Η τέχνη της εκμετάλλευσης κάθε γωνίας στο χώρο της κουζίνας

Η τέχνη της εκμετάλλευσης κάθε γωνίας στο χώρο της κουζίνας

Είναι πολύ πιθανό να εκμεταλλευτείτε μία μικρή κουζίνα αρκεί να εκμεταλλευτείτε κάθε γωνιά. Για να το πετύχετε αυτό μην διστάσετε να αντλήσετε έμπνευση από τις έξυπνες συμβουλές που ακολουθούν.

Εάν η ευρύχωρη και ευάερη κουζίνα είναι ένα όνειρο για πολλούς από εμάς, 

Ξανασκεφτείτε το! 

Αλλά να είστε σίγουροι, ακόμη και αν η κουζίνα σας είναι περισσότερο σε μη λειτουργία από ότι στην έκδοση extra extra large αυτό δεν σημαίνει ότι όλα έχουν χαθεί.. ναι με μία μικρή ,”αταξία” και ένα τολμηρό άγγιγμα είναι πολύ πιθανό να μάθετε να εκμεταλλεύεστε κάθε διαθέσιμη γωνία σε ένα περιορισμένο χώρο. Εμπιστευτείτε και και χάρη στις συμβουλές μας η μικρή κουζίνα σας σύντομα θα έχει γίνει κατά πολύ μεγαλύτερη.

Ενσωματωμένη θαυματουργή λύση για τη δημιουργία χώρου σε μία μικρή κουζίνα

Εάν η μικρή κουζίνα σας εξαντλείται και έχετε μεγάλα σχέδια για αυτό το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι απλά να μάθετε πώς να δημιουργείτε χώρο!

Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να κάνετε επιδέξιους χειρισμούς ώστε να εκμεταλλευτείτε ένα έπιπλο που μπορεί να κρύψει έξυπνα ένα άλλο αρκεί να “εκπαιδευτείτε” στην τέχνη της σύνδεσης των στοιχείων.

Για παράδειγμα γιατί να μην τοποθετείτε το πλυντήριο πιάτων σας κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας ή να σύρετε ένα μικρό ψυγείο κάτω από την επιφάνεια εργασίας σας; Ο στόχος δεν είναι να αγοράσετε ενσωματωμένα έπιπλα αλλά πραγματικά έπιπλα που θα τοποθετηθούν σωστά και ότι θα αποθηκεύσετε με σύνεση στους χώρους που προσφέρονται από τα έπιπλα που έχουν ήδη εγκατασταθεί; Αυτό το τέχνασμα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μικρά στούντιο, δεν πρέπει να σας ενθουσιάσει πολύ όμως, γιατί δεν θα σας δώσει πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα!

Διπλώστε για καλύτερη αποθήκευση σε μία μικρή κουζίνα

Από το ποδήλατο, τις σκηνές κάμπινγκ, σήμερα για να βοηθηθείτε να εξοικονομήσετε χώρο και να μειώσετε την ακαταστασία υπάρχουν πολλά πτυσσόμενα αξεσουάρ. Που αποτελούν μέρος της καθημερινής σας ζωής. Εάν το πτυσσόμενα τραπέζια που διπλώνουν στον τοίχο είναι ένα από αυτά, όπως και οι πτυσσόμενες καρέκλες, αλλά πιο ασυνήθιστα αντικείμενα κυριαρχούν στην τέχνη του να γίνουν μικρότερα. 

Σε μία μικρή κουζίνα προτιμήστε πολυλειτουργικά αξεσουάρ

Εάν η επιφάνεια που έχετε στη μικρή κουζίνα σας είναι μάλλον μικρή και οι αποθηκευτικοί χώροι απέχουν πολύ από το να είναι πολυάριθμοι, θα πρέπει να σκεφτείτε έξυπνες λύσεις ώστε να μην τις υπέρφορτώσετε άσκοπα.

Για να το κάνετε αυτό μπορείτε για παράδειγμα να επιλέξτε έξυπνα σκεύη που εκπληρώνουν πολλές λειτουργίες.

Αποφεύγοντας τον πολλαπλασιασμό των αντικειμένων φυσικά θα μειώσετε την εγκατάσταση στη μικρή κουζίνα σας.

Για παράδειγμα σε ένα μοντέλο ζυμωτήρα all-in-one το οποίο περιέχει ταυτόχρονα κύπελλο μέτρησης ένα μπολ και ένα στόμιο εκροής. Πολύ σημαντικό επίσης, τα πρακτικά αποθηκευτικά κουτιά που μπορούν να αποθηκεύσουν στοίβες από ταψιά και κατσαρόλες με αφαιρούμενη λαβή. Με αυτά όχι μόνο εξοικονομείτε χώρος στα ντουλάπια και στο πλυντήριο πιάτων, αλλά και χώρο κατά την αποθήκευση των σκευών σας.

Όπως έχετε καταλάβει η εκμετάλλευση κάθε γωνίας και συστήματος της κουζίνας σας απαιτεί λίγη εφευρετικότητα! 

Γραφτείτε στο Newsletter μας