήση, στην οποία όλοι θα απολαμβάνετε να συναντιέστε και να μοιράζεστε θετικές στιγμές μαζί.

Προτιμήστε τον ανοιχτό χώρο αποθήκευσης

Ενώ τα ντουλάπια με πόρτες μπορούν εύκολα να αποθηκεύσουν τα πρακτικά και ελκυστικά αξεσουάρ της κουζίνας, οι ανοιχτοί χώροι αποθήκευσης είναι μία εναλλακτική προσέγγιση στο χώρο της κουζίνας προσεγγίζοντας και τοποθετώντας με χάρη και άνεση τα πιάτα από πορσελάνη, τα πολύχρωμα κύπελλα, και τις κούπες διακοσμημένες με γοητευτικά σχέδια. Εξάλλου θα μπορείτε να εμφανίσετε τα πιο όμορφα πιάτα σας για να φέρετε μία αυθεντική  πινελιά στο δωμάτιο.

Χρωματίστε ένα τοίχο

Για επιτυχημένο αποτέλεσμα, επιλέξτε ένα χρώμα που έρχεται σε αντίθεση με αυτό των επίπλων στην κουζίνα σας.

Ωστόσο προτιμήστε να βάψετε μόνο ένα τοίχο σε χρώμα διαφορετικό από τους άλλους, ώστε να μη δημιουργηθεί ένα εφέ που θα αποδειχθεί υπερβολικό…

Αναδείξτε το χώρο με έργα τέχνης

Οι πίνακες ζωγραφικής, οι προτομές  γλυπτών, τα ξυλόγλυπτα κ.α μπορεί να είναι εξαιρετική επιλογή αλλά μπορεί να κοστίσει αρκετά χρήματα. Επομένως αν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορείτε να επιλέξετε πλαίσια διακοσμημένα με μηνύματα, επίσης να επιλέξετε οικογενειακές φωτογραφίες για μία ακόμη πιο προσωπική και οικεία ατμόσφαιρα.

Συμπερασματικά

Η κουζίνα μπορεί να γίνει ένας ιδιαίτερα φιλικός και ζεστός χώρος, προσκαλώντας φίλους και συγγενείς για φαγητό, και ροφήματα. Τα χρώματα, τα φυτά, τα σκεύη, ακόμα και η κατασκευή της κουζίνας, με την λειτουργικότητα και την πρακτικότητα που “προσφέρει” μπορεί να εξυπηρετήσουν άριστα αυτό που βγαίνει από την ψυχική σας στάση και διάθεση, ένα περιβάλλον φιλόξενο!

Γραφτείτε στο Newsletter μας