Ιδέες αποθήκευσης και σχεδιασμού κουζίνας

Ως κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού, δεν θα πρέπει να συμβιβάζεστε με το στυλ ή τη λειτουργικότητα όταν πρόκειται για την κουζίνα σας. Συχνά χρησιμοποιείται ως χώρος για κοινωνικές συναναστροφές, χαλάρωση και φαγητό (καθώς και για μαγείρεμα) – επομένως είναι σημαντικό να διατηρείτε τον χώρο οργανωμένο.

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας ιδέες αποθήκευσης και σχεδίασης κουζίνας για να διατηρήσετε την κουζίνα σας ευρύχωρη, κομψή και αποτελεσματική. Ανεξάρτητα από το μέγεθος της κουζίνας σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο που έχετε.

Με πολλές ιδέες οργάνωσης κουζίνας για να διαλέξετε, υπάρχει κάτι που ταιριάζει σε κάθε τρόπο ζωής.

Αποθήκευση

Διατηρήστε το ντουλάπι σας οργανωμένο. Ιδανικά για την αποθήκευση αντικειμένων όπως λαχανικά και ρύζι, τα πλήρως επεκτάσιμα συρμάτινα καλάθια είναι μια λύση αποθήκευσης με εύκολη πρόσβαση και εξοικονόμηση χώρου.

Τα ανοιχτά ράφια στο ντουλάπι σας θα σας επιτρέψουν να οργανώσετε τα τρόφιμα σας σε ομάδες με ευκολία. Ορίστε συγκεκριμένα ράφια για κάθε ομάδα (π.χ. πρωινά, σνακ, ζυμαρικά) και χρησιμοποιήστε ετικέτες για να ορίσετε τις ζώνες. Για μια κομψή, αισθητικά ευχάριστη εμφάνιση, απλά αδειάστε τα δημητριακά, τα ζυμαρικά και άλλες ξηρές τροφές σας σε διαφανή δοχεία. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε το ψυγείο σας με παρόμοιες θήκες αποθήκευσης για να διατηρήσετε τα φρέσκα προϊόντα σας σε τάξη.

Διακοσμήστε με βότανα και φυτά εσωτερικού χώρου

Η επένδυση σε φυτά εσωτερικού χώρου και βότανα για την κουζίνα σας θα σας προσφέρει περισσότερα οφέλη από το να δίνετε απλώς στον χώρο μια ωραία αίσθηση. Τα φυτά εσωτερικού χώρου κάνουν πολλά περισσότερα από το να φαίνονται απλά όμορφα. Βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα, καθώς τα φυτά απομακρύνουν τις τοξίνες από το περιβάλλον τους – είτε από δυσοσμίες από σακούλες κάδων είτε από ισχυρές χημικές ουσίες κουζίνας.

Πάρτε μερικά από τα αγαπημένα σας βότανα και βάλτε τα στο περβάζι, ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε ένα κλωνάρι για να καρυκεύσετε τα πιάτα σας με ευκολία.

Κρυφή αποθήκευση & ανοιχτά ράφια

Κρατήστε την ακαταστασία μακριά και προσθέστε ένα στοιχείο στυλ στην κουζίνα σας με κρυφό χώρο αποθήκευσης. Για παράδειγμα μία γωνιακή μονάδα αποθήκευσης θα σας επιτρέψουν να αξιοποιήσετε πλήρως αυτούς τους άβολους γωνιακούς χώρους, μετατρέποντάς τους σε μια λύση εξοικονόμησης χώρου.

Ελαχιστοποιήστε την ακαταστασία κάτω από τον νεροχύτη σας με ένα εύχρηστο συρόμενο καλάθι. Ένας κομψός συρόμενος κάδος κρατά τα σκουπίδια ή την ανακύκλωση μακριά από τον οπτικό σας χώρο – με πολλαπλούς χώρους για να διευκολύνετε την ταξινόμηση των απορριμμάτων σας.

Διατηρήστε τα συρτάρια σας οργανωμένα με χρήσιμα αξεσουάρ όπως πιατοθήκες και θήκες μαχαιροπίρουνων .

Μην φοβάστε να επιλέξετε ανοιχτά ράφια για να εμφανίσετε τα αγαπημένα σας βιβλία μαγειρικής, τον εξοπλισμό κουζίνας και τα φυτά σας.

Όλα είναι θέμα φωτισμού

Ο φωτισμός είναι απαραίτητος για τη δημιουργία μιας πρακτικής και κομψής κουζίνας. Χρησιμοποιήστε τον φωτισμό κάτω από το ντουλάπι για να φωτίσετε βασικούς χώρους της κουζίνας σας.Ο φωτισμός στο ντουλάπι/το ράφι βοηθά στο φωτισμό του χώρου σας ενώ προσθέτει ατμοσφαιρικό φωτισμό και σας βοηθά να παρουσιάσετε όμορφα τα αγαπημένα σας ποτήρια κοκτέιλ ή σαμπάνιας.

Ένα κρεμαστό φως που κρέμεται πάνω από τον πάγκο της κουζίνας ή το τραπέζι σας όχι μόνο θα φωτίσει την τραπεζαρία σας όταν χρησιμοποιείται, αλλά θα προσθέσει και ένα εντυπωσιακό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό στην κουζίνα σας που μπορεί να συμπληρώσει το στυλ της διακόσμησής σας.

Η επιλογή ποιοτικών επίπλων που αντέχουν στο χρόνο συνδέεται με τη δημιουργία ενός καλαίσθητου και βιώσιμου σπιτιού και είναι πολύ σημαντική. Δημιουργήσετε έναν εκπληκτικό χώρο, αλλά θυμηθείτε να βάλετε και το προσωπικό σας στοιχείο.

Είτε πρόκειται για έντονα, ουδέτερα ή παστέλ χρώματα – η επιλογή της σωστής χρωματικής παλέτας για την κουζίνα σας θα σας βοηθήσει σε αυτό.

Δημιουργήστε μια αίσθηση συνοχής σε όλη την κουζίνα σας, ενσωματώνοντας το συνδυασμό χρωμάτων που έχετε επιλέξει στα αξεσουάρ της κουζίνας σας.

Γραφτείτε στο Newsletter μας