Γιόρτασε την Άνοιξη τοποθετώντας λουλούδια στην κουζίνα σου

λουλουδια στη κουζινα

Μπορεί η Άνοιξη να άργησε να φανεί με τις συνεχείς και χειμαρρώδεις βροχές αλλά είναι επιτέλους εδώ και μπορούμε να την γιορτάσουμε τοποθετώντας λουλούδια στο σπίτι μας κι ειδικότερα στην κουζίνα μας. Αν έχουμε κήπο, μπορούμε απλώς να φέρουμε λίγο από τον κήπο μας στην κουζίνα. Αν πάλι δεν έχουμε, θα χρειαστεί να κάνουμε μια βόλτα ως το ανθοκομείο. Τα λουλούδια είναι αυτά που θα βάλουν χρώμα και ζωή στην κουζίνα μας, ακόμα κι όταν εμείς δε βρισκόμαστε εκεί.

Μια σωστή επιλογή λουλουδιού εξαρτάται από το χρώμα και το υλικό που έχουν τα έπιπλα κουζίνας μας, το είδος του λουλουδιού και τη γενικότερη αισθητική που έχει ο προσωπικός μας χώρος. Τα λουλούδια που θα επιλέξουμε πρέπει να ταιριάζουν με την προσωπικότητα του χώρου και με τα έπιπλα κουζίνας, για να δένουν όλα μαζί αρμονικά σε μια χαλαρωτική και λειτουργική ατμόσφαιρα.

Δώστε λίγο χρόνο και με μια σωστή έρευνα θα κάνετε την πιο όμορφη και την πιο δική σας ανοιξιάτικη κουζίνα. Οι πρώτες ζεστές ημέρες θα έχουν χρώμα και ευωδιαστά αρώματα, χάρης τα λουλούδια που θα επιλέξετε. Αν έχετε μια κουζίνα με μοντέρνα έπιπλα σε έντονα χρώματα, προσπαθήστε να αποφύγετε έναν έντονο ανθοστολισμό. Αν πάλι τα έπιπλα κουζίνας που έχετε αντανακλούν μια πιο κλασική κουζίνα, πράξετε αναλόγως με τα λουλούδια.

Ας δώσουμε μερικές συμβουλές προτού κάνετε την βόλτα σας στο ανθοκομείο της περιοχής:

Μαργαρίτες

Φτηνές και ευρετές οι μαργαρίτες είναι μια επιλογή πάντα στη μόδα. Φτιάξτε ένα πλούσιο μπουκέτο επιλέγοντας μαργαρίτες σε κίτρινες, ροζ, κόκκινες και πράσινες αποχρώσεις.  

Ranunculus

Αν αναζητείτε μια ποπ νότα στην κουζίνα σας, τα Ranunculus είναι must. Επιδείξτε τα τοποθετώντας στα στο κέντρο της κουζίνας σας.

Ηλιοτρόπια

Παρόλο που δεν είναι η πρώτη επιλογή ενός ανοιξιάτικου χώρου, τα ηλιοτρόπια φέρνουν φως και κομψότητα στον χώρο σας. Όσο ψηλότερα είναι τόσο περισσότερο ταιριάζουν με ψηλά έπιπλα κουζίνας και μεγάλους χώρους.

Πανσές

Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο χρώμα στα περβάζια της κουζίνας σας, φυτέψτε λίγους σπόρους πανσέ στα παράθυρά σας και με τακτική φροντίδα θ’ αλλάξετε την όψη της κουζίνας. Λέγεται πως ο πανσές βοηθά επίσης στο να αναπτερώσει τη θαμπή σας διάθεση.

Ορτανσίες

Αν θέλετε ένα λουλούδι ιδανικό για το βάζο σας, επιλέξτε χωρίς αμφιβολία τις ορτανσίες. Οι κουζίνες που έχουν ορτανσίες δηλώνουν την ύπαρξη γυναίκας στο σπίτι με τον πιο όμορφο και κομψό τρόπο. Και το σημαντικότερο: με λίγη φροντίδα οι ορτανσίες σας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

Γραφτείτε στο Newsletter μας